Антидепресанти и бременост

• 405
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте лятото по схема спрях да приемам АД всичко до тук добре, но октомври разбрах че съм бремена всичко с бремеността е наред но съм страшно тревожна , стомахът ми е все свит направо в гърлото на моменти имам “буца” а причина видимо няма дали може да е от спирането на ад или от самите хормони през бремеността. Има ли такива жени преминали през това и как се справихте?

# 1
Аз съм доста спокоен и флегматичен човек, а по време на бременността постоянно ми беше тревожно, притеснено и с буца, заседнала в гърлото, без да има някаква съзнателна причина, просто вътрешно напрежение и тревожност, така че може да няма никаква връзка със спирането на антидепресантите.

# 2
Здравейте лятото по схема спрях да приемам АД всичко до тук добре, но октомври разбрах че съм бремена всичко с бремеността е наред но съм страшно тревожна , стомахът ми е все свит направо в гърлото на моменти имам “буца” а причина видимо няма дали може да е от спирането на ад или от самите хормони през бремеността. Има ли такива жени преминали през това и как се справихте?

Само след консултация от лекар може да се започне нов прием, който ще махне тези неприятни усещания. Някои антидепресанти са подходящи и за бременни жени . Така че ви съветвам да се консултирате с лекар, който да предпише, иначе с бушуващите хормони, оплакванията може да се засилят.
А така ще понесете после много по-леко и следродилната депресия.
Не се притеснявайте, често срещано е при бременни и има безвредни за бебето медикаменти, които овладяват тези неприятни чувства и усещания.

# 3
С първата ми бременност бях така,постоянно чувствах тревожност,плашех се от какво ли не,често ме "стискаше" гърлото и какво ли още не. Мисля,че е нормално и е от хормоните. Не всяка жена има следродилна депресия...Поздравления,че сте разкарали антидепресантите. Леки упражнения,разходки,класическа музика,четене на книги и всякакви други дейности,които ви карат да се чувствате добре. Многото разговори и телевизия,напрягат нервната система,също и вглъбяването във въпросната тревожност.

# 4
От хормоните е. Аз също преди бременността, но три години преди нея, взимах антидепресанти. Като родих и спрях да кърмя, пак се наложи да ги започна. Ако можете, не взимайте през бременността и докато кърмите, но за Ваше спокойствие, посетете психиатър.

# 5
Здравейте,

Не съм била бременна, но страдам от ревожност и паник атаки и съм била на АД. Когато с психиатърката ми решихме да пробвам да ги спра, тя ми каза при бременност задължително да се видим, защото тогава настъпват много промени и е възможно да се проявят пак симптоми и да трябва да се приема нещо подходящо за бременни. След като сте приемали АД, предполагам, че и вие се виждате с психиатър. Моят съвет е да си направите една консултация и да решите как да процедирате. Успех, стискам палци всичко да премине и да се радвате на хубава и спокойна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт