Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 057
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Да доразкажа все пак каква е драмата й Simple Smile знае ме, че се интересувам и членувам тук и в няколко ФБ групи, че чета фрагрантика, парфюми.нет и уикипарфюм, неведнъж сме ги разглеждали. Познава и моите парфюми, като харесва 2 от тях. Но в случая не иска тях, а нещо, за което няма как сама да помогна. Става на 52, сочно блонди е и от известно време я подозирам, че има тръпка с един симпатяга на нейните години. Заинатила се е, че иска нещо уау да му завърти сетивата, и вместо да отиде в Дъглас и в склада на Старкорп за отливки, тормози мен Simple Smile От деца сме приятелки, иска ми се да допринеса за щастието й. Предложих й да поръчам Study 17 Miller&Bertaux, защото много го харесва и й отива, не ще, бил унисекс, той дали ще го хареса. Ароматът ухае на чисто и свежо, не е масов, сега вече не знам как би реагирал мъжки нос Simple Smile Не се смейте, жените сме драма куийнс и на 20, и на 50.
Засега набелязвам КМ Шанел и Мис Диор, но без последния на Кюркджиян, който не понасям изобщо. Чудя се и за All of me, единственият харесан от марката.

# 196
  • на терасата
Няма парфюм, който за всички да мирише секси, така че дамата да се насочи към конкретен обект на какво реагира положително.
За ММ секси са свежи цветно шампоанени аромати от сорта на Lancome Idole, Dior Joy, Chanel Chance tendre, Armani Pivoine suzhou, Versace bright crystal... За мен секси са Valentino Donna noir absolu, Initio narcotic delight, TF noir, а той от тях припада, отровно тежки ги намира.
И моето мнение е, че като цяло, мъжете не са единодушни в усещането си, кое ухае секси. И много зависи дали ароматът ще е ежедневен или за специални събития. Затова препоръчвам да заведе конкретния обект на нейните желания в парфюмерия и ще разбере какви нотки му допадат Wink
От всичко, с което съм се парфюмирала за специални събития, най-много внимание съм привличала с Черната орхидея Том Форд, едТ и Черния кристал Версаче, едТ. Но и за двата практикувам пръскане във въздуха над мен и минаване под облака на парфюма. От тези, които ползвам в ежедневието, към мен внимание привличат цветно-шампоанени аромати, както много  точно ги е определила Karen. Аз също се чувствам най-добре с такива аромати.
Отделно от личния ми опит, моите наблюдения са, че Ангелите на Мюглер винаги се отбелязват положително от мъжете. Както и Miss Dior 2024, който e много класен и качествен парфюм.
Зная, че има и парфюми с феромони, но нямам личен опит.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 17:46 от рак-щрак

# 197
Аз съм "За" Черната орхидея и Мис Диор 2024. Смятам че тя ще се чувства секси с тях и на господина също ще му направят впечатление щом е такъв случаят.
Разбирам те напълно Billie, с близки приятели и роднини сме така.
Стискам палци!

# 198
Рак-щрак, помагам на приятелка, не търся нищо за себе си. Не познавам достатъчно добре нейния човек, че да го мъкна по парфюмериите, абсурдно би било.

# 199
  • София
И аз съм “за” Angel и TF, но е твърде вероятно господинът вече доста да се е насладил на тях. Твърде масови са, да не кажа нещо повече. Същото важи и за КМ…
All of me само на мен ли ми мирише на копър? Помня как с огромна надежда си пръснах на китката, когато излезе и съжалих след няколко минути. За мен е ужасен, въпреки че по принцип обичам копър (за чай обаче).
Аз мога да препоръчам Tom Ford Ombre Leather, както и Alaïa черната, ако може да я откриете някъде. Кожата при мен стои адски секси, с леки нотки на бензин, ново кожено яке и ванилия. Направо е трепач, а трайността е 10/10.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 17:57 от ShokolaDkaa

# 200
  • на терасата
Рак-щрак, помагам на приятелка, не търся нищо за себе си. Не познавам достатъчно добре нейния човек, че да го мъкна по парфюмериите, абсурдно би било.

Извинете ме, редактирах поста си.

# 201
Понякога определени парфюми, дори и масови си остават хитови. Ако вече иска да го изненада с нещо много нишово да си потърси отливка от Minuit et Demi на FdB примерно. Него намирам за секси парфюм.
Ванилия, кардамон, карамел, тн.
Ако търсим нещо много нишово, ще успеем да измислим нещо убедена съм.

# 202
Щом е за свалки с мъж над 50, Шанел е в десятката. Не познавам около мен някой да не говори отбелязва, прави комплименти и харесва. КМ или Интенз. Но сега е много топло, малко количество трябва. За сочна блондинка е топ.
Кожи, орхидеи и черни аромати в 40 градуса за мен са абсурд. Нишови, билкови, зелени странни също.

# 203
Денси, те може вечер да се виждат Wink
Черната орхидея, аз я нося с удоволствие в жегата. На моята кожа става много нежна, улегнала и приглушена в топло време. Мирише и по приятно (поне за моят нос).
КМ Интенз ми е много любим. Съгласна съм че би бил много удачен избор Simple Smile Но и цената му е висока (ако гледаме 100 мл, 35 мл е окей на промо в Сефора, в сайтовете почти не намирам тази разфасовка). Аз бих заложила на отливка може би. Хем ще я носи с нея, хем така може да я подновява често. Вместо да й тежи цялата бутилка.
Днес се напръсках с Ghost in the shell. Чудесен е! Добре че се заговорихме тук за да се сетя за него Simple Smile

# 204
  • София
Като върл фен на Шанел, не съм съгласна с вас за КМ - толкова е масов, че чак не го харесвам Simple Smile Нося само EDT понякога. Мисля, че няма жена на този свят, която да не го е имала или има и рискът дамата да мирише на някоя бивша е твърде голям..
Аз си нося вечер лятото и по-тежки парфюми като ТФ и не виждам проблем, стига да не се прекалява с количеството.

# 205
Сърдечно благодаря, момичета Heart
Ще реша следващите дни и ще споделя.
Ароматна вечер на всички!

# 206
За моя мъжки нос секси аромати подходящи за лятото са:
Xerjoff Apollonia
Rance 1795 Rue Rance Rêve d'Été
Versace Pour Femme Dylan Turquoise
Ramon Monegal Flowerpower (2023) (внимателно с дозирането, макс 2-3 пъти)
Guerlain My Insolence (освен в ebay няма, къде да се намери)
Guerlain Insolence EDP
Guerlain Insolence EDT (последните два по-скоро за прохладни летни вечери и са първите издания)
Nishane Nanshe (внимателно с дозирането, макс 2-3 пъти)

# 207
  • София
За моя мъжки нос секси аромати подходящи за лятото са:
Xerjoff Apollonia
Rance 1795 Rue Rance Rêve d'Été
Versace Pour Femme Dylan Turquoise
Ramon Monegal Flowerpower (2023) (внимателно с дозирането, макс 2-3 пъти)
Guerlain My Insolence (освен в ebay няма, къде да се намери)
Guerlain Insolence EDP
Guerlain Insolence EDT (последните два по-скоро за прохладни летни вечери и са първите издания)
Nishane Nanshe (внимателно с дозирането, макс 2-3 пъти)
Много голям риск ще е Insolence - аз го обожавам, но мъжете около мен - Не. Доста хора не го харесват

# 208
  • София
Insolence EDP и мъжете около мен не го долюбват, аз много го харесвам, особено в летни вечери.

# 209
Много субективна е тая работа...
И аз съм сочна блондинка с 50+ ухажор (перманентен 😁), ама нивгаш не бих тръгнала да го омайвам с Коко Мадмоазел, просто защото аз самата не го намирам секси. Което значи, че аз няма да се чувствам секси, ако го нося, от там и излъчването ми ще е скапано.
Тоест, искам да кажа, че човек сам трябва да намери своя си аромат, с който се чувства себе си, секси, неустоим, и пр. какъвто иска да бъде.
Това все едно някой да ми каже как да се облека, че да изглеждам добре. Няма как да стане просто. 😏
И това с възрастта е субективно. Някои на 70 скачат с бънджи, други на 20 везат гоблени.

Общи условия

Активация на акаунт