Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 746
  • 663
  •   2
Отговори
# 510
Никога не съм чувала за изписване на доживотна терапия заради наличие на мутация за тромбофилия. Защо ви изписаха това лекарство, имате ли открит тромб или имате само мутации в някои от изследваните гени?

# 511
  • Sofia
Да, има тромб в ръката.

Никога не съм чувала за изписване на доживотна терапия заради наличие на мутация за тромбофилия.
Защото няма такава.

Обиколила съм бая хематолози именно защото се притеснявах да стоя без профилактика на фона на високорисковата ми мутация + другите 4. Абсолютно всички ми казваха, че терапия или профилактика не се изписва само заради Тромбофилия, ако няма инциденти.
Ако се появи инцидент (напр. тромб) се почва лечение, но не и преди това.
Ама то лечение ще се започне, независимо дали има Тромбофилия или не.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 23:42 от Brin de muguet

# 512
Тромбофлебит и след това единичен тромб по същата вена, на същата ръка.
 За превенция...и аз не знам вече...ще търся консултация с хематолог, защото терапията е изписана от съдов хирург.

# 513
  • София
Съдовият би трябвало да разбира повече от хематолога.

# 514
Дами, знаете ли в София къде се прави Аспи тест?

# 515
  • Sofia
В 3-та градска (НКБ) и в Аджибадем Сити клиник (на Цариградско, но мисля че и на Околовръстното го има).

# 516
  • Замък сред облаците
На Околовръстното са 2 вече. Бившия сърдечно-съдов център е ортопедична болница, а над Царско село направиха болница Витоша, еквивалент на Токуда, за съжаление нямат обаче актуален списък на изследванията на сайта към момента (или не го намирам).
Токуда обаче също прави ASPI тест, има го на сайта им.

# 517
  • Sofia
Възможно е вече да го предлагат.
Мен навремето (2022) от Токуда ме пратиха в Аджибадем Сити клиник на Цариградското.

# 518
На Околовръстното са 2 вече. Бившия сърдечно-съдов център е ортопедична болница, а над Царско село направиха болница Витоша, еквивалент на Токуда, за съжаление нямат обаче актуален списък на изследванията на сайта към момента (или не го намирам).

А точно така ли е изписано изследването, защото не го намирам?

# 519
# 520
Здравейте, имам малко по-различен въпрос. Дали някой е преминавал през полет, докато е бил на инжекции фраксипарин. Интересуваме може ли да ги взема в ръчния багаж , тъй като е за три дни, не съм вземала куфар, но съм с голямо притеснение дали ще ми ги вземат на проверрката...

# 521
  • София
Да, ако си носите рецепта / болничен лист, в който да е видно, че са назначени от лекар.

# 522
Пътувах 2 пъти и двата пъти никой дори не ми ги е погледнал и не са ме питали за какво са ми. Така,че можеш да си носиш спокойно.

# 523
Здравейте, бременна съм в 11+2, като бебето отговаря на 10+5, бях при дрСтайкова днес, насочена от АГ. Имам мутация хомозигот по 4G/4G, и АГ каза да започна фраксипарин 0.4, днес след изследване на коагулацията на кръвта, тя препоръча да мина само на аспирин акард от 150мг, тъй като според нея дозата за фраксипарина е малка заради кг, и не е толккова рискова мутацията според нея. Имам предишна бременност износена без никакви лекарства, тъй като не предполагах че имам тромбофилия тогава.  Назначи ми изследване за Ха фактор на кръвта, на 4я час от поставянето на фраксипарина.
Какво ви е мнението за спирането на фраксипарина, има някой който е мина по този път?

# 524
Здравейте, бременна съм в 11+2, като бебето отговаря на 10+5, бях при дрСтайкова днес, насочена от АГ. Имам мутация хомозигот по 4G/4G, и АГ каза да започна фраксипарин 0.4, днес след изследване на коагулацията на кръвта, тя препоръча да мина само на аспирин акард от 150мг, тъй като според нея дозата за фраксипарина е малка заради кг, и не е толккова рискова мутацията според нея. Имам предишна бременност износена без никакви лекарства, тъй като не предполагах че имам тромбофилия тогава.  Назначи ми изследване за Ха фактор на кръвта, на 4я час от поставянето на фраксипарина.
Какво ви е мнението за спирането на фраксипарина, има някой който е мина по този път?
Аз съм със същата мутация и втора бременност, с първата започнах фракси на по - късен етап, към момента приемам натаспин 12г.с.

Общи условия

Активация на акаунт