Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 5 726
  • 121
  •   3
Отговори
# 75
Момичета реших да допъплня, предишния ми пост, тъй като назад във времето прочетох ваши тревоги и мнения. И да потвърждавам, че не всичко е цввтя рози. Видях и съмнения за това, че някои са хора на акушерките и ги вкарват преди вас. Сега ще разкажа малко по-подробно, въобще и ние как попаднахме на доцента. Мъжа ми септвмври 2023 си направи спермограма в Майчин дом, след препоръка на последната гинеколожка при която ходих, и която ( с доста лоша апаратура, но за сметка на това изключително мила и търпелива) не видя видимо в мен проблем освен по деформирани яйчници, каза че не вижда проблем да не забременея до сега, и да направим една спермограма на мъжа ми, за да го отхвърлим като потенциален проблем и да продължим да търсим евентуален такъв в мен. Чудесно, обаче спермограмата излезе толкова лоша ...и шокираща, че мъжа ми отиде на място да пита да не е станала грешка, тук ще вметна за доста неприемливо държание от тях в което го питат дали пие алкохол попринцип и той отговорил, че пие бира попринцип, и му се изсмяли, че много бира е пил, а резултата само ще ви кажа, че е най лошия от лошите изобщо не е за присмех, всеки мъж би го изживял тежко, та след преглед и при уролог се оказа че просто проблема му е вроден не се дължи на алкохол, цигари или какви ли не щуротии.. Но все пак го посъветва да си пусне втора за да се потвъеди резултата, но на друго място. Той пусна в АГ, и тогава по стечение на обстоятелствата я е разчел доцента и му е казал какви са вариантите... и ако сме съгласни да отиде следващия път с мен за да ме прегледа и мен и да си изговорим как действаме нататък. След като с мъжа ми изговорихме всичко, отидохме, аз с една папка с мои изследвания и ходения при разни псевдо гинеколози, изслуша ме тъепеливо човека, аз толкова вече бях набрала, че сигурно съм звучала всякаш му се карам:sweat_smile:, но каза че той лично иска да  погледне, прегледа ме, каза че харесва много това което вижда,  може би в него момент съм била в овулация, и е виждал фоликули не знам, но каза и че няма да е много лесно понеже имам някаква степен еднометриоза. И това беше разбрахме се да правим цветна снимка която за жалост се отложи във времето защото ми се появиха гъбички, и в края на годината най-после направихке цветната снимка, която на момента не ме заболя, падна ми много кръвното след това от стреса може би, бях чела какви ли не неща за тия снимки и умирах от страх, но Дани ме подпираше после веднага ми даде шоколадов бонбон и вода докато дойда на себе си. След самата снимка доста ме боля, повече от менструални болки, на другия ден и спомем нямаше от болката.Всичко с тръбите беше наред, можехме да минем нататък с инсеминации. Та на тези инсеминации съм си чакала и аз доста за преглед на фоликулите, това вече поне беше в новата клиника където е доста по приятна за чакане, сравнение с мрачния 7ми етаж  АГ. Измерването на фоликулите беше за има няма 5 мин, супер бързи прегледи, ако питам нещо ми отговаряше доцента, но в повечето случаи оставаше на Дани да ми разяснява някои неща, след инсеминация се е случвало да ме забравят да си лежа там ...Sweat Smile за което не се сърдя, при положение колко хора чакат отвън, и предполагам са се занимавали с други пациентки и за мен се сещаха като им потрябва стаята. Отделно дори на пункцията ме извикаха в 9 жадна гладна, чаках в чакалнята до 12, след което ме настаниха в стая при други две момичета, едното вече беше минало, другото те първа щеше, а аз чак след нея... Та и там бая си почаках, даже питах Дани, ама сега да не вземат да ми се пукнат фоликулите преди да стигнете до мен Sweat Smile. Дори ми се е случвало да отида за измерване на фоликул  в оречения ден по обяд, и да ми кажать че имат проверки и не работят, вярвайте ми с рев съм вървяла към спирката, защото излизам от работа която е на другия край на града, от работа се съобразяваха с моите прегледи, та не ходех не обекти в тях дни, което понякога беше проблем. И отделно отиваш с нагласа, че ще те преглеждат а накрая нищо. Дори на трансфера ми ме забравиха след като го извършиха, трябваше да полежа, доста си почаках и щях да се напикая вече, мнооооого ми се пишкаше направо едвам стигнах до тоалетната. Та чакане си има спор няма. Случвало се е да отида когато съм си пуснала специално отпуска, и да свърша за 30 мин. Случвало се е да съм излязла от работа и да чакам 3часа да ме извикат. И въпреки всичко се е случвало Дани