Съвет как да процедирам за ТЕЛК

• 332
  • 20
  •   2
Отговори
Здравейте, на 27 години съм, от 7 години страдам от силна тревожност, силни паник атаки, симптомите са много, но най-мъчителните ми са гаденето и повръщането. Всяка година минавам всички кръвни и щитовидни изледвания, без скенери и всичко е наред, но в главата не. Живея сам с майка си и тя ме издържа защото просто не мога да работя, пробвах на няколко места и работодателите ме накараха доброволно да напусна заради паниките и повръщането, всеки един лекар е посетен, множествено антидепресанти и антипсихотици и не ме излекуваха и се примерих че ще е до живот. Не мога и да излизам, в момента пия само Клонарекс, преди пиех по 1,5 до 2 на ден, от 70 дни съм на половинка, защото усещам как започна да ми пържи мозъка тотално, намалих дозата без психиатър, на тях не им се занимава, за 7 години нищо хубаво не видях и това беляза живота ми, отделно от лекарствата получих хроничен гастрит, рефлукс и проблеми с червата, за повръщането пия Деган от 7 години всеки ден по 3-4 хапчета, в листовката пише че е до три месеца, от него получих и тардивна дискенезия, тикове на ръцете и краката, но просто без Деган и Клонарекс не мога, майка ми вече издава багажа и ми трябва пенсия, кои лекари трябва да посетя отново и да опишат в документите че просто не мога да работя, искам да съм спокоен и да живея в мир, алкохол не пия и не пуша, само майка си имам, но вече не и издържат нервите, а аз нищо не мога да направя и плача че не мога да и помогна, не съм си избрал аз съдбата, моля хора които са минали през това да ми кажат как да си взема ТЕЛКа и да ми олекне на душата, всеки познат който ме види или не познат ми казват "директно за пенсия си" тежа 50 килограма и не мога нито да кача нито да свалям, треперене пред хора, безсъние заради клонарекса и вече душата ми не издържа, не искам да живея в страх че ще остана гладен, благодаря че ме изчетохте!

# 1
За паник атаки няма ТЕЛК, има за депресия, към която се проявяват тези неща които описваш. Трябва ти психиатър,който те следи и пролежаване в болница за епикриза.

# 2
За паник атаки няма ТЕЛК, има за депресия, към която се проявяват тези неща които описваш. Трябва ти психиатър,който те следи и пролежаване в болница за епикриза.
Със психиатри не се занимавам от 2019, никой за нищо не ме следи, и доколкото знам, закона забранява да се вкарват недушевно болни, аз не съм такъв, силно ОКР и тревожност имам, нямам проблеми с това, но това гадене и повръщане ме мъчи и ми съсипа живота, отделно че съм със еметофобия - страх от повръщане и това влошава нещата...

# 3
Без психиатър няма как да стане. Без да лежиш в психиатрия – също.
Потърси добър специалист, той знае какво да прави нататък.

# 4
Искаш по лесния начин. Е няма как да стане.
Мога да ти препоръчам психиатър за София.

# 5
Щом се налага, ще ходя, препоръчайте свестни психиатъри, които сериозно да разгледат проблема ми, и да се задействаме

# 6
Не пишеш за кой град.

# 7
По удобно ми е Пловдив, защото ми е по близо, и София става, ще хвана автобус за София.

# 8
Аз се лекувам при д-р Иванка Кръстникова. Телефона го има в интернет, ако не откриеш ще ти изпратя на л.с.
Работи към болница Свети Наум.
За гаденето ти съчувствам, за мен това е най ужасно от цялата гадост. Бях така цяла година и бях отслабнала със 17 килограма.
Разбира се минах гастро и колоноскопия, за да се провери всичко.
Откриха ми гастрит, рефлукс и херния. Изписаха ми разни неща без ефект. Това от което ми спря гаденето беше гавискон. Пих го два три месеца по лъжица след хранене. Едновременно с това започнах и лечение се АД. Гаденето изчезна. Разбира се върнах си всички килограми 😆.
Лекарката е много строга и мила едновременно, внимателна и загрижена. Препоръчвам ти я.
Преди имаше отделение, мисля че го закриха но тя щ те ориентира, какво трябва да се направи, ако изобщо имаш нужда от ТЕЛК. Аз се надявам да не залагаш на това, а да се вдигнеш на крака, да работиш и да имаш пълноценно бъдеще със семейството. Твоят вариант е много депресиращо сам по себе си, а си толкова млад.

# 9
Без психиатър няма как да стане. Без да лежиш в психиатрия – също.
Потърси добър специалист, той знае какво да прави нататък.

Не съм чела следващите коментари,но потвърждавам,че без психиатър и лечение в болница няма да стане. Наш близък беше настанен от майка си ,лежа и се лекува 3 месеца ,от там на сетне всеки месец е при психиатър ката си ,вече от 2 години получава пенсия.(ТЕЛК)

# 10
Момчето е зле, защото не се лекува адекватно. Звучи му примамливо да има ТЕЛК и да получава някакви пари но не е най добрият вариант това.
С адекватно лечение ще се вдигне на крака. Пък с ТЕЛК или не ще работи и ще изкарва пари.

# 11
Каква работа бихте ми препоръчали, с телосложение видимо не мога да работя тежка работа, но много помня неща и на компютър мога да работя, знам английски и испански, но проблема ми е че все връзкари наемат които дори името ме могат да си напишат на латиница и това ме дразни... не ми е за многото пари, искам да изкарвам колкото да съм спокоен, да си плащам сметките и храна, по отношение на храна съм ограничен доста и не ми е проблем, имам епизоди изпадам в пълно отчаяние, друг път пък се чувствам сякаш нищо ми няма, но в повечето случай паниката си ме натиска, правя и опити да спра Дегана, при него няма абстиненция, но клонарекса ще ми е до живот и съм го приел, всеки ден по половинка, зависи в коя част на деня ще ме удари най силно.

# 12
Навън едва ли ще успееш да си намериш някаква работа, особено без връзки.
Измисли нещо, което ще можеш да работиш от вкъщи. Изучи някой занаят, ако си сръчен с ръцете. Все ще се намери нещо, което да можеш да правиш.

# 13
Парите от телк не знам дали ще ти стигнат и те не са сигурни,зависят от психиатъра . Нашият познат е инструктиран да я посещава ежемесечно ,заедно с това сменят лекарства ,добавят или отнемат . Нашият познат напълня много,но като цяло няма как да се случи без лекарства ,не знам при тебе ,но той се промени много ,да не кажа ,че почти не ни разпознаваше,държеше се неадекватно (скачаше като малко дете а е почти 2 метра висок ) в момента лекарствата горе долу го крепят ,все още му е много трудно с адаптацията ,сам почти не излиза. Но започна работа,съвестен е ,работодателя го харесва и цени,там си ходи спокоен ,сигурен е.
Ще ти кажа,че сумата на месец не надвишава 700 лв ,от там се купуват и лекарства .

# 14
Когато ти уцелят лекарствата и си ги пиеш по нищо няма да се различаваш от други двадесет и седем годишни.
Намирането на работа е трудно но не е невъзможно.
Твоята цел е да се стабилизираш психически, да закрепнеш физически. Ще си търсиш работа после. Поне три - четири месеца ще отнемат първите две.
Не се отчайвай.
Клонарекса не знам, психиатър да каже би ли могъл да го спреш постепенно. Но знаеш, че той само моментно те успокоява, не те лекува.

Общи условия

Активация на акаунт