12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 45 563
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Можело да се снима дипломата с телефон

Като вземе дипломата, може да я свалите оттук МОН дипломи. Сканирани са и са с качество, по-добро от домашна снимка

А защо не дава поле за попълване на ЕГН? По-късно ли ще го пуснат?

# 76
Можело да се снима дипломата с телефон

Като вземе дипломата, може да я свалите оттук МОН дипломи. Сканирани са и са с качество, по-добро от домашна снимка

А защо не дава поле за попълване на ЕГН? По-късно ли ще го пуснат?
При мен дава поле за попълване на ЕГН.

# 77
На мен ми отваря това

Скрит текст:

# 78
На мен ми отваря това

Скрит текст:

И при мен това излиза и въведох егн и в двете полета, но ми даде, че няма намерени резултати.
Не са ли това полетата за въвеждане на ЕГН?

П.п. Редактирам се.
В долното поле се въвежда номера на дипломата,  която още нямаме 🙂

# 79
Здравейте, искам да попитам дали има кандидати от вашите деца за НСА
Моята. Кинезитерапия

# 80
  • София
На мен ми отваря това

Скрит текст:

И при мен това излиза и въведох егн и в двете полета, но ми даде, че няма намерени резултати.
Не са ли това полетата за въвеждане на ЕГН?

В горното поле се попълва ЕГН. ЛНЧ,
а в долното - номера на дипломата, когато се вземе.

Didia, аз поне не познавам майка (или баба), която да има смартфон и да не е наснимала всички важни документи. Та, няма да загубиш номера на дипломата

# 81
  • Бургас

Това тук ми е много интересно. Представям си как си губиш диплом по някое време и решаваш да свалиш от сайта им. Да, ама не! Като не помниш или нямаш № на диплом все тая. Поне ще си знаеш, че някъде ги има. Пак трябва да минеш през администрацията за да получиш копие. Нещо ми се губи смисъла на този сайт.

Очевидно смисълът е администратор на лични данни, например университет, институт, работодател, да направи проверка за автентичност на представения документ.

# 82
До колкото ми е известно този сайт съхранява дипломите с години. Говоря, че ако след време / не сега/ си загубиш дипломата и нямаш №-ра на снимка или в документ сайта не ти помага. Пак си тичаш по съответната инстанция. Не те улеснява, че го има.
               Ежка, съгласна съм, че може да се провери достоверност на този документ в сайта. Само, че много се съмнявам дали изобщо се ползва от тези оторизирани администратори. В единични случаи - да, но при масова проверка - не вярвам някой да се рови там.

# 83
Имайте предвид, че в регистъра буквите от серията трябва да се въвеждат на кирилица. При моя син е С-25. Предполагам, че ще е така за целия набор - средно образование 2025г. Ако се въведе С на латиница, системата не открива документа... Изобщо... Нямам думи. Не знам, ако някой чужд университет реши да си прави справка в нашия регистър. Единствено ще установи, че такава диплома не съществува.
При моя син и името му е грешно изписано на латиница. Предполагам, че не са сверявали с лични карти. Може и да е някаква автоматична транслитерация.
Бутон за сваляне на дипломата във файл аз не видях. Ако има, е някъде скрит
Другото смешно или абсурдно нещо е, че като се превключи сайтът на английски, предметите продължават да си стоят изписани на български.

# 84
Момичета, синът ми си е харесал специалност, в която се взима оценката по химия от дипломата за балообразуването, а той такава оценка в дипломата няма! В указанията на университета пише, че в този случай "лицето може да валидира компетентности по предмета в съответствие с чл.166, ал.5 от Закона за училищното и предучилищното образование и Наредба №11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците". Чета закона и наредбата и не схващам как се прави това валидиране, да не говорим, че цитираната алинея 5 е отменена 2023 година... Моля, дайте малко светлина по въпроса с валидирането!

# 85
  • София
Валидирането се извършва по реда на допълнителните ДЗИ. Подава се заявление и се явява на допълнително ДЗИ ПП по съответния предмет. Т.е. изпуснали сте срока за това. Кой университет е това? Обикновено при липса на оценка по даден предмет в дипломата, взимат оценката от първи гимназиален етап .

# 86
За УХТ става въпрос. Синът ми завърши ПМГ - паралелка "математика и информатика", но това не го влече вече и взе рязък завой Simple Smile

# 87
  • София
Според мен ще вземат оценката от първи гимназиален етап като приложите удостоверението. Обадете се и питайте.

# 88
Добро утро, момичета! Стиснете по едни палци и за нас, майките на седмокласници, и за тях също. Да са спокойни, късмет и успех.
Аз така не се притеснявах за набора, колкото сега....

# 89
Пожелавам на всички младежи и девойки в групата да бъдат приети по първо желание в желания университет....
И ние мислим да опитаме Кинезитерапия в НСА и в ФОЗ....някой има ли впечатление от двата университета?
Clevermary, ще ходите ли на изпит по Биология в НСА?

Общи условия

Активация на акаунт