Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 593
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 2 115
Е, недейте така, изкарахте ги тия близнаци едва ли не винаги  противоположности - старателен и безхаберен, ученолюбив и мързелив, носещ  и съответно носен на плещите на другия, умен и по-глупав.. Ми в много случаи са  съвсем равностойни като потенциал, просто имат доста различни интереси и никой не се налага  да влачи другия. Моите завършиха с почти еднакви дипломи за средно, 3-4 стотни разлика при  годишни оценки от 4 години по старата система и два включени ДЗИ са нищо..Но пък никога (още от съвсем малки) не са имали еднакви интереси извън училище и това има даваше нужната свобода.
Викингът не е глупав, макар че, може да бъда чута в противното. Често го упреквам, критична съм, ядосвам се за това, че не влага никакви усилия, че не работи, че лентяйства. Страшен инат и изключителен индивидуалист е. Моите близнаци са ин и ян. Имате късмет Heart

# 2 116
Към миналите по пътя ми е питането.
Според вас в кое класиране се заслужава повече да се пробва късмета - трето или четвърто? От вчера разглеждам миналогодишните таблици за тези класирания и ми се струва, че в четвърто има по-голям избор на паралелки и бала е по-нисък.
Да дам и аз моя лек коментар към темата с НВОто като цяло. Няма да влизам в дълги размисили.
Проблем е, както казахте, драстичната разлика в нивото на училищата.
И ето, както се получи при нас - солидна подготовка, от 6 кл., занимания вкъщи, няколко решени помагала, различни от школи, уроци и училище.
По БЕЛ добър резултат, както и очаквахме.
Но въпреки, че до последно решава и преговаря задачи, по МАТ на изпита направо е блокирал и даже му е станало зле (казва, за пръв път се чувствал така), ошашкал се е, не е могъл да се събере и всичко отива по дяволите.
21 зад. я е решил, но му се е сторила грешна - останала е на черновата, на беловата е решил грешния вариант. Обвинява се, реве и т.н. Резултат както казах, нереално нисък.
И ето го проблема - търсим училище, което да не е като наказателна рота през следващите 5 г. Такъв тип деца или тези, които изпадат в такава ситуация е крайно жестоко да са наказани по този начин, защото те така го приемат. И да, редно е да има втори шанс за толкова важен изпит. И да се молим дружно преди него да не се разболеят, да не си счупят нещо, да не ги хване чревен вирус. Аз за такова безумие не съм чувала да има някъде. Може и да бъррам, но дано няма никъде.
Да са живи и здрави и да си намерят пътя!
И защото знам, че ще завалят препоръки за "хубави училища" извън топ 20. Моля, помислете дали вие ще запишете вашето в някое от тях преди това. Но го проучете преди да пишете, защото аз от петък насам говоря с всякакви хора от първа ръка да ми кажат за коткретно училище, на което се спирам и просто си нямах на идея, че наистина положението е повече от ужасяващо в тези училища, които по мое време си бяха нормални.

На вас лично ви пожелавам малко да се смирите. Не е всичко отишло по дяволите и не е само вашето дето. Като те удари горната дъска, ще разбереш, че има и долна. Точно от такива родители ме е ужасно страх.....Вие с какво сте по-добри от останалите?

# 2 117
  • София
Аз предимството за близнаци в 7-ми клас го разбирам и не ми пречи. Вторият близнак не взима мястото на друго дете, приема се надпланово. Това предимство обаче важи и в университетите и за там вече не го разбирам  Да не говорим, че там не се приемат надпланово, а в рамките на общите бройки и изместват друг кандидат, постигнал често значително по-висок бал. А това са 19-20 годишни хора. Няма с какви аргументи да оправдаем предимство.

# 2 118
Какво стана с 16 задача?

# 2 119
Ох, ама и ти зорлем се заяждаш.. не е нужно. Аз пък си представих най-страшния сценарий. Ученолюбивият прави някаква да си е***мамата и рисунка и го приемат него в рисувателно, пък рисувателният отпадне, ей там вече няма да знам как да реагирам. Лека от мен, и стиснати палци на всички художествени дечиня Heart

# 2 120
  • София
Какво стана с 16 задача?
Нищо й няма. Joy

Ти какво направи с математиката?

# 2 121
На моите братовчеди ректорът написа "Не". Единият е приет архитектура, другият гражданско строителство. После това много им помогна. Имат си строителна фирма. Нужните подписи са налични.

# 2 122
Е, недейте така, изкарахте ги тия близнаци едва ли не винаги  противоположности - старателен и безхаберен, ученолюбив и мързелив, носещ  и съответно носен на плещите на другия, умен и по-глупав.. Ми в много случаи са  съвсем равностойни като потенциал, просто имат доста различни интереси и никой не се налага  да влачи другия. Моите завършиха с почти еднакви дипломи за средно, 3-4 стотни разлика при  годишни оценки от 4 години по старата система и два включени ДЗИ са нищо..Но пък никога (още от съвсем малки) не са имали еднакви интереси извън училище и това има даваше нужната свобода. Поеха след гимназията по толкова различни пътища, че ако беше имало влачеща сред двете, то влачената  щеше да го закъса..

