Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 605
  • 661
  •   3
Отговори
# 555
  • Замък сред облаците
Вяра, 6 дни отклонение е в рамките на нормата, която може да се дължи на много неща - от късна овулация, просто по-дребен “джинс”(ако родителите са по-дребни/ниски/слаби например), липса на белтък/протеини (албумин и общ белтък се изследва), проблеми с щитовидната жлеза, кръвотока и други. УЗ мерките са средностатистическа норма за цял свят и от нация до нация има отклонения. Вече ако изоставането е над 10 дни се мониторира по-внимателно.
А резултатите ти нямат общо с кръвотока, това са определени показатели свързани с аспириновата терапия и нейната самостоятелна активност, но не показват отношението й към бременността. Тук вече е хубаво коагулация плюс маточните артерии на доплер да се следят.

Слънце, с първата ми терапия (и успешна Б)  на коагулация ме пратиха чак в 4 месец (а на инжекции бях от 5 седмица) 😅 със следващите си пусках веднъж на положителен тест и с план за всеки месец следене. Ако ще ти е по-спокойно, пускай веднъж месечно, особено ако минаваш хормонална терапия преди забременяването.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 07:29 от АА

# 556
Благодаря, че се включихте! В началото на декември се преместих при лекар по рискова бременност, но следващия ми преглед е чак на 7.01. На първи декември на прегледа бебето си беше на термин, само кръвотока отляво не беше съвсем оптимален, но каза че ляво и дясно взети заедно е добре. Затова и каза, че няма смисъл да идвам по-рано на преглед.Започнах небилет и допегит, че от притеснение вдигнах кръвно.
Вяра, моето дете изоставаше със седмици и след 34та седмица включихме терапия с фраксипарин. Кръвотока не беше никак лош, но за да не рискуваме минах на терапия и така до самото раждане. За резултатите не мога да коментирам. Вашия АГ има ли опит с рискови бременности?

# 557
Вяра, тъй като и аз бях с високо кръвно и пиех допегит, коринфар и по някое време имах назначена терапия с небилет, но не от кардиолог, а от АГ (не моето), при среща с кардиолог тя ми препоръча да сменя небилет с беталок зок. По мои спомени беталок зок бил по-щадящ вариант от небилет при положение, че детето вървеше по-малко. Имало и разни проучвания и статии по темата (отвори ми ги на компютъра да видя). Така че питайте за беталок зок. Но не е проблем и небилет да пиете. Аз го пих 2 седмици преди да мина на другото.

# 558
Здравейте, може ли да ми препоръчате хематолог, който работи с бременни и ежемесечно консултациите са онлайн/по вайбър? Ходих при д-р Иванова, но тя каза общо взето да си се следя с АГ-то, а АГ-то иска с хематолог задължително.

# 559
АА, Кат, благодаря! Клексана и Фраксипарина взаимозаменяеми ли бяха? Д-р Тончев ми е писал Клексан 0,4 от положителен тест, мога ли да заменя с Фракси 0,3?

# 560
Абсолютно взаимозаменяеми са Слънце, но в еднаквата доза. Ако си на клексан 0,4 , можеш да го смениш с фракси 0,4.

# 561
Нещо пак съм запомнила грешно и взех сутринта 0,3 от аптеката. Weary Ще взема утре 0,4. Благодаря!

# 562
Oнлайн - Кондева в haelee - писмено стават нещата, аз съм доволна.

# 563
Здравейте, момичета. Имам тромбофилия, в 10г.с. съм, очаквам и гинекологът ми да разчете изследванията, но до тогава дали можете да кажете според вас нормални ли са. Има разни отклонения...

# 564
Zimone , аз бих пуснала анти-Ха. Ти на каква терапия си ? С каква тромбофилия?
И междудругото , в Пловдив в УМБАЛ Св. Георги не изследват анти-Ха , ако някои се чуди. И понеже закъснявах за 4тия час от инжекцията го пуснах в Кандиларов изследването, мислите ли че може да е проблем? Изследвали го в Германия....

# 565
Здравейте, може ли да ми препоръчате хематолог, който работи с бременни и ежемесечно консултациите са онлайн/по вайбър? Ходих при д-р Иванова, но тя каза общо взето да си се следя с АГ-то, а АГ-то иска с хематолог задължително.

Д-р Минкова в Токуда, ангиолог е, но се занимава и с тромбофилии и много бременни. Ходих веднъж и след това само по вайбър, включително и сега след бременността. Назначава изследвания и отговаря много бързо. Доволна съм.

# 566
  • София
Zimone, всичко е наред.
Д-димер Има различни референтни при бременност, ето: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 567
Zimone , аз бих пуснала анти-Ха. Ти на каква терапия си ? С каква тромбофилия?
И междудругото , в Пловдив в УМБАЛ Св. Георги не изследват анти-Ха , ако някои се чуди. И понеже закъснявах за 4тия час от инжекцията го пуснах в Кандиларов изследването, мислите ли че може да е проблем? Изследвали го в Германия....
Мутациите ми уж са нискорискови, ще ги прикача. На фракси 0.4 и аспирин протект съм

# 568
И аз съм със същите. Както дели е написала, д-димерът е ок за първи триместър, аз се подведох по референтните Simple Smile

# 569
Здравейте! В 6-та седмица съм след свеж трансфер. С лейден, протромбин и пай съм хетерозигот, другите няма смисъл да ги изреждам. На клексан 0,4 и натаспин съм от трансфера. Днес пуснах за пръв път контрола и всичко излезе супер, с изключение на д-димера, който е 2,5 пъти завишен (1,28 при норма до 0,5). Според АГ се е вдигнал от стимулацията. Утре ще пусна анти Ха, но въпросът ми е към момичетата след стимулация, беше ли ви завишен д-димера?
Ако анти Ха излезе в норма, ще включваме и АП, а хич не ми се иска толкова рано, заради риска от кървене от него. Има ли други с клексан, натаспин и АП?

Общи условия

Активация на акаунт