Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 652
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 965
Един малко технически въпрос - ако детето кандидатства в 2 различни области, едновременно ли се подреждат желанията в платформата и накрая натискаш бутон изпрати, например Сф 1,2,3,4,5 желание, после Пн 1,2,3,4,5 желание и тогава подаваш? Или се подреждат в едната област,изпращат се и след това се редят в другата област и се изпращат?

За всяка област поотделно.

# 1 966
В такъв случай кое ще се води първо желание?

# 1 967
В такъв случай кое ще се води първо желание?
Първото във всяка отделна област си е първо желание за съответната област.

# 1 968
На най-горното за което ти стига бала..ще те класира.

# 1 969
Ники, понеже и ние се колебаем все още за едно училище, което не е в София, да те питам- вие за общежитие ли мислите, или за ежедневно пътуване?

# 1 970
  • у дома
На най-горното за което ти стига бала..ще те класира.
На най-горното,но и в двете области,кандидатстването в различни област е независимо.

# 1 971
  • у дома
Знаех си,че 23та зад от НВО ми е позната и съм срещала подобна...
От сборника на Веди

# 1 972
  • София
Айде пак при министъра, защото децата от Веди са били облагодетелствани 😁
Въобще, най-добре тази година да не се зачитат резултатите и да се удовлетворят всички желания!

Знаех си,че 23та зад от НВО ми е позната и съм срещала подобна...
От сборника на Веди

# 1 973
Моето не е от Веди, но пък за сметка на това е решило САМО тая задача... Много тъпо ми стана.

# 1 974
  • София
Този сборник всеки може да си го купи.
Няколко подобни задачи има и в Книга за ученика, на Архимед.

# 1 975
Към миналите по пътя ми е питането.
Според вас в кое класиране се заслужава повече да се пробва късмета - трето или четвърто? От вчера разглеждам миналогодишните таблици за тези класирания и ми се струва, че в четвърто има по-голям избор на паралелки и бала е по-нисък.
Да дам и аз моя лек коментар към темата с НВОто като цяло. Няма да влизам в дълги размисили.
Проблем е, както казахте, драстичната разлика в нивото на училищата.
И ето, както се получи при нас - солидна подготовка, от 6 кл., занимания вкъщи, няколко решени помагала, различни от школи, уроци и училище.
По БЕЛ добър резултат, както и очаквахме.
Но въпреки, че до последно решава и преговаря задачи, по МАТ на изпита направо е блокирал и даже му е станало зле (казва, за пръв път се чувствал така), ошашкал се е, не е могъл да се събере и всичко отива по дяволите.
21 зад. я е решил, но му се е сторила грешна - останала е на черновата, на беловата е решил грешния вариант. Обвинява се, реве и т.н. Резултат както казах, нереално нисък.
И ето го проблема - търсим училище, което да не е като наказателна рота през следващите 5 г. Такъв тип деца или тези, които изпадат в такава ситуация е крайно жестоко да са наказани по този начин, защото те така го приемат. И да, редно е да има втори шанс за толкова важен изпит. И да се молим дружно преди него да не се разболеят, да не си счупят нещо, да не ги хване чревен вирус. Аз за такова безумие не съм чувала да има някъде. Може и да бъррам, но дано няма никъде.
Да са живи и здрави и да си намерят пътя!
И защото знам, че ще завалят препоръки за "хубави училища" извън топ 20. Моля, помислете дали вие ще запишете вашето в някое от тях преди това. Но го проучете преди да пишете, защото аз от петък насам говоря с всякакви хора от първа ръка да ми кажат за коткретно училище, на което се спирам и просто си нямах на идея, че наистина положението е повече от ужасяващо в тези училища, които по мое време си бяха нормални.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 11:20 от loliy

# 1 976
А какво споделиха децата ви за преразказа? Като худ. стойност:)

Аз не се бях замислила, тъй като обсъдихме времето и поредността на случките.
Сега го питам, как ти се стори като текст - отговорът е -  много тъп🤔 Нямаше основно събитие.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 16:48 от Compass

# 1 977
И защото знам, че ще завалят препоръки за "хубави училища" извън топ 20. Моля, помислете дали вие ще запишете вашето в някое от тях преди това. Но го проучете преди да пишете, защото аз от петък насам говоря с всякакви хора он първа ръка да ми кажат за коткретно училище, на което се спирам и просто си нямах на идея, че наистина положението е повече от ужасяващо в тези училища, които по мое време си бяха нормални.
Има тема за неелитните училища, вижте в нея. Не обръщайте внимание на някой, който Ви дава акъл, но не Ви помага с истински съвет и подкрепа и не приемайте квартални училища като "ужасяващи", защото не са. За всеки бал има какво да се подбере. И извън елита има живот.

# 1 978
Трето и четвърто май бяха наведнъж. Т е. Редиш за трето, после записваш или подаваш молба за четвърто.
На инфоприем има инструкция. Аз мисля да я прочета внимателно.

# 1 979
А какво споделиха децата ви за преразказа? Като худ. стойност:)
Въобще не я вълнува художествената му стойност, а да няма много описателни моменти, които не може да запомни, за да ги пресъздаде.
Точно такъв текст за преразказ ѝ е ок.

Общи условия

Активация на акаунт