И моите по отношение  на старание и умение са сходни. Едната беше 1ва по успех , другата 3-4  след като й врътнаха 5тица по музика и 4ка по физическо.
 За конкретния казук обясних за глупавата грешка. Много плака в нас ,че не е успяла сама. В никакъв  случай  не е лежала на кълката ,че сестра й ще я вкара. Бориха се и двете еднакво, но...

# 2 123
  • София
Предимството важи само за една и съща специалност. За различни не важи, разбира се.

# 2 124
Какво стана с 16 задача?
Нищо й няма. Joy

Ти какво направи с математиката?
провалих се с 23 защото обърках заглавието от стреса, очаквам 86 точки

# 2 125
  • у дома
Кое заглавие?

# 2 126
  • София
Пак не е малко, спокойно.

# 2 127
Към миналите по пътя ми е питането.
Според вас в кое класиране се заслужава повече да се пробва късмета - трето или четвърто? От вчера разглеждам миналогодишните таблици за тези класирания и ми се струва, че в четвърто има по-голям избор на паралелки и бала е по-нисък.
Да дам и аз моя лек коментар към темата с НВОто като цяло. Няма да влизам в дълги размисили.
Проблем е, както казахте, драстичната разлика в нивото на училищата.
И ето, както се получи при нас - солидна подготовка, от 6 кл., занимания вкъщи, няколко решени помагала, различни от школи, уроци и училище.
По БЕЛ добър резултат, както и очаквахме.
Но въпреки, че до последно решава и преговаря задачи, по МАТ на изпита направо е блокирал и даже му е станало зле (казва, за пръв път се чувствал така), ошашкал се е, не е могъл да се събере и всичко отива по дяволите.
21 зад. я е решил, но му се е сторила грешна - останала е на черновата, на беловата е решил грешния вариант. Обвинява се, реве и т.н. Резултат както казах, нереално нисък.
И ето го проблема - търсим училище, което да не е като наказателна рота през следващите 5 г. Такъв тип деца или тези, които изпадат в такава ситуация е крайно жестоко да са наказани по този начин, защото те така го приемат. И да, редно е да има втори шанс за толкова важен изпит. И да се молим дружно преди него да не се разболеят, да не си счупят нещо, да не ги хване чревен вирус. Аз за такова безумие не съм чувала да има някъде. Може и да бъррам, но дано няма никъде.
Да са живи и здрави и да си намерят пътя!
И защото знам, че ще завалят препоръки за "хубави училища" извън топ 20. Моля, помислете дали вие ще запишете вашето в някое от тях преди това. Но го проучете преди да пишете, защото аз от петък насам говоря с всякакви хора от първа ръка да ми кажат за коткретно училище, на което се спирам и просто си нямах на идея, че наистина положението е повече от ужасяващо в тези училища, които по мое време си бяха нормални.

На вас лично ви пожелавам малко да се смирите. Не е всичко отишло по дяволите и не е само вашето дето. Като те удари горната дъска, ще разбереш, че има и долна. Точно от такива родители ме е ужасно страх.....Вие с какво сте по-добри от останалите?

😂😂😂😂😂Ами то си е за страх.
Как пък ме определихте какъв родител съм😂😂😂😂? Както и да е не ме вълнува изобщо отговора.
Дори не смятам да влизам в какъвто и да е режим.
Бъдете здрава и успех на детето Ви.

# 2 128
Пак не е малко, спокойно.
А ще ми дадат ли поне 0.5-1 точки, ако съм решавал по начина, с който се решава, но с грешни градуси?

# 2 129
  • София
Представям си какво е с два броя. А ако са бесни пубери, то си е направо като с усилвател. Трябва да има някакво облекчение за тези родители
Майка ми е била с три. Имам братя близнаци, година по-малки от мен Simple Smile
Бяха навсякъде заедно, училище, тренировки, университет. После се разделиха и заминаха в чужбина в различни държави. Не съм забелязала да си пречат един на друг, точно обратното. Винаги се защитаваха, децата не обичат близнаци, защото смятат, че са по-силни и имат преимуществото да са двама, но заедно като един. Имаха много куриозни случки, защото са еднояйчни Simple Smile) Аз съм свикнала с това и честно казано до скоро (преди 3 г.), когато чух, че хората си разделят близнаците бях буквално потресена, защото не можех да си представя моите братя в различни класове Simple Smile Но, хората са различни, времената също.

Общи условия

Активация на акаунт