Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 8 351
  • 164
  •   1
Отговори
# 135
Често се случва ембрионът да спре да се развива в ранните седмици. Имала съм два такива от спонтанна бременност. Пускала съм генерични и имунологични изследвания - нищо не излезе, всичко беше в норма, пари на вятъра. Най-вероятно проблемът е бил в ембриона. Пожелавам ти да успееш със следващия 👍

Здравейте, момичета. Да попитам имала ли е някоя от вас като моя несполучлив опит. Да се види ембриот, но да няма пулс и реално да последва медикаментозен аборт? След това пускали ли сте имунологични, генетични, тромбофилия и колко време след аборта не сте правили друг трансфер?

# 136
Много Благодаря! И аз мисля да си пусна генетични изследвания, поне за мое успокоение. Колко време след миседа си направихте генетични и имунологични изследвания?
Често се случва ембрионът да спре да се развива в ранните седмици. Имала съм два такива от спонтанна бременност. Пускала съм генерични и имунологични изследвания - нищо не излезе, всичко беше в норма, пари на вятъра. Най-вероятно проблемът е бил в ембриона. Пожелавам ти да успееш със следващия 👍

Здравейте, момичета. Да попитам имала ли е някоя от вас като моя несполучлив опит. Да се види ембриот, но да няма пулс и реално да последва медикаментозен аборт? След това пускали ли сте имунологични, генетични, тромбофилия и колко време след аборта не сте правили друг трансфер?

# 137
3-4 месеца след втория мисед ги пуснах, но не знам дали има някакво значение кога. Предполагам може и веднага. Обикновено ги препоръчват ако имаш два и повече спонтанни аборта.

# 138
При мен това беше първи трансфер и то ЗЕТ и реално за първи път видях положителен кръвен тест. И се надявам да е първи и последен мисед аборт. Чела съм, че поне един цикъл е хубаво да се изчака, за да се пуснат изследвания. Записих си час при генетик и да видим какво ще ми каже и тя.
3-4 месеца след втория мисед ги пуснах, но не знам дали има някакво значение кога. Предполагам може и веднага. Обикновено ги препоръчват ако имаш два и повече спонтанни аборта.

# 139
Момичета как протича подготовката за ЗЕТ. Пускат ли преди това някакви изледвания? Какво се пие, от кой ден започва и горе долу на кой ден от цикъла се прави транфера. Знам че при всеки е индивидуално, но горе долу да имам някаква представа

# 140
При мен не са пускани никакви изследвания. На втори ден от цикъла се прави първия преглед и ако всичко е ок се започва естрофем. После те преглеждат на 12ти и 14ти ден, преценява се кога да се започне прогестерона (в моя случай от ден 15). Следва самия трансфер, в зависимост колко дневни са ембрионите.
Ако сте на ЕЦ, нямам опит как протича подготовката.

# 141
На 2-ри ден от цикъла бях на преглед и започнах прием на естрофем 2×1. След 13 дни бях на преглед и ми допълниха и Пролутекс (Прогестерон) инжекции 2×1 започнах и след 5 дена ми беше трансфера, тъй като моите бяха замразени на 5-ти ден и затова се приема 5 дни преди трансфер прогестерон и се продължава и след това.  На 5-ти ден от приема на Пролутекса си изследвах Прогестерона и то след като си бях инжектирала вече и от резултата ми потвърдиха, че на другия ден ще ми бъде трансфера. Не знам правилно ли е след инжекцията да се изследва Прогестерона, но от клиниката така ми казаха и аз така направих. След трансфера ми на следващия ден бях вече болна и от 3-ти ден след трансфера имах зацапване леко розово за 3 дена и накрая се оказа, че е било имплантация и затова не се шашкайте ако имате розово зацапване.

# 142
Благодаря, и моите са на 5-ти ден
На 2-ри ден от цикъла бях на преглед и започнах прием на естрофем 2×1. След 13 дни бях на преглед и ми допълниха и Пролутекс (Прогестерон) инжекции 2×1 започнах и след 5 дена ми беше трансфера, тъй като моите бяха замразени на 5-ти ден и затова се приема 5 дни преди трансфер прогестерон и се продължава и след това.  На 5-ти ден от приема на Пролутекса си изследвах Прогестерона и то след като си бях инжектирала вече и от резултата ми потвърдиха, че на другия ден ще ми бъде трансфера. Не знам правилно ли е след инжекцията да се изследва Прогестерона, но от клиниката така ми казаха и аз така направих. След трансфера ми на следващия ден бях вече болна и от 3-ти ден след трансфера имах зацапване леко розово за 3 дена и накрая се оказа, че е било имплантация и затова не се шашкайте ако имате розово зацапване.

