Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 53 690
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Ох, колко обичам летните теми! 🌞

Мечтая си да живея на място с вечно лято... ама съм на остров с вечен дъжд. 😂
Не е буквално лятно, но пък имах и, продължавам да имам, страхотна, бурна авантюра с тази невероятна красота! 😍

За 15-тина дни, преполових една 30-чка, и го сменям единствено и само, защото спирам да го усещам при запой.
Отдавна не се бях пристрастявала така към парфюм.
Дълбок, упойващ аромат на череша,  горчиви бадеми, сочно личи, малко роза и може би поръска тубероза, амбър, ванилия. Абсолютен разкош, на който не мога да се наситя!
Не е особено популярен сред "обувките" и се надявам така и да си остане.
Комбинира се чудесно и с други парфюми - купих му един Billie Eilish като добавка от сладко какао... ммм, превръща се в нещо изключително 🤤!; смесих го и с Kayali Eden Sparkling Lychee (друг мой непопулярен любимец), невероятно сочна комбинация.
Когато не съм с него, а в идните ужасно горещи дни (30° на Острова е малък апокалипсис) определено няма да го нося, ще се придържам към наличните любови и красоти: Womanity, Alien Goddess, Alien Fusion, Soleil Blanc, Orchid Soleil, Bvlgari Eau Perfume Au The Rouge, Phylosikos EDP, Olympea Intense, JPG Divine, и т.н., и т.н.
А още дори не съм отпочнала големият ми летен любимец Eau de Merveilles! 🌊🩵
Ех, не стига този живот за всичко 😁

Днес пробвах много viral в Тикток парфюм Valentino Born in Roma Extradose - ауу, какво начало, какъв кокос! 🤤😋 На косъм бях да го отнеса на момента.
И послееее като отвя в една сладост, тип Sol de Janeiro body spray... 🫩
Сега, в късния си драйдаун е доста приятен, така че ще му дам още един шанс. Може пък жегата да го изкривява.

В момента съм обилно маринована в Уоманити и евтин, drug store shimmering body mist, с аромат на млечен кокос, който е невероятно сполучлив, обаче. 🥥Направо съм една ходеща пиня колада.🍹

# 46
  • София
Благодаря за темата! Flowers Bouquet

Активно нося напоследък последното си попълнение -  Gaultier Divine Le Parfum
Както и Jour d'Hermes, Velvet Vanilla, Philosykos  ЕДП, Classique Essence, Womanity , Tuberose Gardenia, Sunshine, Dolce Amalfi, Santal Blanc, Carnal Flower, Sabbia Bianca, Marfa,  Just Cavalli ... със сигурност забравям някой любимец.

За парфюм , който ухае на скъпо. На мен на скъпо ми ухаят шиприте, парфюмите с хубава кожа, цветните . Гурметата, парфюми с осецаема нотка на плодове, плажните аромати с кокос и тиаре не ми звучат скъпо. Да няма обидени, аз имам много любимци от последните, даже повечето са ми от тези категории Grinning
Модерно е сега да говорим за old money стил и да се опитваме да го копираме, нормални са и питания за парфюми миришеши на скъпо. Какъв ще е крайния резултат и кой искаме да ни оцени, че ухаем на скъп парфюм е отделен въпрос. Ако си е за самите вас - обикаляне и тестване.
Далеч по- адекватни съвети се дават ако се търси някаква конкретна съставка или комбинация, за такива субективни питания си е стреляне в тъмното, но пък няма лошо, който има желание да си каже.
На мен на скъпо ми мирише например и едно евтино арабче Evoke Ajmal.
Други парфюми, които ми миришат скъпо са Oud Satin Mood , Coco EDP, Bottega Veneta, French Leather.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 20:50 от ~Étoile~

# 47
Съгласна съм за парфюмите с хубава кожа и такъв е Bottega Veneta, но за съжаление е спрян.

# 48
На мен bottega veneta  ми идва типично мъжки парфюм .

# 49
  • София
Това със скъпо миришещия парфюм си е супер субективно. За мен примерно 5-цата на Шанел мирише на лукс и на скъпо, но за мнозинството мирише на... "баба" Joy А и нещата са комплексни - важно е цялостното излъчване, вкл. и поведение. Ароматът е просто допълнение към тях. Поне според мен Simple Smile

# 50
Е .. виж, това е нещо ново .. 😅

# 51
Благодаря за новата тема, Денси! 🌹
Amouage Honour и Quattro Pizzi за мен имат благородно звучене, както и много шипри и алдехиди от старата школа.
Quattro Pizzi е новата ми любов, и скорострелно преполових 30че. Голяма красота! ❤️

Нося Nishane Ani тези дни, прекрасно се развива, а на мъжка кожа е просто умопомрачителен. Кападокия му отива, а Истанбул още повече. Ha почивка е с мен, заедно с Flowerbomb Nectar и JPG Le Parfum.
След като се прибера ще нося Amouage Sunshine (не го нося достатъчно, а не заслужава такова отношение), Oyedo, Libre EdT, Aqva Divina, в жега Aura Mugler и АА Pamplelune.
Ще пробвам нови аромати от любопитство, но ми се иска да намаля количествата. Да не се заричам, но ще направя още една "парфюмна диета" до декември 2026.
Много амбициозно начинание. 😅

# 52
Аз съм в период на парфюмен глад в момента, след дългата абстиненция.

Наредила съм за лятото три Алегории- Роза Верде, Флора Черисиа и Роза Палисандро, оригиналното Кю и Интенс версията на Долче и Габана, Елиън Годес и Ле дивин едп, Виа Фиори Оскури на Трусарди, Акуа ди Джоя Интенс, О Джинджър Туили и Барения.

От време на време си крада от ММ Allure Homme Sport Eau Extreme- разкошна смокиня Heart Eyes

Възможно е да пропускам някой, а и съм затрупана с минита и отливки, ще трябва една по една да ги изпръскам по време на ваканцията.

# 53
Nishane Ani става ли за носене в жегата? 😮
Трябва да го пробвам, а го прибрах в зимните кутии

# 54
Nishane Ani става ли за носене в жегата? 😮
Трябва да го пробвам, а го прибрах в зимните кутии

При мен не е жега, вечер и сутрин дори е хладно. С умерена апликация е много красив.

# 55
Привет, мили Дами и Господа!
Имам нужда от Вашето мнение относно Crystal Noir Parfum.
Някой от Вас пробвал ли го е, имал ли го е?
Знам, че е сравнително нов на пазара (от миналата година), но все пак ще Ви бъда МНОГО благодарна ако сте запознати и споделите.
Мерси!

# 56
  • на терасата
Обичам лятото, за него живея Nature Sunny Flowers Watermelon Flowers Rose
Ще нося по-голяма част от парфюмите си, защото имам предимно пролетно-летни. От вчера се поливам с Happy Heart, но не е като този от 2003. Много са окастрили пирамидата и съм разочарована. Но, въпреки това, ми носи отпускарско настроение, което ми е много е необходимо в момента. Ferre Rose и Rose Goldea blossom delight са ми  също такива отпускащи и зареждащи с оптимизъм, ще се поливам и с тях. Добре, че работя от вкъщи и не рискувам да задуша някого Smile
Разбира се, че ще си нося и жизнерадостните Шансове, ефирни и изискани Heart

Сега погледнах поста на cutesmallcat за 24 Faubourg Eau Delicate Hermès.
Дават го да прилича на AVON In bloom. Бях подарила на мама този AVON, защото се отличаваше от всичко, което бях помирисвала на AVON и се оказа изключително качествен и от висока класа. Нямаше нищо AVON-ско в него.
Сега ще го издирвам този Hermès...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 16:38 от рак-щрак

# 57
Вчера носих Goldea Blossom Delight EDT, прекрасен е в това време. Днес мисля да се задуша с La Capitale 😁😁😁 Ще излизам довечера и него отредих за случая.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 16:41 от Lale_Lili

# 58
  • София
Аз в жегите се радвам на Chanel N°5 L'Eau и ми е екстра. Мисля да подновя и Cristalle Eau Verte, че ми се носи нещо зеленко Flowers Four Leaf Clover Или Allure Homme Sport Eau Extreme (някой тук го спомена скоро и ме подсети). Стои разкошно и на дами. Аз много го обичам лятото.
Обаче, забелязвам, че мнозинството продължава да прекалява с арабугите, въпреки високите температури. Направо ми става лошо като се размина с някой такъв Sad

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 17:11 от ShokolaDkaa

# 59
Ще си я запиша тази дума "арабуги". Харесва ми 😁😁😁
В неделя бях в Зара да купувам някакви дрешки и една млада жена се беше поляла с някакъв Арабеск, не се дишаше. Всичко  миришеше от нея. В тази жега, как не припада не знам. То вътре на климатика не се търпеше, камо ли навън 😅

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 17:25 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт