Трудово право.

• 428
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър адвокат по трудово право за София.
Но някой наистина добър в тази област конкретно?

Благодаря предварително!

# 1
Благодаря ти за темата и аз се вълнувам от същото.
Също така как да разпознаем добрият адвокат? Как да се ориентираме в морето от специалисти?

# 2
  • София
Адвокат Камена Вълчева.

# 3
Здравейте!
Не намерих по-подходяща тема от тази да си задам въпроса.
Казусът е следния - работя две години на една работа (в училище съм, административен персонал, непедагогически).
Договорът ми и през тази втора година е временен, срочен. На есен ще ми е трета година там. 
Доколкото знам няма право да ме пуска пак на временен и след втората година или трябва да ме назначи на постоянен или да ме освободи.
Досега винаги съм била на шест месечен изпитателно срок, никога не съм била така година за година.
Но нейната практика (на шефката ми) е от години такава, доколкото разбирам с всички, не само с мен.
Първата година бях много разочарована, че отново ме назначи на временен договор, понеже ми беше казала да запиша да уча, защото нямам тази специалност и директно я питах защо договорът ми е временен(има клауза, според която тя трябва да се обоснове защо ).
Отговори ми-липса на специалност.
Сега записах, завърших семестриално и догодина живот и здраве ще се дипломирам.
Инвестирах време, нерви и много работа за да запиша да уча и изобщо като цяло съм доста разочарована, защото не знам на какво основание го прави това.
И ако сега не ми направи договора постоянен се чудя как да постъпя и дали изобщо има смисъл в цялото начинание.
Затова пиша тук, защото не съм наясно има ли право трета година да ми пусне временен договор?
Имам чувството, че наливам от пусто в празно, уча, работя там, но без да имам никаква сигурност. И не знам защо го прави.
Още на интервюто ме пита дали бих записала да уча за да мога да си защитя мястото и каза, че ако реша ще ме подкрепи на сто процента.
Е, дойде моментът, записах, и освен, че нито отпуска за учене ми даде, нито ме назначи.
Ще се радвам да ми дадете насоки какво са законите и какви са ми правата в случай,че отново ме назначи временно.

# 4
Ако основанието е липса на подходяща специалност, то все още е налице, тъй като нямаш диплома. Когато се дипломираш, ще стане ясно дали директорът смята да спази обещанието си.

# 5
Ако основанието е липса на подходяща специалност, то все още е налице, тъй като нямаш диплома. Когато се дипломираш, ще стане ясно дали директорът смята да спази обещанието си.
Аз всъщност не питай това. Питах колко години има право да ме преназначава на временен. Образованието ясно.
Питам попринцип като срок две или три години е? Защото срещам противоречива информация.

Общи условия

Активация на акаунт