Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 635
  • 661
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Фракси е профилактиката, която ви е необходима. Ако пуснете антиХа ще покаже дали дозата е достатъчна. Ако кръвотока е ок и развитието отговаря на седмицата, и ако изследванията са в референтните стойности, значи всичко е наред.

# 541
А колко често трябва да пускаме антиХа по време на бременност? Аз пуснах само веднъж втория месец, беше ок. Оттогава само другите коагулационни на 4 седмици и те са ок.

# 542
Аз съм на терапия с клексан 0.4 и правя профилактично коагуация на 4 седмици и анти Ха на 8 седмици. По принцип за Анти Ха знам че трябва да е минало известно време от терапията на конкретната доза, за да има смисъл от изследването. Хематолога също ми каза, че е важно са го правя в лаборатории към болници с кардиологични отделения, за да са най-адекватни резултатите.

# 543
Ами то на малко места се прави и без това. Та аз направих около втория месец, беше ок, коагулацията е винаги ок, дозата не е сменяна, та не знам трябва ли да пускам пак.

# 544
  • Замък сред облаците
Зависи от индивидуалния случай. Високорисковите може всеки месец да пускат, нискорисковите - веднъж на триместър. Реално по-важна е коагулацията и там ако има гранични стойности в някой показател или разминаване, тогава се гледа и антиХа активността.

# 545
Време на кървене и на съсирване следи ли се?

# 546
Здравейте, някой знае ли как се случват месечните изследвания на кръв при бременност при д-р Тончев в МВР болница?

# 547
Момичета трябва ми телефон на Д-р Тончев.
Имах онлайн консултация с него, но телефона посочен в платформата явно не е актуален.
Трябва да му изпратя изследвания за консултация.

# 548
Д-р Тончев е извън България до края на годината, поне така казаха от центъра на Калчев. Иначе не мога да помогна с номер :/
Момичета завишен фибриноген и APTT какво означават?
На клексан 0.4 съм, 10+0. Като предишните изследвания бях 6+4 и фибриногенът беше 3,9, а APTT беше 47, още по-висок и д-димер 113. Чакам и д -димерът и хематоложката каза , че той е определящза корекция на дозата, както и анти ха, но него ще го пусна в понеделник. Но хич не ми харесват тези високи стойности, вие какво мислите ? А мутациите Са хомозигот на PAI и хетеро фактор 13.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 12:53 от Kat :3

# 549
Благодаря, получих номера на Д-р Тончев.

Това което Д-р Тончев ми обясни по време на онлайн консултацията е че, АРТТ трябва да е на горна граница, дори и над границата да е не е проблем, това са времето секунди за които се образува тромба. INR също трябва да е на горна граница. Фибриногена се влияе от възпаление в организма. Трябва да се изследва когато сте напълно здрава. Д- Димера по време на бременност се повишава, дори в 3триместър и след това е доста завишен, но това е напълно нормално по време на бременност.
Анти Ха трябва да е между 0,3 - 0,6. Стойност под 0,3- не е достатъчна дозата. Стойност над 0,6 - е висока дозата и кръвта е разредена. Но дозата се определя спрямо тромбофилия, възраст, кг на жената.
Всичко е по лекарско предписание!

# 550
Благодаря! Мисля че съм здрава, имам леко завишени левкоцити, но CRP е 2,2 и другите показатели са сравнително в норма.
Хематоложката ми е Веселина Иванова, някой друг следи ли се при нея ,имате ли отзиви?

# 551
Здравейте! Кога се започва с изследванията за коагулация? При положителен тест или няколко седмици след това? Става въпрос за комбинацията PAI, Factor 13 и ACE.

# 552
Момичета, можете ли да помогнете с резултатите? В 28 гс бебето ми изостава с 6 дена. На третата фетална казаха недобре работеща плацента.  Досега кръвотока никога не е бил съвсем добре, но казват, че аспирин акард 150 е достатъчен, нямам тромбофилия. Според изследванията хематоложката също каза, че е достатъчно, но пък не бях минала феталната. Иска да повторя веднага след празниците тези, които са под долна граница. Има ли нещо, което трябва да ме притеснява в резултата? Трябва ли да настоявам за инжекции? Вече не знам какво да мисля, уж всичко е добре ама бебето си върви по-малко.

# 553
Здравейте! Кога се започва с изследванията за коагулация? При положителен тест или няколко седмици след това? Става въпрос за комбинацията PAI, Factor 13 и ACE.
Терапията се започва от положителен тест, аз първите изследвания ги правя 2-3 седмици след това Simple Smile

# 554
Вяра, моето дете изоставаше със седмици и след 34та седмица включихме терапия с фраксипарин. Кръвотока не беше никак лош, но за да не рискуваме минах на терапия и така до самото раждане. За резултатите не мога да коментирам. Вашия АГ има ли опит с рискови бременности?

Общи условия

Активация на акаунт