💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 208
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
Аз още нямам превод, но аз получавам около 5ти обикн.
Подава се една декларация.
Ваня, и аз преносих, но за тия дни нищо не са ми искали. От раждането си се води.

# 196
Лина, нали ще ни покажеш снимки от празненството 😊
С кръщене ли ще е, или само рожден ден? Като нас. 🤭

# 197
Кога се счита края на първата година - раждането или терминът?

При мен не се счита раждането, а термина, който съвпада и с изписването ни от болницата. На 17ти родих, термина беше за 21ви. Навсякъде пише до 21ви майчинство и реално са ми платили до 21ви, не до 17ти.

# 198
  • София
Много се притесних, че нямам никакво плащане- нито след рождения ден, нито днес (нали днес е датата за изплащане). Направо ужас.

# 199
Лина, нали ще ни покажеш снимки от празненството 😊
С кръщене ли ще е, или само рожден ден? Като нас. 🤭

Хихи даа💕 довечера да мине и ще покажа☀ само рд е, ще я кръстим когато малко порасне. Баща ми има приятел от дет градина са си дружки, който е поп. Той ще я кръсти, но не бързаме.

Форест, и аз нямам. Спок

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 12:42 от Lina Ivanova 672609

# 200
Дните за плащане са вторник и четвъртък. Ще видя, ако вторник нямам превод (до обяд трябва да се види), ще звъня на ЧР да питам. Пишете и вие без превод, ако получите, че явно сме в един куп. Сигурно е заради тази декларация. Щом Форест не я е подала. Лина, ти попълва ли декларация за втората година?

# 201
Кога се счита края на първата година - раждането или терминът?

При мен не се счита раждането, а термина, който съвпада и с изписването ни от болницата. На 17ти родих, термина беше за 21ви. Навсякъде пише до 21ви майчинство и реално са ми платили до 21ви, не до 17ти.
Точно така е. Високото майчинство е до датата на термина (при мен разликата е 3 седмици). Някорко дни преди това трябва да подадете депларация за промяна в обстоятелствата, за да ползвате 2рата година майчинство. То е до датата на раждането.
До 5 дни след края на виклсокото майчинство превеждат сумата. После частта от 780-те лв ми я преведоха на 20 и някое число. Терминът ми беше 11.06

# 202
Ваня, попълвах. И даже питах тук кои са док, че нашите ЧР са мега злета

# 203
Нашите уж не са зле, ама трябваше аз да напомня за декларацията. Вчера я пуснах по имейл. Може би тя има общо, защото до сега всичко беше точно с превода. Макар, че той е за предния месец, а декларацията за следващата една година, ма знам ли ги и НОИ какво си мислят. Чакаме да видим и другата седмица.

# 204
Срока за обработка на декларацията, ако не бъркам е 10 дни. Но аз нищо не съм правила, така че информацията не знам колко е достоверна. Но заради грешка на ЛЛ миналата година единия месец трябваше да подават наново документите, имаха писмо от НОИ за несъответствие, уж и на мен ми е пратени писмото, но не знам дали съм го получила. В повечето групи, където съм майките казват, че тази декларация се подава около 2 седмици преди термина. Така че, може би затова ви се бавят преводите наистина. Ще ви ги изплатят, когато входират и обработят декларациите. Не знам и защо някои пишат на коя банка имало превод - това има ли значение въобще(?) , но аз съм на пощенска.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 16:21 от Petya.P01

# 205
Не мисля, че банката има значение.
Явно заради декларацията е забавянето. Моята я подадох вчера, но те кога…
Форест, ти не си подавала изобщо. Говори със счетоводството ти.

# 206

На това попаднах, в коментарите още потребители казват, че са им казали същото. ☺️
При мен може би го карат цял месеца и нямат през числения, заради датата на термина. Другия месец ще разбера.

# 207
Момичета, помните ли дето онзи ден говорих за избило кътно зъбче на бебката,
и се чудих, понеже още вторите долни два не бяха избили? Е, отчитам се, вече и те избиха, едновременно, както и първите 2. 🤪 горката, тя си изглеждаше ядосана 🥲
А кътника преди да избие, сигурно 2 месеца венеца беше подут като бобче. 🫣

# 208
Нямам превод, не знам и кога да очаквам. В моята работа се гледа датата на термина, така че дори очаквам да нямам пари или да бъда много отрязана. То е почти един месец разликата, хах.

Моля за идеи за следобедна закуска, че вече се изчерпах. Чат ГПТ - също. Grinning

# 209
За следобедна закуска (ако ме е домързяло да отида до града или да остана час и половина, два след като оставя средното на градина, за да взема кухнята), давам бурканчета от дм или лидъл със или без плодове и/или овесени ядки. Или правя каша, понякога кълцам плодове в нея, понякога не, или изсипвам чисто плодово пюре там и колкото изяде. Понякога й давам да яде гофрети, палачинки и други наши сутринта приготвени закуски. И соленки яде онзи ден на рожденият ден на батко си 😂
Ръба фъстъци, малкия й е дал. Той е много състрадателен и смята, че не е честно да ядем нещо без нея и зад гърба ми и пилешка пържола й даде 😂😂😂😂 даде й торта и няколко капки сладолед 🤪🥲😂 непослушко е, но е много сладък и миличък!! ❤️

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 08:49 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт