Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 54 982
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
LesMacarons, браво, че вие допаднал. Този парфюм е невероятен за мен и е задължителен за хората, които обичат нестандартни, но леки парфюми. Имайте предвид, че много се променя през сезони, от хормони и с престояването. Многолик и различен.

# 166
Като споменахте променящи се парфюми искам да попитам нещо относно Molecule 02.

Преди години си бях взимала имитация от Мартинез и бях влюбена в него. Получавах и страшно много комплименти.
Е искам оригинала сега. Взимала съм отливка и бутилка без опаковка от Старкорп. Той буквално не мирише на нищо. 🤷🏼♀ много рядко и едва едва като пръскам се усеща познатата нотка която толкова харесвам. Не искам да се отказвам от него и съм на път да поръчам 30мл от нотино, обаче наистина ли е така ситуацията с този парфюм и изобщо има ли смисъл…

Относно трайността на la playa, днес за първи път се фъснах, все още го усещам, но слабо. При мен обикновено имат трайност парфюмите.
Ще пиша пак като го разнося повече.

# 167
LesMacarons, браво, че вие допаднал. Този парфюм е невероятен за мен и е задължителен за хората, които обичат нестандартни, но леки парфюми. Имайте предвид, че много се променя през сезони, от хормони и с престояването. Многолик и различен.

Благодаря densi, много обичам да откривам точно тези промени и чакам да ги открия с нетърпение.

Molecule 02 е само амброксан доколкото помня. Тествала съм го няколко пъти, при мен седи много близо до кожата. Пробвай да го носиш в топло и после студено време и да видиш как се държи. Аз дори бих пробвала и наслагване с други парфюми с амброксан. Интересна ми е тази теория за Молекулите, които засилвали силажа и трайността на другите парфюми.

# 168
  • София
Скрит текст:
Като споменахте променящи се парфюми искам да попитам нещо относно Molecule 02.

Преди години си бях взимала имитация от Мартинез и бях влюбена в него. Получавах и страшно много комплименти.
Е искам оригинала сега. Взимала съм отливка и бутилка без опаковка от Старкорп. Той буквално не мирише на нищо. 🤷🏼♀ много рядко и едва едва като пръскам се усеща познатата нотка която толкова харесвам. Не искам да се отказвам от него и съм на път да поръчам 30мл от нотино, обаче наистина ли е така ситуацията с този парфюм и изобщо има ли смисъл…

DzhuliB - ето и моето мнение по размислите ти за Escentric Molecules Molecule 02.
Имам и бутилка 100мл оригинал, и версията на Мартинез, за която пишеш. И двата ми харесват,  приличат си, но за мен не са заменяеми и откривам съществени разлики. Понеже видях, че има различни визии на бутилката на Molecule 02, моята изглежда точно така:

Той при мен звучи по-мъжествен и дървесен, с нотки на землист ветивер, зелено хладно пачули и нюанси на мъх от здравец, а защо не и листенце на мандарина. Сякаш в излъчването му има нещо от аромати, като Terre d'Hermes EDT, само че в един по-унисекс и въздушен, прозрачен прочит.
Докато версията на Мартинез е по-мека и женствена, като ми дава усещане и асоцации за аромат на SPA,  за онези красиво наредени камъни, бамбуци и пълен релакс.
Ако бяха снимки двата аромата, може би, нещо такова си ги представям:
Molecule 02
Скрит текст:

Мартинез:
Скрит текст:

Иначе казано, не съм сигурен дали напълно си заслужават терзанията ти за оригинална бутилка, освен ако не търсиш конкретно по-изявеното дървесно присъствие на амброксана на Molecule 02.

