Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 5 728
  • 121
  •   1
Отговори
# 15
  • Столицата на "Второто българско царство"
Свържете се с доктора си и той най-вероятно ще ви извика на 2ри ден от МЦ, за да пуснете изследвания и да започнете процедурата, ако всичко е наред!
Успех 🙏
Днес получихме одобрението от фонда, какви са следващите стъпки? При дамите които вече са минали по този път кога започнахте стимулацията ? ❣

# 16
И ние си получихме днес заповедта. Успех и на другите, които минават по този път. Дано всичко е наред и да имаме всички положителни резултати. 🥰

# 17
Момичета, колко време след изпращане на документите от МЦАР Варна към фонда си получихте входящия номер? Казаха ми от регистратура, че вероятно в петък ще ги пуснат, след което от фонда щели да ми пратят номера по имейл или Вайбър (не знам дали е така действително), но не попитах в какъв срок.

# 18
Обикновено след ден-два ги изпращат. При мен първият път имаше проблем с куриера и отне повече от седмица. Но след получаването на документите от Фонда наистина ми изпратиха мейл с входящ номер.

При второто кандидатстване към фонда само взех документа от МЦАР и подадох всичко сама чрез системата за сигурно електронно връчване. Отне ми време колкото да сканирам и кача всичко, след 10 минути имах входящ номер. Силно препоръчвам този начин на подаване, защото следите целия процес и подаването/получаването на документи става скорострелно.

# 19
Благодаря, Пухилда! По начало бях решила да ползвам системата за електронно връчване поне за получаване на заповедта, но от МЦАР регистраторката ме разубеди и реших, че няма да споря. Дано не възникне някой проблем...

# 20
Здравейте, момичета! Бих искала да попитам дали вторичния се тур до 30 дни е безплатен или се плаща и за него 100 лв?

# 21
Здравейте момичета, искам да попитам как мина стимулацията и след това пункцията при вас, и като цяло какво да очаквам. В момента съм по къс протокол и ми предстои пункция Simple Smile

# 22
Здравейте, момичета! Бих искала да попитам дали вторичния се тур до 30 дни е безплатен или се плаща и за него 100 лв?

Привет, Antoniq Anastasova 640243, няма значение дали прегледът е първичен или вторичен, а се заплаща по ценоразпис. Те са частна клиника и не са по здравна каса.

Здравейте момичета, искам да попитам как мина стимулацията и след това пункцията при вас, и като цяло какво да очаквам. В момента съм по къс протокол и ми предстои пункция Simple Smile

Здравей, ginmybrain, аз съм имала две стимулации. По време на първата се чувствах по-добре, но втората ми разказа играта - бях по-подута, по-чуствителна, по-раздразнителна, беше ми лошо. Пункциите минаха по сходен начин - сутринта те приемат и чакаш да дойде твоят ред. След като те настанят, сестра започва да те подготвя отдолу, а анестезиологът вече ти слага упойката. Нищо не усещаш, заспиваш блажен сън Smiley
В зависимост от броя Я е и продължителността на пункцията, между 15-20 и 30 мин някъде.
Будиш се в стаята, при мен имаше болки като при цикъл. След около час си готова да се прибереш, но може да си все още замаяна. Следващите дни се пазиш да не правиш резки движения, за да няма някакво усукване на яйчниците. Аз бях с огромен корем, койото продължи да расте и след стимулцията. След седмица вече бях се нормалицирала. Около 10 дни след пунцкия ми дойде и двата пъти. Успех!

# 23
Момичета, имате ли представа дали центърът ще излиза в отпуска през лятото и кога евентуално? И още нещо: Очаквам в края на юли да имаме заповед от фонда за ин витро, но до тогава ще изпусна още един цикъл и съпругът ми подхвърли идеята за платено ин витро, което доста ме замисли по въпроса. Има ли някоя сред Вас, която да е правила платено в центъра и как ще реагира доц. Кисьов според Вас (имам съмнение, че няма да му се понрави идеята)? 🍀

# 24
Най- вероятно ще ви каже каквото каза и на мен като нямах търпение вече - толкова време си чакала, за още мъничко не си струва. После хубаво ще ти разясни всичко колко струва и сама ще се откажеш.. това, което гледаш по ценоразпис е само медицинската процедура ин витро, по- скъпата част са медикаментите. Аз най- накрая започнах стимулация този месец, като съм едвам към средата и вече съм "погълнала" медикаменти на стойност над 1500 лв.. от там всеки индивидуален преглед, изследванията, пункцията, трансферите, медикаментите след това... Абе отива си на едни 6000 минимум. Ако ги имате и не ви е проблем разбира се действайте, но лично аз предпочетох да си ги спестя и да ги дам за бебчето (живот и здраве) нататък. Че като гледам и по време на самата бременност колко прегледи и самото раждане... И всичко пак от джоба. То вече си е лукс и да родиш.
При мен накрая завърши с изречение от рода "аз пак ще направя каквото ти ми кажеш, но личното ми мнение е да не бързаш".

Момичета, имате ли представа дали центърът ще излиза в отпуска през лятото и кога евентуално? И още нещо: Очаквам в края на юли да имаме заповед от фонда за ин витро, но до тогава ще изпусна още един цикъл и съпругът ми подхвърли идеята за платено ин витро, което доста ме замисли по въпроса. Има ли някоя сред Вас, която да е правила платено в центъра и как ще реагира доц. Кисьов според Вас (имам съмнение, че няма да му се понрави идеята)? 🍀

# 25
  • Столицата на "Второто българско царство"
Blooberry2203, наистина по-добре да изпусне един цикъл... няма смисъл да давате толкова пари,при положение, че и при заповед по фонда може да се наложи да до платите някаква сума. Ние винаги сме имали доплащане на някои услуги/медикаменти, изследвания (при всеки различно).
А дали целия център ще излизат отпуска... това и за мен е важно, но не зная.... дано се включи някой с повече инфо.

# 26
Миналия месец като ходих да си оставя документите за фонда попитах дали ще почиват август и казаха, че ще бъдат в намален състав, но няма да спират работа. Не знам дали информацията е актуална. Този месец и аз чакам заповед и ако се получат нещата трябва да стартирам стимулация края на месеца.

# 27
Благодаря Ви за съветите, момичета, ще изчакам! Успех на всички пожелавам! 💜

# 28
Здравейте, момичета. Искам да попитам тези, които минават или са минали вече. От днес съм на стимулация с Гонал 300 за 4 дена и след това съм на преглед. След това какво следва или при всеки е различно?

# 29
И аз в момента съм на Гонал, бях на 6-ти ден от стимулацията на преглед, остана си същата доза +Цетротид за още 4 дена и пак ще ходя на преглед и евентуално вече ще ми кажат кога ще ми е пункцията Simple Smile
Здравейте, момичета. Искам да попитам тези, които минават или са минали вече. От днес съм на стимулация с Гонал 300 за 4 дена и след това съм на преглед. След това какво следва или при всеки е различно?

Общи условия

Активация на акаунт