12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 716
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
А плащането на таксата, трябва ли сканиран документ и за нея?

3. Платена такса за участие в класирането. Внесена такса за участие в класирането не се възстановява.

3.1. Плащането на таксата за участие в класиране при регистрацията в електронната система се извършва само по указаните в нея начини.

Т.е, как? Да не говорим, че не виждам и каква е таксата. Отвратителен е сайтът на СУ, всеки път се убеждавам в това

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 08:55 от R@N

# 421
svetlaem, не знам как са качени вашите и дали има проблем, но аз понеже четох тук за затруднения реших да пробвам. Вчера влязох въведох ЕГН и рег.№ и веднага се отвори. Пробвах да копирам по най-елементарния начин с десен бутон и свалих двата файла. Качих се при девойката за да пусне документи в СУ, че от купони, РД и т.н. все време няма. Тя помрънка, че трябва да сканира и аз и казах, че са свалени и мога да и ги пратя на месинджър. Опитах се да кажа, че в сайта на СУ има за качване 3 файла, но хич и не ме чу. Каза, че в двата има всичко и пусна кандидатурата си без проблем.
             R@N, в СУ при попълване на данните получи мейл да плати и платихме с карта. След това излезе № и съобщение, че документите са приети. Преди плащането нямаше съобщение, че са приети документите. В мейла имаше линк за плащането.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 09:18 от Didia

# 422
В СУ при подаване на заявление има два варианта за плащане - epay и карта. Таксата е 50лв. Аз платих с карта. Там проблемът е, че след въвеждане на номера на картата, полетата за срок и код остават затъмнени, в тях не може да се пише и се чудиш какво става. Нямам вече спомен къде какво натиснахме, но се отвори нов прозорец за плащане с карта, където наново да се въвежда номер. Не си спомням да е било толкова объркано плащането, когато се регистрира през март за изпита.

# 423
  • София
Не знам за какво превъртане говорите . Когато влезете в сайта за дипломите търсената излиза в десния край на екрана и елементарното копи с десен бутон. След това спокойно я прикачвате в сайта на СУ / в нашия случай/. В сайта се влиза с ЕГН и рег. № . Формата на нашия е ххх-ххх. Стана за секунди намирането. Аз я копирах и я препратих на девойката.
Ами да ти пратя нашето ЕГН,номер на диплома и рег номер да видя за колко секунди ще стане...На мен ми отне  доста време да правя какви ли не комбинации и не става просто-127мо и ФЕГ също не успяват за секунди ...
Писах на класната и тя каза,ще днес ше пита и ще ми пише.
Дипломата от 10 кл я намирам без проблем.

Аз основно си чета воайорски, ама конкретно за 127мо понеже стана въпрос, да кажа, че на връчването на дипломите(19.06), директорът обърна внимание, че в срок от 5 работни дни от получаването на дипломите, децата трябва да проверят всичко, ако намерят грешка да отидат при него, след тези 5 дена каза, че щял да ги качи в регистъра на МОН, така че е много вероятно заради това да не успяват.
При все това, още на 19.06 подадохме следобед за СУ, нищо, че дипломата е с дата 20.06, подадохме и в НБУ също. Прие ни номера във формат ххх-ххх, датата, и на двете места има потвърждение, има сметнат резултат от матурите, среден от дипломата и всичко е наред. А в СУ файловете, които качих бяха във формат pdf, без корици, сканирах ги съгласно указанията - първа страница, двете средни и последната, качих и сертификат за език и свидетелството от 10 клас. Платихме с карта онлайн, 50лв, има потвърждение и входящ номер. На следващия ден дойде мейл, че документите са коректно подадени и обработени и в профила й вече се визуализират всички оценки от дипломата, тези от матурите, тази от изпита в СУ, който държа, подредените специалности с отпуснатите бройки, сметнат бал за тях и минимален бал още няма.

# 424
Явно като започнеш и следващ процеса е по- ясно, но четейки сайта.....мъгла. Чета и за дипломата пишете както са инструкциите за сканиране, къде са тия инструкции??? Аз от вас разбирам всичко, елементарни неща се чудиш къде да отвориш, че да ги откриеш

# 425
  • София
Явно като започнеш и следващ процеса е по- ясно, но четейки сайта.....мъгла. Чета и за дипломата пишете както са инструкциите за сканиране, къде са тия инструкции??? Аз от вас разбирам всичко, елементарни неща се чудиш къде да отвориш, че да ги откриеш

На страницата на СУ, на която се прикачват дипломите, най-отгоре са дадени инструкции как точно се иска да е сканирана дипломата. Първата и последната страница ги искат сканирани заедно с кориците.

# 426
  • Варна
Къде проверявате дипломите? Нещо не мога да се справя. Моят син е  поискал и диплома на английски. Опитвам да проверя да ли и тя е качена на сайта, защото това може да ни спести един разход за превод и заверка.

# 427
Някой знае ли кога се очква да качат изчисления бал за всяка конкретна специалност? Нито в СУ, нито в УНСС има балове все още. А за някои университети се писа, че автоматично се изчисляват при подаването на документите...

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 09:36 от Eni27

# 428
  • гр.София
че след въвеждане на номера на картата, полетата за срок и код остават затъмнени, в тях не може да се пише и се чудиш какво става. Нямам вече спомен къде какво натиснахме, но се отвори нов прозорец за плащане с карта, където наново да се въвежда номер. Не си спомням да е било толкова объркано плащането, когато се регистрира през март за изпита.
При девойката и март беше този ужас, после стана някакво чудо и се появи заветният прозорец.
С други думи- не унивайте, ще стане на н- тия опит Grinning

# 429
Има резултати от ипита по МАТ в УАСГ.

# 430
Да питам - като се записват децата вече окончателно университетите в Бг прибират ли дипломата и удостоверението за 10 клас оригинал?
Ако ги прибират и  искат децата да ходят на шофьорски курсове, да започнат работа, то как става това?
Не, не ги взимат, нямат това право. Оставя им се ксерокопие, на което ще ги накарат да напишат “Вярно с оригинала” пред тях.

# 431
А плащането на таксата, трябва ли сканиран документ и за нея?

3. Платена такса за участие в класирането. Внесена такса за участие в класирането не се възстановява.

3.1. Плащането на таксата за участие в класиране при регистрацията в електронната система се извършва само по указаните в нея начини.

Т.е, как? Да не говорим, че не виждам и каква е таксата. Отвратителен е сайтът на СУ, всеки път се убеждавам в това
[/quote
50 лв. е таксата в СУ
Нищо не плащайте предварително
Най-накрая стигате до плащането

# 432
  • София
Някой с опит за Германия и Австрия? Нещо не може да се ориентирам с тези преводи и легализации за къде какво ни трябва. Младежът ще кандидатства в Мюнхен и Виена, но не може да се ориентираме трябва ли му легализация за някое от двете места изобщо.

# 433
Качиха дипломите на фег, форматът е както е показан, серията със С на кирилица...
Но вътре името на латиница е грешно изписано. За нещо ползва ли се това изписване или за евентуално следване в чужбина преводачите си изписват имената на латиница коректно?

# 434
В бг не мисля, че би било проблем, но евентуално в чужбина, някой някъде да не се заяде, че лицето не е едно и също, когато между документа за самоличност и дипломата има разлика. Я-то ли омазаха хубостниците?

Общи условия

Активация на акаунт