Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 5 822
  • 124
  •   2
Отговори
# 60
А някаква идея кой ще им поеме пациентите? Живот и здраве точно тогава ни предстои трансфер и ако ми го отложат заради това ще полудея..

Здравейте момичета случайно да знаете доц. Кисьов дали е в отпуск или дали скоро му предстой да излиза 😊 Благодаря ви предварително 🙃

Привет, доцентът и д-р Липчева ще отсъстват от края на месеца, по спомен 20 Август, до (пак по спомен) 10 Септември. Така запомних като говорихме последно през средата на Юли.

# 61
А някаква идея кой ще им поеме пациентите? Живот и здраве точно тогава ни предстои трансфер и ако ми го отложат заради това ще полудея..

Здравейте момичета случайно да знаете доц. Кисьов дали е в отпуск или дали скоро му предстой да излиза 😊 Благодаря ви предварително 🙃

Привет, доцентът и д-р Липчева ще отсъстват от края на месеца, по спомен 20 Август, до (пак по спомен) 10 Септември. Така запомних като говорихме последно през средата на Юли.

Спокойно , няма да полудееш . Другите лекари от центъра поемат пациентите ! Ако организмът ти е готов за трансфера ще го извършат .

# 62
А кои лекари извършват хистероскопия?

# 63

Berni98, на мен доцентът ми каза, че ще пропуснем трансфера точно заради отпуската. А трябваше да съм за августовкси ЗЕТ... People Person With Pouting Face

Реално сега и д-р Анжел излиза (или вече е излязла) в майчинство, така че доктори не остават.

При мен беше миналия месец - доцента и д-р Липчева я извършиха.

# 64
Благодаря, значи и при мен сигурно ще изпуснем и този месец заради отпуските им, защото ми казаха че искат в един месец хистеро и зет да направим

[/quote]

# 65
Интересно, и ние пролетта говорихме за хистеро + ЗЕТ в същия цикъл, но като дойде време за хистерото и доцнетът каза, че не е добре трансферът да е в същия цикъл. Останах объркана. Отложихме, но се пада отпускарския месец.

# 66
Ами това изобщо не е яко...разбирам, че и те са хора, но като остават без специалисти не е редно да излизат двама едновременно... Ще видим и аз какви ще ги изям 🙄

Berni98, на мен доцентът ми каза, че ще пропуснем трансфера точно заради отпуската. А трябваше да съм за августовкси ЗЕТ... People Person With Pouting Face

Реално сега и д-р Анжел излиза (или вече е излязла) в майчинство, така че доктори не остават.

# 67
Болеше ли хистерото или вие бяхте с пълна опойка? Simple Smile
Интересно, и ние пролетта говорихме за хистеро + ЗЕТ в същия цикъл, но като дойде време за хистерото и доцнетът каза, че не е добре трансферът да е в същия цикъл. Останах объркана. Отложихме, но се пада отпускарския месец.

# 68
Първоначално планирахме само диагностично хистеро. Беше с упойка като при цветна снимка - местна упойка в шийката, боли моментно самото боцкане, но не е кой знае какво. После гледах на екрана какво се случва и това ме разсейваше от болката, която обаче е моментна, изчезна след процедурата. Самата процедура беше доста кратка, видя се голям полип и доцентът поиска да го махнем още на следващия ден, но с анестезия.

Та, вече самото оперативно хистеро протече както пункцията, с пълна упойка и кратък престой след това. Упойката беше вълшебна, не изпитвах никакъв дискомфорт. Очаквах болки след това, но мина бързо и леко. После разбрах, че полипите са били два, като единият бил доста голям. Следващите 2 дни имах леко зацапване.

Всичко мина доста добре и без дискомфорт. Не се притеснявайте, успех Two Hearts

# 69
Минавам да споделя, че по последна информация доцентът ще е в отпуска от 25.08 до 07.09 а след това излиза д-р Липчева, няма да им се застъпят отпуските.

И въпреки това, трансферът ни беше отложен за ПОРЕДЕН месец 🙂 честито на всички печеливши, които са се надявали на нещо за този месец.

# 70
Еее, защо така? Поради каква причина го отлагат?
Иначе явно са размислили за отпуските.

# 71
Ами заради отпуските. На въпроса е добре, нали доктор Липчева е там ми отговориха нещо от рода на, че и тя щяла да излиза в отпуска и трябвало да си ползват отпуските (с което съм 100% съгласна, но не може да не подсигуриш някой да те замести).
А сутринта на регистратура като споделих, че точно това ме притеснява да не се случи, ме увериха, че няма да ме оставят заради отпуски и процедурите им щели да продължат да вървят. Какво може да направи човек? Нищо, примиряваш се и толкова.

Еее, защо така? Поради каква причина го отлагат?
Иначе явно са размислили за отпуските.

# 72
И аз да се настроя значи, че края на август  и началото на септември няма да имаме трансфер, тъй като и ние сме при доцента.

# 73
Здравейте! За пръв път пиша в бг мама, но докато минавах през инвитрото много се ровех и четях и доста ми помогна опита на други жени, и затова реших да споделя моя опит и се надявам да бъда полезна. Ние сме с мъжки фактор.Аз имам според доцента ендометриоза. Преди това бях ходила по разни гинеколози от които доста се опарих, едната гинеколожка ми каза - "за пръв път виждам такива яйчници", дори си мислех до последно, че проблема е в мен, но св оказа, че мъжа ми има мноооого по сериозен вроден проблем, така че за момичетата с ендометриоза, не се тревожете дори с ндя пак може да забременеете ( казвам го, защото съм чела, че с ендометриоза трудно се забременява).  Правихме 4 инсеминации - неуспешни за жалост бяха. Минахме към инвитро, при доц. Кисьов. За абсолютно всичко му се доверих, правех всичко точно както бе ми казано, само да вметна, че аз комуникирах с Даниела, която за жалост научих скоро, че вече не е от екипа на МЦАР. Но тя е страхотна, винаги беше мила и много внимателна, отговаряла ми е винаги когато съм и писала на вайбър за какви ли не глупави въпроси, за сравнение, една от инжекците които ми слагаше тя в началото ми я слагаше като стискаше част от корема и внимателно вкарваше иглата, докато се е случвало да ми я сложи друга от акушерките която дирекно ми я заби в корема. Та направихме стимулация на яйчниците, като цяло се научих сама да си слагам инжекциите и си ги слагах в къщи и на работа сама. Дните преди пункцията си усещах яйчниците буквално в корема, когато сядах, беше доста неприятно, самата пункция ми я направи Д-Р Анжел, болките след пункцията бяха като при менструация дори не пих болкоуспокояващо после, единственото неприятно след пункцията беше, че корема ми беше подут поне 2 седмици и имах болезнени газове, но всичко мина. Извадиха ми 9 яйцеклетки, оплодени бяха 8 успешно, до 5 ден оцеля само 1 ембрион, който замразиха. Доц. Каза след два три месеца трансфер за да си почине организма... Стана ми неприятно исках веднага... Но се радвам, че го послушах предвид, че след пункцията не ми беше никак добре корема. Това става миналата година Юни започнахме цялостната процедура, преди това бяхме кандидатствали по фонда. Октомври ми беше трансфера, мина доста бързо, помня само че трябваше да ми се пикае за да направярт трансфера. Направи го доцента за секунди, нищо не усетих и си заминах в къщи след това, бях си пуснала отпуска до деня на резултата от кръвния тест, защото по професия съм геодезист което изисква мръсна и физическа работа на поле, и не исках да рискувам. В тези дни до резултата гледах да не го мисля, мъжа ми и той беше отпуска и ходихме на разходки на кино къде ли не само за да не го мисля. Да амаа точно в киното ме заболя точно като при цикъл едно към едно, бях сигурна че ще ми дойде прибрах се и ревах ли ревах, че трябва да мина през всичко на ново, цял ден си ме болеше точно както като ми идва цикъла. Легнах си вечерта с ясната представа, че ще ми дойде и сутринта най- вероятно ще съм в цикъл. Всъщност тогава си записвах всички симптоми и тук ще ги изброя, едва ли при всички жени са еднакви, но може да имате сходства.
1.  Висока емоционалност още на следващия ден след трансфера.  Болка в гърдите и кръста,  мноооого често ставане вечер за пишкане почти на 1час. Болките и емоциолността ги отдавах на прогестероновите препарати,  които приемах.
2. Прорязваща болка в десен яйчник някъде след 2 дена, при доста активно ежедневие.
3. 7 дена след трансфера, от сутринта въртене на корема, ПМС, цял ден, до вечерта, бях убедена, че ще ми дойде. На следващата сутрин нито спомен от болката.
4. На следващата вечер, събуждане от нещо като оргазъм, но много болезнен, няколко минути болка в корема, но не като ПМС, едвам се изпишках, после отшумя, отново отписах всичко бях убедена че нищо не е станало. На следващия ден четох в чуждестранен  сайт reddit, за жени изпитали същото и оказали се бременни.
5. Дните преди теста, усещах пробождания в яйчника десния предимно, като придърпване,но го усещах като пробождане и доста непроятно чувство като цяло което продължи доса след теста.
6. Вечерта преди теста, силно гадене,  трябваше ми свеж въздух и малка разходка из вкъщи, като си легнах всичко мина, отдавах го на стреса и притеснението от теста.
7. Денят на теста, сутринта отидох и пуснах кръвни излседвания и след това отидох на работа, към 13 и 30 излезе резултата който беше 2984, вечерта след работа си направих шуър чек за да видя заветните 2 чертички.
Изчаках една седница и отидох при доцента да ме прегледа и така всеки месец, включително си започнах следене на бременност по здравна каса при д-р Липчева, в последствие родих при мъжа и Д-Р Липчев в АГ. Доволна съм от всички, единственото неприятно в МЦАР е многото чакане с часове, но всичко си заслужава. Пожелавам на всички накрая да видят така желаните 2 чертички, може да ме питате за всичко което ви интересува. Надявам се този пост да бъде от полза. Със сигурност не бях много изчврпателна, така че наистина ако се сещате някакви въпроси питайте ме, аз държах да напиша всички симптоми, които имах след трансфера, защото знам, че това ще вълнува всички.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 21:50 от KAMIGA

# 74
KAMIGA, благодаря за подробната информация за целия процес. Честито бебче!
Дано всички имаме вашия успех! 😊

Жалко за Дани, беше най-милата и сърдечна акушерка!

Общи условия

Активация на акаунт