# 143
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, моля да споделите каква информация ви дават за ембриона. На мен само ми казаха, че е замразен на 5ти ден и е с отлично качество!

# 144
Абсолютно същата. Как разбират какво качество са, при положение, че клиниката няма опция за ПИД тест - никаква идея. След биохимичната си питах и ми казаха, че няма адекватна генетична лаборатория в България и в София, където предлагат, всъщност ги пращали в чужбина. Та така..

Здравейте, моля да споделите каква информация ви дават за ембриона. На мен само ми казаха, че е замразен на 5ти ден и е с отлично качество!

# 145
Няма знамение дали е едно или повече. Някой път само едно ви е достатъчно и да е вашето. Аз имах 8 замразени и ми върнаха 1 ембрион, който се захвана, но в 7г.с. седмица имаше ембрион, но нямаше пулс. Ако имаше ПИД щях да се възползвам, за де не стигам до това положение.

# 146
Момичета, предстои ми пункция скоро. По принцип с доцента говорихме, че по план ще се борим за свеж трансфер, но как ще прецени какъв да е предвид, че не ми е искал хормони досега? Аз на своя глава си пуснах два пъти по време на стимулацията естрадиол и лх, за да видя да не би да има преждевременна овулация (слава Богу нямаше) и мисля да си изследвам прогестерон преди поставянето на тригера, т.к. знам че тогава трябва да я <1-1.5, за да е възможен СЕТ. Някакви препоръки или мнения по въпроса от по-опитните от мен? 🍀

# 147
Мен си ме прецени много добре още преди да започнем стимулация. От старта ми обясни да си избия свеж трансфер от главата, защото съм с лека форма на поликистоза и беше категоричен, че ще има лека форма на овариална хиперстимулация. Започнахме стимулацията и на първия преглед още като ме погледна и се появиха супер много мехурчета на екрана просто ме погледна и ми каза "забрави". При мен яйчниците толкова се уголемиха и натежаха, че буквално се притискаха един в друг и усещах всичките ми органи как се блъскаха вътре като вървя. След пункцията очаквах да мине това, но той ме предупреди, че ще стане по- зле и беше прав. Корема ми се изду супер много, едвам вървях и това неприятно чувство да ти се блъскат органите стана още по- изявено. Обясни, че понеже яйчниците се дупчат повече е възможно да посъбере вода корема. Стига да не е много и да не започне човек да повръща вече да изпада в някакви крайности, не е страшно.

Та според мен по време на стимулацията и по време на пункцията ще те прецени, не на всяка жена опита е като моя, но аз просто имах страшно много яйцеклетки. Довери му се, преценя си ситуацията доста добре според мен.

Момичета, предстои ми пункция скоро. По принцип с доцента говорихме, че по план ще се борим за свеж трансфер, но как ще прецени какъв да е предвид, че не ми е искал хормони досега? Аз на своя глава си пуснах два пъти по време на стимулацията естрадиол и лх, за да видя да не би да има преждевременна овулация (слава Богу нямаше) и мисля да си изследвам прогестерон преди поставянето на тригера, т.к. знам че тогава трябва да я <1-1.5, за да е възможен СЕТ. Някакви препоръки или мнения по въпроса от по-опитните от мен? 🍀

# 148
Берни, много благодаря за бързия отговор! При мен няма поликистоза и бройката върви стандартно, т.е. не очакваме хиперстимулация, така че мисля че ще се преборим за свеж трансфер, ако всичко върви по план живот и здраве. Отново благодаря за информацията!🍀

# 149
Пропуснах да попитам как стои въпроса с гел лака? Нищо не ми каза Малена, когато коментирахме пункцията и аз самата забравих, та, изискват ли да е премахнат по време на анестезията?

Общи условия

Активация на акаунт