Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 54 965
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
За мен е сладникав и пудрен. На мен лично ирис не ми допада. Особен ми е. Този ми е и неутраен. Но знам че истинските фенове на ирис го предпочитат много. В дъглас го имаше за тест но сега нещо ге махняха шишетата.

# 151
Ирисът в Прада има много силна бръснарска нотка. Аз не мога да го нося, тя ме дразни.

# 152
Верно е като крем каро едно време с който дядо се бръснеше. Сега направих връзката.

# 153
Освен това при мен е изключително нетраен, както и другите парфюми от линията на Прада. За мен само чантите там.

# 154
Имах такова предчувствие за тази инфузия. Ще пропусна.
Бяхме на вечеря с приятели в Несебър и аз от бързане хванах Инсигния вместо The Cora Thameen. Пръснах пестеливо и цяла вечер му се наслаждавах. Интензивни парфюми в жега са ми противопоказни, обаче Thameen въпреки смолите са фини, ювелирни парфюми.

# 155
BillieCross, за моя нос в момента на тези температури е сапунен, на мен ми допада. Може и да не е много траен, но доста го усещам, може би защото е нова миризма за мен.

# 156
Как се усеща ирисът в Infusion d'Iris? Пудрен, сапунен, дървесен или се доближава максимално до аромата на самото цвете?
При мен е студен, суров и леко пудрено-сапунен. Имам и Prada Amber Pour Homme, който ми влияе по подобен начин.
Но пък ирисът в L'Homme серията им е чуден. Малко сладък, топъл, галантен, секси и пристрастяващо привличащ.

# 157
А за този мнения:

че обстрелях на сляпо този, но нещо не е моят:

# 158
  • Бургас
Здравейте, може ли да ме насочите към най-натрапчивия , дълготраен и силен парфюм, ако има такъв в следния списък-
Lancome - La vie est belle
Lancome -  la nuit tresor
Viktor& Rolf Flowerbomb , flowerbomb rubi
YSL black opium le perfume
Burberry godess intense
Mon guerlain
Благодаря предварително Simple Smile
Много са силни първите два и Мон при мен, Годес Интенз е разкошен парфюм, обожавам Ла Ви ЕДП и Мон ЕДП, както и Бомбата. За натрапчив, обсебващ и силен си вземи Либре Интенз, абсолютна трепачка е, стига да ти допада, няма грешка с него.Препоръчвам ти също и Коко Мадмозаел Интенз.Парфюм за днес Обувката ЕДП, голяма любов даже лятото, но аз съм на климатик.Пробвах и другите Токчета пак Блуш и другите, но не не са мои, само класическото е топа.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 11:31 от Bright Crystal

# 159
Пиша с уговорката, че парфюмните ми предпочитания са малко особени. Днес получих Ghost in the shell Grinning

Винаги ми е било чудно когато някой каже, че си слага парфюм преди сън. Вече обаче разбирам такива хора. Този аромат е като много бавното издишане точно преди за заспиш, като съзнание на границата между съня и реалността, ако лунната светлина имаше мирис мисля, че щеше да бъде този. Представете си,че току що сте излезли от банята. Вечерта е тиха и прохладна, а завивките в които лежите са изпрани и чисти. Това е Ghost in the shell за мен. Сапун, вода кожа, чистота. Дори синтетичната нотка допринася, а не взема от цялостта на парфюма, напротив, напомня ми за чисто нова машина, току що разопакована, за статично електричество. Мляко долавям съвсем слабо, но е там (ще търся и друг с по-изявена млечна нотка). Дори жасмина (цвете, което не обичам в парфюми) не ме дразни. С други думи, смятам го за прекрасен. Нямам търпение да го тествам и в по-студено време. Благодаря много за препоръките.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:59 от LesMacarons

# 160
Много се радвам 🩷
(розово сърце, защото свързвам парфюма и с миризмата на нова кукла)

# 161
LesMacarons, аз също много се радвам, че сте се харесали. Впечатли ме описанието и възприятието ти. Честита нова взаимна парфюмна връзка! Наистина е странен и особен, но има нещо притегателно и съблазнително в този аромат. Днес съм с друг "особняк" на ELDO, който не е мой тип парфюм, но също по някаква причина, ме привлича. Предполагам, че съм харесала нотката "магия", която не е упомената в нито една пирамида.
https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Une-Amou … Mouret-46517.html

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 14:59 от Magda Dimitrova

# 162
ЛеМакарон, чудесно описание, много е хубаво, че ви е харесал!

Марипоза, а вие къде го намерихте Карамфила на Прада? Аз го бях срещнала в някакъв сайт, но не го виждам вече.
Не съм го пробвала никога, обаче много обичам карамфил и бих го купила.
Само не ми се иска да има мирис на бръснарница и за това се колебая.
Почти всички други съм ги тествала и не ме впечатлиха особено. Като одеколон са, може да се пръска човек обилно и няма да обиди никого.

# 163
Днес разносвам La Playa Carner Barcelona.
Кара ме да се чувствам сякаш съм на плажа омацана с плажно масло. Обичам този аромат ☀🥰

# 164
LesMacarons, аз също много се радвам, че сте се харесали. Впечатли ме описанието и възприятието ти. Честита нова взаимна парфюмна връзка! Наистина е странен и особен, но има нещо притегателно и съблазнително в този аромат. Днес съм с друг "особняк" на ELDO, който не е мой тип парфюм, но също с нещо ме привлича. Предполагам, че съм харесала нотката "магия", която не е упомената в нито една пирамида.
https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Une-Amou … Mouret-46517.html

Magda Dimitrova благодаря Hug, не ме бива да описвам аромати като такива, само как ме карат да се чувствам. Този, с който сте Вие изглежда също много интересно. Аз, обаче имам едно лошо изживяване с нероли и оттогава ме е страх. Ще трябва да го пробвам първо. Следващата ми придобивка смятам да е
https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Hermann- … -Ombre-34730.html

DzhuliB много хора хвалят La Playa, как е като трайност?

Общи условия

Активация на акаунт