Темперетура в стаята

• 984
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте мами, имаме бебче на почти 5 месеца, спим в спалнята, климатика е включен в кухнята на студено. Въпроса ми е 23-24 градуса в стаята добре ли е като темперетура ( питам защото има разлика 23-24 на студено и на топло ). Бъдете здрави и Вашите бебчета! 🤗

# 1
Ако на вас ви е добре значи и на бебето му е .
Намерете златната среда ,така че да не е прекалено студено

# 2
23/24  е доста топло за спане, а и иначе. Ако е на 24 градуса климатика едва ли духа студено Grinning Ако е 16 -18 градуса и детето е под климатика е съвсем друго нещо. Прави ми впечатление че хората масово живеят на страшно високи температури.

# 3
моят син е роден в началото на лятото. юли и август бяха ужасни - все едно стояхме в подножието на вулкан. но ни беше страх да пуснем вентилатор или климатик... някаква параноя, че ще уморим детето от студ ни беше хвалана и двамата вкъщи.

# 4
  • София
За мен 23-24 е много.
За спане е добре 18-20. За стоене - около 22.

# 5
При нас е постоянна температура - 22.222 градуса. Спинка като бебе по 6-7 часа. Simple Smile
Почти на 3 месеца сме. Тук това се приема, че е горната температурна граница, което се препоръчва, но на нас вече ни е малко студено и при тази температура, та не искаме да температурата да е по-ниска.

# 6
Леле хора, как се адаптирате навън при такава температура вкъщи? На 26 градуса е климатика в къщи, в съседната стая на тази в която спим, в нея предполагам е по-топло. В офиса също климатика е на 26 градуса и държим вратата отворена към коридора, за да не е чак толкова студено. И от както излязох от офиса навън и сега във влака, умирам от жега, а ако бях стояла на 20 градуса, представям си как щях да се чувствам. Зимата ми е перфектно на 19 градуса през деня и на 18 през нощта, но лятото минаваме на летен режим. Обличаме се по лятно и така. Иначе бебето няма да изстине, но как ще го извеждате лятото?

# 7
Ние държим на 25 климатика лятото. Зимата спим на 18-19градуса и ни е добре, не включвам климатик в спалнята, но лятото под 25 ако го направя е студено. Зависи и от завивките де, ние сме само с чаршафи.

# 8
  • София
Леле хора, как се адаптирате навън при такава температура вкъщи?

Ние през лятото живеем буквално на плажа и бризът регулира нещата.

# 9
Леле хора, как се адаптирате навън при такава температура вкъщи? На 26 градуса е климатика в къщи, в съседната стая на тази в която спим, в нея предполагам е по-топло. В офиса също климатика е на 26 градуса и държим вратата отворена към коридора, за да не е чак толкова студено. И от както излязох от офиса навън и сега във влака, умирам от жега, а ако бях стояла на 20 градуса, представям си как щях да се чувствам. Зимата ми е перфектно на 19 градуса през деня и на 18 през нощта, но лятото минаваме на летен режим. Обличаме се по лятно и така. Иначе бебето няма да изстине, но как ще го извеждате лятото?

Точно. И аз го държа на 26, не ми е ок да се приберем от 30+ градуса навън на 22.

# 10
От климатик до климатик има разлика. Както и от 25 градуса на режим топло и на режим студено. Жилището като материали, изложение, етаж и прочее също влияе. Няма универсални цифри тук.
Нашият на 25 градуса прави приятно хладно когато навън е 36. В дневната на 4 стаен е и охлажда всички стаи. Ако го намаля на 23 става неприятно студено, а камо ли на 18. Изложението ни е изток запад и той е в западна стая.

# 11
На 24 държа климатика вкъщи, като в стаята става 23-23,5 което и за мен и за детето е ок

# 12
По принцип идеалната температура за спане за бебе е 18-22, но и по-висока може, стига да е облечено правилно и с по-тънко чувалче за сън. Претоплянето е по-опасно от студеното. Вижте дали бебето се поти или изглежда, че му е студено

Общи условия

Активация на акаунт