Съвет как да процедирам за ТЕЛК

• 212
  • 12
  •   2
Отговори
Здравейте, на 27 години съм, от 7 години страдам от силна тревожност, силни паник атаки, симптомите са много, но най-мъчителните ми са гаденето и повръщането. Всяка година минавам всички кръвни и щитовидни изледвания, без скенери и всичко е наред, но в главата не. Живея сам с майка си и тя ме издържа защото просто не мога да работя, пробвах на няколко места и работодателите ме накараха доброволно да напусна заради паниките и повръщането, всеки един лекар е посетен, множествено антидепресанти и антипсихотици и не ме излекуваха и се примерих че ще е до живот. Не мога и да излизам, в момента пия само Клонарекс, преди пиех по 1,5 до 2 на ден, от 70 дни съм на половинка, защото усещам как започна да ми пържи мозъка тотално, намалих дозата без психиатър, на тях не им се занимава, за 7 години нищо хубаво не видях и това беляза живота ми, отделно от лекарствата получих хроничен гастрит, рефлукс и проблеми с червата, за повръщането пия Деган от 7 години всеки ден по 3-4 хапчета, в листовката пише че е до три месеца, от него получих и тардивна дискенезия, тикове на ръцете и краката, но просто без Деган и Клонарекс не мога, майка ми вече издава багажа и ми трябва пенсия, кои лекари трябва да посетя отново и да опишат в документите че просто не мога да работя, искам да съм спокоен и да живея в мир, алкохол не пия и не пуша, само майка си имам, но вече не и издържат нервите, а аз нищо не мога да направя и плача че не мога да и помогна, не съм си избрал аз съдбата, моля хора които са минали през това да ми кажат как да си взема ТЕЛКа и да ми олекне на душата, всеки познат който ме види или не познат ми казват "директно за пенсия си" тежа 50 килограма и не мога нито да кача нито да свалям, треперене пред хора, безсъние заради клонарекса и вече душата ми не издържа, не искам да живея в страх че ще остана гладен, благодаря че ме изчетохте!

# 1
За паник атаки няма ТЕЛК, има за депресия, към която се проявяват тези неща които описваш. Трябва ти психиатър,който те следи и пролежаване в болница за епикриза.

# 2
За паник атаки няма ТЕЛК, има за депресия, към която се проявяват тези неща които описваш. Трябва ти психиатър,който те следи и пролежаване в болница за епикриза.
Със психиатри не се занимавам от 2019, никой за нищо не ме следи, и доколкото знам, закона забранява да се вкарват недушевно болни, аз не съм такъв, силно ОКР и тревожност имам, нямам проблеми с това, но това гадене и повръщане ме мъчи и ми съсипа живота, отделно че съм със еметофобия - страх от повръщане и това влошава нещата...

# 3
Без психиатър няма как да стане. Без да лежиш в психиатрия – също.
Потърси добър специалист, той знае какво да прави нататък.

# 4
Искаш по лесния начин. Е няма как да стане.
Мога да ти препоръчам психиатър за София.

# 5
Щом се налага, ще ходя, препоръчайте свестни психиатъри, които сериозно да разгледат проблема ми, и да се задействаме

# 6
Не пишеш за кой град.

# 7
По удобно ми е Пловдив, защото ми е по близо, и София става, ще хвана автобус за София.

# 8
Аз се лекувам при д-р Иванка Кръстникова. Телефона го има в интернет, ако не откриеш ще ти изпратя на л.с.
Работи към болница Свети Наум.
За гаденето ти съчувствам, за мен това е най ужасно от цялата гадост. Бях така цяла година и бях отслабнала със 17 килограма.
Разбира се минах гастро и колоноскопия, за да се провери всичко.
Откриха ми гастрит, рефлукс и херния. Изписаха ми разни неща без ефект. Това от което ми спря гаденето беше гавискон. Пих го два три месеца по лъжица след хранене. Едновременно с това започнах и лечение се АД. Гаденето изчезна. Разбира се върнах си всички килограми 😆.
Лекарката е много строга и мила едновременно, внимателна и загрижена. Препоръчвам ти я.
Преди имаше отделение, мисля че го закриха но тя щ те ориентира, какво трябва да се направи, ако изобщо имаш нужда от ТЕЛК. Аз се надявам да не залагаш на това, а да се вдигнеш на крака, да работиш и да имаш пълноценно бъдеще със семейството. Твоят вариант е много депресиращо сам по себе си, а си толкова млад.

# 9
Без психиатър няма как да стане. Без да лежиш в психиатрия – също.
Потърси добър специалист, той знае какво да прави нататък.

Не съм чела следващите коментари,но потвърждавам,че без психиатър и лечение в болница няма да стане. Наш близък беше настанен от майка си ,лежа и се лекува 3 месеца ,от там на сетне всеки месец е при психиатър ката си ,вече от 2 години получава пенсия.(ТЕЛК)

# 10
Момчето е зле, защото не се лекува адекватно. Звучи му примамливо да има ТЕЛК и да получава някакви пари но не е най добрият вариант това.
С адекватно лечение ще се вдигне на крака. Пък с ТЕЛК или не ще работи и ще изкарва пари.

# 11
Каква работа бихте ми препоръчали, с телосложение видимо не мога да работя тежка работа, но много помня неща и на компютър мога да работя, знам английски и испански, но проблема ми е че все връзкари наемат които дори името ме могат да си напишат на латиница и това ме дразни... не ми е за многото пари, искам да изкарвам колкото да съм спокоен, да си плащам сметките и храна, по отношение на храна съм ограничен доста и не ми е проблем, имам епизоди изпадам в пълно отчаяние, друг път пък се чувствам сякаш нищо ми няма, но в повечето случай паниката си ме натиска, правя и опити да спра Дегана, при него няма абстиненция, но клонарекса ще ми е до живот и съм го приел, всеки ден по половинка, зависи в коя част на деня ще ме удари най силно.

# 12
Навън едва ли ще успееш да си намериш някаква работа, особено без връзки.
Измисли нещо, което ще можеш да работиш от вкъщи. Изучи някой занаят, ако си сръчен с ръцете. Все ще се намери нещо, което да можеш да правиш.

Общи условия

Активация на акаунт