# 169
Здравейте,
Не знам това, което искам да Ви споделя за тук ли е по-подходящо, или за "Сполучливи имитации на маркови парфюми", но тъй като е в полза на тази тема, реших да го кажа тук. Дори не съм сигурна, че вече не съм го коментирала, но нищо, пак да си кажа. Забелязах, и то не като изолиран случай, че когато се напръскам с оригинален парфюм, моят мъж винаги го отбелязва (обикновено не като нещо положително, защото той не обича силни аромати), и ми прави забележка, че съм се "изкъпала" с парфюма си. Точно обратното се случва, когато съм с имитация, не я отразява дори. Мога да кажа, че по-скоро се "къпя" с имитациите, докато оригиналите ги пръскам доста по-пестеливо, по разбираеми причини. Да, понякога ми прави забележки и за имитационните творения, но много по-рядко и по-скоро непосредствено след като съм се напръскала. И да, аз ползвам основно и само силни парфюми. Нищо слабо и немощно не ми е по вкуса, независимо дали става въпрос за оригинал, или имитация. Днес съм с Euphoria на Calvin Klein и се пръснах буквално 4 пъти, ами той много ме скастри. Исках да Ви споделя и до някъде това ме кара да инвестирам в 2-3 качествени оригинала, а не слаби и безлични имитациики, които да ми късат нервите с непрекъснато подновяване и слаба проекция. Освен това аз съм 100% поддръжник на "signature" идеята, и това ме улеснява съвсем. Така че ако някой от Вас е с моята нагласа, ето едно мнение на абсолютен любител на парфюмите, но в същото време ако е възможно да си имам "моят аромат", с който да съм си аз.

# 170
Мъжко мнение, или въобще мнение, приемам само, ако човека е с тясна специализация по темата Sunglasses

Ама и аз не пръскам по много, след четири спрея вече се притеснявам, че прекалявам.

# 171
Мъжко мнение, или въобще мнение, приемам само, ако човека е с тясна специализация по темата Sunglasses

Ама и аз не пръскам по много, след четири спрея вече се притеснявам, че прекалявам.
Е, аз точно безпристрастно мнение искам, на човек, който няма идея с какво се пръскам. Така да се каже "как се усеща отстрани".

# 172
Аз  имам оригинални,нишови ,имитации. За мен лично няма разлика дали парфюма е имитация или оригинал в трайността и  шлейфа. Имам оригинални от които съм толкова разочарована.
Мисля си,че  няма смисъл да купувам скъпи парфюми. Просто при мен не са това,което очаквам!

# 173
  • София
Не купувам имитации, освен, ако не искам да намразя оригиналния парфюм. Те приличат на тях само в началото, а после си миришат на едно и също - на евтин парфюм. Това е мое мнение, разбира се, но съм го затвърдила с годините Simple Smile
За мен красотата на парфюма се развива след време - при реакция с кожата. Остатъчният аромат е по-важен от това как мирише в бутилката...

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 23:35 от ShokolaDkaa

# 174
Как се усеща ирисът в Infusion d'Iris? Пудрен, сапунен, дървесен или се доближава максимално до аромата на самото цвете?
За съжаление не познавам другия. Доколкото си спомням, има ги в Дъглас, а може и в старкорп да поръчам отливки.
леко сладък, чист, нотките са смесени уникално, нищо бръснарско няма в него. Един от вай-красивите и елегантни парфюми. Откъм трайност нямам никакви оплаквания,  дори в жеги. Предизвиква комплименти. По отношение на другите така наречени инфузии, важи същото - като гледате пирамидата, трябва да сте наясно,  че е пипната по уникален начин, нищо не е буквално. Харесате ли една, почти сигурно е, че и други ще ви грабнат.

# 175
Добра нощ, парфюмни, близка приятелка скоро има рожден ден и направо ми поръча да й търся летен, обаче мноооого секси и съблазнителен парфюм. В едно предпочитанията ни са сходни - и двете не харесваме твърде сладки, лепкави и тежки парфюми. Бюджет до 350 лв. Не мога да реша какво да й взема, напоследък предпочитам унисекс, а тя държи на мадамски парфюм.

# 176
  • Варна
Член съм на групата почти 20 год. , чета непрекъснато, но рядко пиша тъй като така и не залитнах към ниша, нито към арабелките. Държа си на любими дизайнерски ( Шанел, Герлен итн) И така като си поддържам любимците, избирам дълго и трудно попълнения и съм със около 25 парфюма, в различно количество, което намирам за ОК.
По въпроса за имитациите -  с тях приключих много отдавна, но повратният момент беше, преди около 18 години, когато си купих първия КМ , ЕДП на Шанел и мъжът ми, който също е ценител каза, че харесва парфюмите ми, но ето това мирише на скъпо и на класно. В последствие го е казвал и за други.
Това във връзка с предния пост. И с предишни, които търсят парфюм, с който да обсебят пространството. Класа, подходящ парфюм срещу обсебващ въздуха на колегите или околните за мен са противоречащи си неща.
Та. Бях решила преди дъно да не купувам нов парфюм. Миналата година прегреших с Бърбъри Годес и Коко Ноар (и само поднових Мон Герлен интенз).
Вече не издържам и покрай РД ще си поръчам Мис Диор парфюм 2024 и Барения.
Моля, кажете дали третия да е
Junoon Noir Al Haramain Perfumes
Какво ви е мнението? При първи тест го харесах. Иначе с другите арабски (Armaf) - имитации на КМ и Делина не се разбрах

# 177
Добра нощ, парфюмни, близка приятелка скоро има рожден ден и направо ми поръча да й търся летен, обаче мноооого секси и съблазнителен парфюм. В едно предпочитанията ни са сходни - и двете не харесваме твърде сладки, лепкави и тежки парфюми. Бюджет до 350 лв. Не мога да реша какво да й взема, напоследък предпочитам унисекс, а тя държи на мадамски парфюм.
Не съм сигурна, че мога да помогна с предложение за такъв парфюм, но се изкушавам да следя какво ще отговорят момчетата и момчетата, защото бих се възползвала от отговора. 😊

# 178
  • The Evergreen State
Stenly поздравления за стегнатата колекция, и аз съм фен повече на дизайнерските парфюми, отколкото на ниша както и харесвам и Барения и Мис Диор Парфюм. Третия за който се чудиш не познавам.

Днес най-накрая времето се усеща и при нас като истинско лято. Сутринта пръснах Lolita Lempicka Le Parfum. Имам сравнително от скоро мойта бутилка, мисля, че е от по-новата му версия от 2023. Познавам парфюма в стария му вариант, още като излезе преди години. Не усещам разлика в новата реформулировка, за моя нос си е същия прекрасен парфюм от преди. Харесвам да нося този парфюм през лятото.

# 179
Член съм на групата почти 20 год. , чета непрекъснато, но рядко пиша тъй като така и не залитнах към ниша, нито към арабелките. Държа си на любими дизайнерски ( Шанел, Герлен итн) И така като си поддържам любимците, избирам дълго и трудно попълнения и съм със около 25 парфюма, в различно количество, което намирам за ОК.
По въпроса за имитациите -  с тях приключих много отдавна, но повратният момент беше, преди около 18 години, когато си купих първия КМ , ЕДП на Шанел и мъжът ми, който също е ценител каза, че харесва парфюмите ми, но ето това мирише на скъпо и на класно. В последствие го е казвал и за други.
Това във връзка с предния пост. И с предишни, които търсят парфюм, с който да обсебят пространството. Класа, подходящ парфюм срещу обсебващ въздуха на колегите или околните за мен са противоречащи си неща.
Та. Бях решила преди дъно да не купувам нов парфюм. Миналата година прегреших с Бърбъри Годес и Коко Ноар (и само поднових Мон Герлен интенз).
Вече не издържам и покрай РД ще си поръчам Мис Диор парфюм 2024 и Барения.
Моля, кажете дали третия да е
Junoon Noir Al Haramain Perfumes
Какво ви е мнението? При първи тест го харесах. Иначе с другите арабски (Armaf) - имитации на КМ и Делина не се разбрах
Също като човек, който не не можа да се разбере с арабските и ниша, аз съм впечатлена от този пост! Благодаря за отговора за класния и изискан парфюм, и да, аз съм от хората, които харесват по-силни и присъствени парфюми, но в същото време искам да не ухая вулгарно. Умерена съм във всичко, не съм тип "fatal lady" и признавам, само с парфюма се изкушавам да прекаля.
25 парфюма, които се въртят в колекция е много добре според мен! На мен са ми много, но за човек, който знае отлично какво харесва и през годините е преценявал, направо си е стегната и прекрасно подбрана селекция, както вече е казала Athena! Поздравления за това!
Мен също ме привличат дизайнерските като Dior, Armani, Versace, Mugler, Chanel, Yves Saint Laurent. Имала съм възможността да се запозная с много нишови творения, но колкото и да ми се искаше не успях да ги припозная като "мои". Вече много пъти съм казвала, че това е някаква мода, която ще премине и ще бъде забравена (като татуировки, бюстове, устни, нокти, коси и т.н). Докато класиките ще останат. Относно арабските, ами тях направо не мога да се насиля да ги коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт