Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 329
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 605
.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 15:27 от teta75

# 1 606
  • София
Ганис, в ключа си дават двата корена само, а не х1 и х2,3,4. Звъннах на мига, успокоих майката (по-скоро детето) и се чу един възглас на тел  "Ураааааааа". Simple Smile

Тета, вече е официално качен изпитът - и задачи, и отговори/решения, и точки...

# 1 607
525 човека четат темата
само за инфо да го имаме и това Simple Smile

# 1 608
Първо беше всичко реших, сега като видя отговорите каза, че нещо на многочлена накрая не бил написал като в отговора на МОН, ама си маха половин точка. Иначе другото му било вярно. Надявах се на 100т, той просто си може, но не би. Деца в МГ са се затруднили на геометричната Б, а оказва се и на многочлена, което е показателно, че матурата не е била лесна. Ще видим резултатите накрая.

# 1 609
Имате ли представа, дали е много лошо, ако е излизала малко извън ограничителните полета? За матурата по БЕЛ става въпрос. Иначе по МАТ и ние сме като повечето, първи модул е бил лесен, а на втори са я затруднили 21 и 23б.

Доколкото знам, проблема е в това, че се сканират и има шанс, да не е сканирано всичко. Но все пак зависи, колко е излизала

# 1 610
И ние се надяваме на 100 точки по мат, но детето положи много труд, докато брат му доста по-лежерен беше и съответно не е успял да реши две задачи от втори модул.

# 1 611
  • София
Положението у нас е минорно, защото не помнел какво е получил на 23Б. Със сигурност няма чертеж, не му останало време, аз му казах последно да чертае, за да може всичко да напише. За мен 92т са повече от идеални, той е максималист, дано има някоя и друга точка за 23Б

# 1 612
Видя отговорите, всичко, твърди, че е вярно. Дано няма някакъв технически гаф. Решила ги е. Затруднила се е на 23 задача, но било заради малкото време и защото бързала.

# 1 613
Е моят хубавец ей сега видя ,че и на 23 А има грешка още в началото и сметнал единия ъгъл грешно и от там всичко отива по дяволите отново .То няма и смисъл да му дудна , той си сдухан достатъчно ...

# 1 614
Знаете ли ако на 21а многочлена е разложен почти до края и за цялата дават 3 точки дали детето ще получи поне една?
Стигнал е до (x-1)(x+1)(x²-2x+1)

# 1 615
  • София
На 23 задача моят е сбъркал условието вместо 1:9:2 отнасял 1:2:9 и се чуди защо не става, ама не се върнал в началото. Така че ние я отписваме, ако дадат една-две точки за останалите разсъждения ехеее, цена няма да има проверяващия. За нашите желания не е драматично, това обяснявам. Ще отпусна душата вече, защото беше ужасно напрежение, особено като го видях така разстроен.

# 1 616
Моето е изброявало 4те корена на 21, тояа пък ще се санкционира ли ?

# 1 617
Видя отговорите, всичко, твърди, че е вярно. Дано няма някакъв технически гаф. Решила ги е. Затруднила се е на 23 задача, но било заради малкото време и защото бързала.

Тебе ще те рекетирам за престой пред гаража ми, да си знаеш, подготви се. Ма то не може така да се спира в центъра на София.
Справило се е детето, целуни го.

# 1 618
  • В реалността
Ами... какво да кажа и аз не знам. Всичко ѝ е вярно, но на 22А се е разсеяла и е решила скоростта на автобуса, а не на автомобила.... Разрева се, разбира се, че е тъпа и не е почела правилно. Казах ѝ да не реве, че догодина по това време ще е на концерт на Металика в Будапеща (тя мечтаеше за това), което я накара да се почувства по-добре, но не може да си прости, че е допуснала такава тъпа грешка.

До това води цялото напрежение. Колкото и да са добри и сигурни децата в знанията си, при някои избива точно по този начин. Моето си го знам, че е такова и затова преди всеки изпит повтарям да не бърза, да чете по няколко пъти бавно и внимателно, но винаги го има при нея този момент.
Да са живи и здрави!

# 1 619
  • София
Знаете ли ако на 21а многочлена е разложен почти до края и за цялата дават 3 точки дали детето ще получи поне една?
Стигнал е до (x-1)(x+1)(x²-2x+1)
Не е минус в последната скоба. Ще дадат точки,  ако е с плюс, ама не всичките. И с минус да е, все нещичко ще дадат до етапа, когато е допусната грешката в знака.
ВасиТУ, няма логика да  отнемат точки за нещо съвършено вярно. Уравнението си има 4 корена, просто 3 са еднакви.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 15:26 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт