After Sun душгел?

• 560
  • 14
  •   1
Отговори
Преди известно време ми беше излезнала една спонсорирана реклама на душ гел за след слънце и след това разгледах тази категория,за да видя колко е разпространен такъв тип козметика на пазара,на какви цени(в Германия),състав и тн.
Харесах си няколко,но всички имат все по няколко вредни съставки като микропластмаса,синтетични консерванти,силикони и прочие.
Интересно ми е да разбера дали вие сте използвали такъв продукт или подобен(напр. After Sun шампоан)?
И според вас има ли съществена разлика между специален душ гел след слънчеви бани и нормален душ гел?
Ако да-ще се радвам на вашите предложения!
:*

# 1
  • София
За мен цялата козметика After sun няма никакво значение. Просто рекламен трик. Аз имам един любим лосион на Cera Ve, мажа се цялата след баня след плаж и това е. Като душ гел употребявам каквото имам на момента.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 07:27 от Rockstar

# 2
За мен лично цялата козметика After sun няма никакво значение.
Е, това не е вярно. Излагането на слънце изсушава кожата и е добре да се използва продукт, който я овлажнява и възстановява. Не съм сигурна, обаче, че продукт под формата на душ гел или шампоан би бил ефективен за тази цел. По-скоро лосион. Има такива с естествени съставки като алое вера, кокосово масло и други подобни.

# 3
  • София
Това може да направи почти всеки хубав лосион за тяло, без да носи етикет "афтър сън". Дори съм дала пример за продукт със серамиди.

# 4
За мен лично цялата козметика After sun няма никакво значение.
Е, това не е вярно. Излагането на слънце изсушава кожата и е добре да се използва продукт, който я овлажнява и възстановява. Не съм сигурна, обаче, че продукт под формата на душ гел или шампоан би бил ефективен за тази цел. По-скоро лосион. Има такива с естествени съставки като алое вера, кокосово масло и други подобни.

Душ геловете и шампоаните имат за цел да премахнат хлор,сол и други остатъци,които са останали по кожата/косата.

За този лосион ли говориш?

# 5
Това може да направи почти всеки хубав лосион за тяло, без да носи етикет "афтър сън". Дори съм дала пример за продукт със серамиди.
Зависи с каква функция и за какъв тип кожа е този хубав лосион за тяло. Ако е специализиран за суха кожа, съм съгласна, че дори да не е After Sun, ще свърши същата работа.

Душ геловете и шампоаните имат за цел да премахнат хлор,сол и други остатъци,които са останали по кожата/косата.

Много интересно. То това е по-скоро After swim функция Grinning, но звучи полезно, ако има продукти с естествен състав, които са по-ефективни от нормален душ гел/шампоан за премахване на такива остатъци.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 00:41 от mel_vasileva

# 6
  • София
Да, май е този.

# 7
  • София
Ако и "обикновената" козметика има съставки, които успокояват кожата, няма проблем.
Аз живея цяло лято на морето и съм ежедневно на плаж. В повечето случаи ползвам след плаж бебешки шампоани, които не пресушават косата и кожата, защото ползвам ежедневно. След баня ползвам силно овлажняващи лосиони. От тези за след слънце най-добре ми понася лосионът на Бочко, но ползвам и разни масла за тяло с лавандула, с мента, със смрадлика. Този на СераВе ми е любим.
Когато ползвам специализирани лосиони ефектът е същият. Важно е овлажняването и успокояването.

# 8
Олее,завиждам ти!Винаги съм мечтала да живея на морето.Откога живееш там?Какви са недостатъците,освен че през лятото е пълно с туристи?
Би ли споделила с мен своите впечатления?
Иначе да,и ти си права.Виждала съм лосиони с алое вера,на които не пише “афтър сън”,но със сигурност ще имат същият ефект Simple Smile

# 9
  • София
Използвала съм, но честно казано след изгарания ме е спасявало едно просто гелче с Алое Вера. Всичко друго за мен си е рекламен трик.

# 10
  • София
Олее,завиждам ти!Винаги съм мечтала да живея на морето.Откога живееш там?Какви са недостатъците,освен че през лятото е пълно с туристи?

Аз живея на морето само лятото. Откакто спрях да работя преди 5+ години вече.
Скрит текст:
Преди това изкарвахме само около месец, защото трябваше да наемаме квартира или хотел, докато сега идвам през юни и си тръгвам септември. Тази година дойдох на 10.06. и ще стоя до 10.09.
Иначе родителите ми и свекърите ми живеят целогодишно. От пандемията насам.
Прекрасно е през лятото. Където е апартаментът ни, няма много туристи и е сравнително спокойно. Едно време беше село, сега е квартал на малко градче. Хотелите са по-отдалечени от нас и туристите си почиват основно в зоната пред хотелите, а ние ходим или в края на плажа, или наблизо на едно малко неохраняемо плажче, чиято идея в един момент е била да е частен плаж, но къщата до него е изоставена, съответно и плажът. Ходим и по други плажове наоколо и все още има и по-диви места, които местните хора знаят, но не споделят с туристите.
През другите сезони е малко усойно, защото от морето идва вятър и влага, но пък е невероятно тихо и спокойно.
За мен недостатъци няма, защото ми е спокойно, обичам морето, а малките ми деца са по цял ден на плажа и около него.
Единствено в края на сезона кожата и косата ми имат нужда от сериозен "ремонт", но нямам против.

# 11
Супер!Късметлийка си и твоето семейство!
Със сигурност ви се отразява много добре на душата и тялото.
Някои хора твърдят,че свикваш с обстановката и морето вече не е толкова атрактивно,но явно си е до нагласата на човека.
Как скриваш тези текстове?Става ли и от телефон?

# 12
Аз живея на морето целогодишно в град, не в курортно селище. Нямам пряка гледка към морето, едно време се виждаха солниците от единия балкон, но сега има кооперация, която ми пречи. На мен морето не ми е писнало, даже напротив, яд ме е че нямам компания в момента, иначе бих била всеки възможен почивен ден на плажа. Не си представям да живея някъде, където няма море. Самият плаж е на 20 мин пеша от къщи.
Плюсовете са, че зимата е относително топла, да - ветровита, но почти няма сняг. Аз не обичам студ и се радвам на липсата на сняг. Морският бриз, който осигурява прохлада. Нощният живот през лятото, концерти и най-различни събития. През зимата морето си е само наше, има моменти, в които можеш никой да не срещнеш по плажа, аз това време най-много обичам. Не е нужно да се качваш на кола и да се чудиш къде да я паркираш, за да стигнеш до плажа или центъра - повечето автобуси спират на удобни за плажуващите места. Флората и разходките в морската градина на пролет, когато всичко се раззеленява и от всякъде ухае на зелена трева и цветя.
Като минуси отчитам, че лятото става пренаселно. Невъзможно е да се разходиш по центъра и по крайбрежната улица без някой да те бутне и да ти диша във врата. Повечето хубави заведения изискват резервация и са винаги пълни, трудно е да намериш къде да седнеш, ако ти се прииска нещо спонтанно. Напълнихме се с руснаци, украинци и турци, които купуват апартаменти и живеят постоянно или сезонно.  След сезона града замира, всичко затваря в 7-8 вечерта и няма къде да иде човек, освен на кръчма или чалготека. Много от заведенията на крайбрежната алея работят само събота и неделя или въобще не работят след сезона.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 16:16 от DreamingOfSummer

# 13
  • София
Как скриваш тези текстове?Става ли и от телефон?

Става през телефона, но трябва да си на пълната версия.

# 14
Дописвате "
Скрит текст:
" в началото и края на това, което искате да скриете:
"
Скрит текст:
тук е скритият текст
"
Има цяла тема в правилата:
https://m.bg-mamma.com/?topic=862480

Общи условия

Активация на акаунт