💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 216
  • 793
  •   1
Отговори
# 210
Офф, като една кърмачка науката АМ ми е непозната. Купих мляко за след 1г. На него пише 180 мл +5л, но след като е вечерял това му е много. До сега давах 120+ 4л или 150+5л. Сега как да намаля дозата по равно. Пада се на 144мл 4 лъжички АМ
До преди 3г живеехме на село. Две коли се движеха по два пъти по 40км. Кой на работа, кой на градина... Ужас беше. Купихме си апартамент, от малък град сме, не е лудница, не пътуваме постоянно. Сега прекарваме ваканцията на село, забравила съм колко е хубаво да пуснеш бебето в градината да яде пясък и трева 😂

# 211
По принцип май повечето млека са 30 мл една лъжичка. Т.е. 150 мл трябва да са ти 5 лъжички. Иначе ако искам да дам (например) 160 мл, слагал 5 лъжички и 1/3 като ми е на око.

# 212
И аз така знам, но реших да погледна и пише 180 с 5л. До кога трябва да пият АМ, на големите след годинка съм давала на око разредено само заради навика им.

# 213
И аз съм в чудене за това мляко. Взех на Хип 3 и пише, че на 45 мл е една лъжица мляко. Сега давам или 150мл с 5л. ако има вечеря или 180мл с 6л ако няма. Ще усреднявам някак май да ги наглася до 180 мл 😀

# 214
Аз вечер почти не давам АМ, но ако се наложи, давам Лактана Био 1+. То е със своя схема, но аз го карам 1 л. - 30 мл вода.

# 215
Аз давам все още сутрин и вечер. Сутрин, ако не й дам ще стане в 5 или 6. По него време надига вой и като й дам си заспива. Вечерята не съм почнала да замествам. То тя само на хляб се радва... Всичко друго й го набутвам с мъка. Все трябва да има нещо в ръцете, все сочи разни неща и мрънка да й ги дам. Сърди се. Вече почти се отказах от стола за хранене. В количката не може да се завърта, а в стола постоянно се изправяше.
Подсичането прераснало в гъбички(не че са взели натривка) и сега трябва да питам ЛЛ дали ще отложим изследванията, докато мине напълно.
Тези, които вече правихте - венозна кръв ли взеха? Или пак от пръстчето?

# 216
Нашето парти мина снощи. Гостите са си изкарали много добре, аз се понапрегнах, защото бяха 35 възрастни и 15 деца и от хостване не разбрах кога мина времето. Иначе сме мн доволни😍☀  не успявам кача снимки, защото казва, че са твърде големи, но беше дворно парти на тема жълто пате🐥

За млякото - ние все още си поръчваме от амазон, не оскъпява особено, но трябва малко организация. Но поне няма палмово масло в ам-а😬

# 217
Аз имам превод от вчера. Странно, защото знам, че преводите ги правят вторник и четвъртък. Може би, ако е техен пропуск, да са направили изключение.

# 218
И аз имам превод от вчера. Да попитам: във фиша за заплатата ми от миналия месец имаше написано "червен остатък" и дребна сума. Какво е това?

# 219
Аз още нямам превод…😬 ще взема да вляза после в сайта на нои да вида. Пътуваме днес, ще останем до края на юли в Банско и не бях имала време покрай рд да гледам за парите.
След миналогодишните жеги бяхме категорични, че юли месец само в планината вече.

# 220
  • София
И аз получих превод в петъка.

# 221
Аз днес. 756лв.. туй то вече🥲

# 222
Не беше ли 780 лв? И в началото ги превеждат за текущия месец ли? Защото до сега беше за предходния.

# 223
  • София
Пробвали ли сте да правите печиво/палачинки с каша? Чудя се какво друго освен стандартна каша мога да правя с останалите кутии (бабите ни презапасиха).

# 224
Ако е инстантна каша - не става. Ако си ги давала при захранването с глутен - хвърляй ги. Обикновено срока им е 28 дни след отваряне.
Иначе пробвах с едната да направя нещо - не стана нищо. Ни за печене като мъфини, нито като палачинки. Някои хвърлих, някои си ги изразходвах като рязах ситни парченца плод. Вече може и да не са толкова ситни. Иначе не пречи и сега да си даваш каши. Не може всяко ядене да им е нещо за дъвчене. Понякога ядат и крем-супи, други кремчета, мусове и подобни гладки консистенции. Но сега има много плодове и може да добавяш и така няма да е съвсем бебешка кашата.

Общи условия

Активация на акаунт