да ме прегърне, явно виждайки някакво притеснение в мен и с цел да ме успокои, и това да е изглеждало на другите момичета всякаш се познаваме, а всъщност не се, просто тя беше изключотелно топла и мила и явно така го  почувствала, не веднъж ми се е извинявала че трябва да почакам защото има по преоритетни, и когато бях бременна също съм си чакала, точмо защото вече при мен чудото е станало, по важно е да направят всичко възможно за другите момичета и аз нямах против чаках си търпеливо. Само мъжа ми мрънкаше, че чакаме много за 5 мин преглед плащаме 100лв, но за мен спокойствието което  прегледа при доцента ми носеше цена нямаше. Та има неприятни моменти с това чакане, така е но трябва да се въоражите с много търпение, действително опитват да обърнат внимание на всички. Та за мен това цялото чакане също беше изнервящо на моменти и стресиращо, но човечността която виждах, и това че не гледат като на касичка на мен ме успокояваше. Никога не съм се чувствала като касичка за тях. Дори искам да ви кажа че в 8ми месец претърпяхме лека катсстрофа, един моториат не спря на знак стоп падна с мотораа си, беше и засилен, и се блъсна в моята врата на колата ...видимо нямахме наранявания повече уплах, за разлика от неговите наранявания, но след слизане от колата мъжа ми започна да плюе кръв, и в този момент минаваше линейка с друг човек, но спряха понеже ме видяха в какво състояние съм, мъжа ми му прилоша припадна, и му оказаха първа помощ, шока който изпитах може да си го представите, а оня "моторист с отнета книжка, без документи на мотора, и куп провинения зад гърба си...с какъв акъл се беше качил да кара не знам", да не говорим, та закараха ни в купом с други линейки в спешното, там ме прегледаха и детето беше с ускорен пулс нормално ...след като и аз бях, това се случва точно след великден. Още вечерта писах на Дани с молба ако може да отида на преглед при доцента възможно по скоро, за да ме прегледа и той, прегледа ми при следящата ми Липчвеа беше доста далеч и не исках с чакам обясних ѝ и ситуацията. Дани ми каза ден още в същата седмица и отидох, отново си почаках, но бях готова да чакам цял ден ако трябва. Влзохме на преглед в крайна сметка и доцента беше искрено загрижен какво се е случило, дори ни разкааза за подобен свой инцидент докато ме преглеждаше, слава богу всичко беше наред. Но аз от тях видях само човечност и разбиране, въпреки цялаата им натовареност и лудница, и пак казвам аз съм никоя, нито на единия съм позната нито на другия. Само веднъж ми се  случвало да вкарат преди мен момиче приятелка или роднина беше на една от акушерките, но тя беше за мерене на фоликул, а аз а Фетална при Липчева, така  нямах проблем, норамлно нея да вкарат, нейния преглед беше бърз, моя щеше да се проточи. Но не съм ставала свидетел на друг случай така. Може да има разбира се, но аз не съм разбрала поне. Мога да ви посъветвам ако е свободно да сядате максимално близо до вратата от която се влиза за манипулациуте, защото когато коридора е пълен, дори вашата акушерка да ви види първоначално при ццялата лудница лесно може да ви забрави и да си останете да чакате. Заредете се с търпение, в последствие дори и бременни пак ще чакате при следящата ви дори със записам час. Най-голямото щастие изисква мнооого чакане и търппение, но ви уверявам накрая всичко остава блед спомен. И нещо което пропуснах в предишния пост, след трансфера се молех на този ембрион в мен всеки ден, молех му се да бъде инат и да се захване здраво, да ни избере нас точно за родители и да донесе най-после лъч светлина в семейството ни ( понеже след сватабта ни през 2022, ни се случиха куп неприятности на конвейер) . Имах нужда да знамм че дори духовно съм направила каквото мога по силите си. Опитвах се и никога да не забравям, че лекарите не са богове, каквото зависи от тях искрено вярвам че го правят, както ние каквото се изисква от нас, понякога просто ни трябва доза късмет, или за мен лично всичко е и божа работа. Да, допускат е грешки, но силно се надявам, че не са умишлено допускани, и никой не е бил пренебрегван умишлено. Чела съм, че и в други клиники из страната се чака доста. За жалост двойките със репродуктивни проблеми само се множим .... Което ме навява на едни други мисли, но няма да влизам в конспиративни теории и ще ги запазя за себе си. Пожелавам отново на всички успех! И много търпение, накрая всички знаете, че всеки изгубен час в чакане, всяка пролята сълза и всяка болка, ще си е заслужавала и вече няма да има никакво значение.

# 76
Изчетох целия пост, всякаш съм го писала аз. 3-4 години вървях в същите обувки, чакала съм от сутрин до обяд, вземала съм отпуск за 10мин преглед, излизала съм от работа за цял ден чакане.. но от познати знам, че и в София та и в Турция чакането е такова. Натоварено е винаги, степенуват се нещата по спешност (пункции, трансфери, прегледи), ние стоящите в коридора няма как да знаем отсрещното момиче за какво е и защо влиза. Случвало се е и аз да вляза преди някой друг, ако ме повикат акушерките. Случвало се е и да давам ред, та до забрава. Важното е, да си спокоен и да се довериш на екипа. Аз си ги усетих от първия преглед и след няколко години инсеминации, почивки, инвитрота, сега малкия човек спи до мен.
Бъдете търпеливи, вашите малки човечета ще дойдат при вас също!

# 77
Писала съм го в предишни теми ще го напиша и тук .
Научете се на търпение , особено щом ще ставате родители .
Да в клиниката се работи по приоритет , а не по симпатии .
Чакала съм по цял ден , влизала съм преди всички - когато бях на прага на смъртта прередих всички в коридора и да целия екип скочи да ми спасява живота и успяха ( тогава също имаше недоволни в коридора ) . Та да момичета , чака се колкото и да е гадно , но можете да запълните времето си с нещо приятно ( всяка има неща които я карат да се усмихне ) или просто визуализирайте мечтата да станете родители .

# 78
Здравейте,  момичета. Как успявате да се свържете с регистратур?

# 79
Много трудно. Миналата седмица успях на 0878 222 382, отговори ми Ебру. После като отидох на място стана ясно, че почти всички са в отпуска и за това явно не успяват с телефона.

# 80
Момичета, имам питане: август щяхме да започваме стимулация за ин витро, но на прегледа се оказа, че имам киста и се наложи да пия два месеца противозачатъчни Логест, назначени от доцента. Каза ми, след като приключа втората опаковка и започне кървене, да дойда на преглед, проблемът е, че след първата опаковка т.нар. кървене нямаше нищо общо с нормалния ми цикъл - буквално бяха два дни с изключително оскъдно зацапване (по няколко капки и това беше). Та, въпросът ми е, ако отново кървенето е такова или пък изобщо не се появи, кога да ида на преглед за начало на стимулация? На няколко места четох, че може 2-3 дни след последната таблетка Логест, но исках да се допитам до Вас, ако някой има опит....

# 81
  • Столицата на "Второто българско царство"
Според мен, като приключиш опаковката и имаш дори оскъдно кървене - отиваш на преглед.... аз преди време (в Токуда) така след противозачатъчни, отидох на 2ри ден с оскъдно кървене, но ме върнаха докато МЦ дойде нормално....

# 82
Так мисля и да направя, благодаря за потвърждението!

# 83
Момичета, тъй като вече съм доста притеснена и Ебру така и не ми отговаря, реших да пиша тук. Вчера ми беше 3-ти от трансфера(без да броя деня на самия трансфер) на 5 дневен замразен ембрион и ме зацапа еднократно розовеещо и днес също. Не знам дали всичко е наред. Дали може да е от Прогестерона, който си бия или от това че съм болна и имам кашлица. На някой случвало ли му се е толкова рано да му зацапва и каква е била причината?

# 84
Момичета, тъй като вече съм доста притеснена и Ебру така и не ми отговаря, реших да пиша тук. Вчера ми беше 3-ти от трансфера(без да броя деня на самия трансфер) на 5 дневен замразен ембрион и ме зацапа еднократно розовеещо и днес също. Не знам дали всичко е наред. Дали може да е от Прогестерона, който си бия или от това че съм болна и имам кашлица. На някой случвало ли му се е толкова рано да му зацапва и каква е била причината?
На моя приятелка беше така, всичко беше наред.

# 85
Много Благодаря за отговора. Дано сте права!
На моя приятелка беше така, всичко беше наред.

# 86

При мен се оказа, че е нисък прогестерон, включиха ми втора инжекция, полежах 5 дни вкъщи и всичко се оправи. Това беше към 7ми ден. Втория път към 2ри месец пак така зацапа, спряха ми кръворазреждащите и всичко беше наред. Успех.

# 87
Здравей, те ли ти казаха да си направиш отново изследване на Прогестерона? Аз си направих в деня преди трансфера и всичко беше наред. Зацапва ме след като си го бия и затова мисля, че е от него, но все пак се притеснявам.

При мен се оказа, че е нисък прогестерон, включиха ми втора инжекция, полежах 5 дни вкъщи и всичко се оправи. Това беше към 7ми ден. Втория път към 2ри месец пак така зацапа, спряха ми кръворазреждащите и всичко беше наред. Успех.

# 88
Здравей, те ли ти казаха да си направиш отново изследване на Прогестерона? Аз си направих в деня преди трансфера и всичко беше наред. Зацапва ме след като си го бия и затова мисля, че е от него, но все пак се притеснявам.

Да те ми казаха да си го тествам сутрин преди  да съм си го била. Тогава се разбра, че не го усвоявам добре и включиха втората инжекция вечер.

# 89
Явно вече не процедират така, но аз от самото начало си бия сутрин и вечер по една инжекция. Вие само на инжекции ли бяхте или и Кринон Гел? На моя позната са и комбинирали - сутрин си инжектира Пролутекс и вечер Кринон гел. Аз съм само на Пролутекс - сутрин и вечер. Не знам има ли разлика, при условие че и двете са Прогестеренови препарати.

Да те ми казаха да си го тествам сутрин преди  да съм си го била. Тогава се разбра, че не го усвоявам добре и включиха втората инжекция вечер.

Общи условия

Активация на акаунт