Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 163
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 665
  • В реалността
Моля ви някой да ме ориентира как се разчитат тези статистики. Гледам файлове от 2024 и 2023, но не мога много,много да се ориентирам и да разбера.Flushed
Благодаря Sparkling Heart
Успех и късмет на всички прекрасни дечица!

В сайта на Дидева е обяснено
https://dideva.alle.bg/p/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1 … D0%B0%D1%81-2024/

# 1 666
Моля ви някой да ме ориентира как се разчитат тези статистики. Гледам файлове от 2024 и 2023, но не мога много,много да се ориентирам и да разбера.Flushed
Успех и късмет на всички прекрасни дечица!

В сайта на Дидева е обяснено
https://dideva.alle.bg/p/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1 … D0%B0%D1%81-2024/

# 1 667
Ох, сега седнах и го разгледах този тест. Ами супер е елементарна първата част. Пак обидно лесен. По-лесен от стандартно контролно в нашето училище. 20 задача със стълба е просто някакъв майтап. Това ли е практичната част? Укрепване на стълб? Просто падам. И вторият модул лесен ми се вижда. Само 23 задача вече като си уморен и нямаш време, щото си се мОтал, да се издъниш от притеснение.
Точно като миналата година

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:22 от Априлски душ

# 1 668
Аз така като гледам, отрочето се отдалечава от идеите си за след седми клас, та трябва нещо друго да диплим.. Е сега ще почне трудната част за нас. Децата каквото можаха  пребориха миличките.. Малко му трябва, но... не вярвам в чудеса, въпреки Серафим... дето младежът направо си го измоли..

# 1 669
20 задача със стълба е просто някакъв майтап. Това ли е практичната част?

Нищо практическо няма в тая задача. Ако натегнеш стълб с едно въже ще падне на една страна разбира се. Стълбовете и мачтите се укрепват с три въжета. Ама ти чакай от математик практически задачи. Ако не бяха нариусвали картинка щяха да се начетат проверяващите на инженерни изобретения 😆

Иначе саксията дето я пълнят до 2/3 с пръст и камиона дето му смятат разхода на бензин, както и формулата да си провериш сметката в таксито са другите кандидати за практичност. Както и любимото ми - вероятността да налучкаш верния отговор на тест, тука ги признавам.

# 1 670
Още се смея на задачата със стълба. Е, бива ли сега такова нещо, егати и обидата. Как ще укрепиш така стълб? Че нали ще се гътне на друга посока?
Ribok, писали сме едновременно

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:37 от Априлски душ

# 1 671
  • ту тук, ту там
Моето дете е омазало цялата 21 задача. 😢И една точка няма да има от там сигурно. Направо не можеше да повярва, аз също. Дано останалото е описано според стандартите, че да не загуби още точки, но и ние ще трябва да преосмисляме желанията сигурно.

# 1 672
Че и захванали стълба от връхната точка. Някой литератор я е писал тази задача, или художник. Да го бяха изобразили като пространствена фигура, с трите въжета. А сега ако решат децата да си укрепят така нещо вкъщи и може и жертви да има.
Иди им обяснявай, не правете като на НВО, практично, наистина

# 1 673
А ако е написал като верен отговор (x-1).(x+1)³ колко точки ще отнемат
Най-вероятно само 1 т.
Ако зависи от мен, аз бих отнела 0,5 т.

В условието пише "А) Представете многочлена M като произведение на множители ОТ първа степен." Спред мен изискването е да се представи многочлена М като произведение от многочлени от първа степен, т.е. (х-а)(х+в).... Ако в условието беше написано множители НА първа степен....., но не е.  
Не смятам, че е редно да се отнемат точки за  разлагане от вида (x-1).(x+1)³.

# 1 674
  • Beyond the Frontiers
Лесна, трудна....мина.
Чакаме резултати и преценяваме опции. Училища има достатъчно.

# 1 675
Фактора стрес го има винаги, какъвто и да е изпитът.  На супер лесното под стрес също се греши, понеже  или неглижираш нещата, виждайки колко са елементарни, или търсиш под вола теле (разбирай несъществуваща клопка), смятайки, че не може пък да е чак толкова лесно..

Съгласна на 100%. Изпит е, има стрес. За някои деца е по-лесно, за други не толкова;)

От школата на сина ми писаха ( учителите по мат, които преподават и в училище), че тази година модул 2 е по-труден от 2024 г. и да си поглеждаме баловете от 2023.

Днес във вайбър групата на децата на сина ми коментарите бяха,  че  масово са се затруднили на модул 2.

# 1 676
  • София
Не само, че е една идея по-труден изпита, но за успокоение да напомня, че набор 2024 е с хиляда деца повече от нашия, а набор 2023 е с 2000 деца повече. Имам предвид София.

# 1 677
Времето е малко. Не им стига. И това го има.

# 1 678
Да, времето е малко да решиш и опишеш добре втория модул, като се има в предвид, че последните 15 минути човек е неефективен, защото е под стрес от бързане.

# 1 679
  • ту тук, ту там
За пръв път и моят син сподели, че времето не му е стигнало, самият той е много изненадан от това, защото никога досега не  е било, винаги е бил готов много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт