💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 245
  • 793
  •   1
Отговори
# 300
Оффф, аз може би септември ще подавам документи за кухня, въпреки че времето за взимане на храната ми е крайно неудобно. И ми е далече. Трябваше да се носят 30 бурканчета с 60 капачки, нали?

Тъкмо писах, че моята има режим и... не легна за втората дрямка, едва издържа до ей сега, когато я приспах. Надявам се за нощен сън. Направо ми гръмна главата днес 🤯

# 301
По отношение на приборите, аз също смятах да взема на Пандичка, но потърсих и видях, че в Хиполенд имат подобни, по- изчистени като модел да не я разсейват . Взех такива на марката babyhome за 18лв. Хубави ми изглеждат, друг е въпросът че не ги държи много добре, ама и тя е малко злояда и няма стимул да се храни.

# 302
Имаш още време. Подай сега. Септември ще са заети местата и може да чакаш 2/3 месеца. Може и 30/60, но казаха, че предпочитат 20 бурканчета и 80 капачки.
Нашето е 12.00/12.30. Смятам, че ще ми е удобно, но ще бързам да се прибера, да яде и да ляга. Хубавото е, че вече Септември няма да са такива жеги и ще е по-поносимо да чакаш пред кухнята. Лошото за мен е, че ако вали ще трябва мъжа ми да ходи. Съответно да излиза от работа. Ще го мисля. Може да се комбинираме и с някоя съседка. Има и вариант да не ми хареса какво готвят, та допускам и вариант да се откажа.

# 303
Орехово брашно на Dragon ползвах за захранването с ядки и й направих хлебче с него, доста наситен вкус има, палачинки също стават, в киселото мляко като добавка, също съм пробвала.
Фъстъчено масло съм слагала в печиво с овесени ядки, банан и ягоди, става като овесено барче и много се харесва. Също съм й мазала директно на филийка на тънък слой.
С бадемово брашно й правя кексчета, тортата за годинка също с него правих и е много яка комбинация със заквасена сметана.
Относно майчинството, гледа се датата на раждане, терминът е фактор само за първият болничен преди раждане, който е 45 дни.
За приборите имаме на Пандичка и ги харесва, но като цяло просто с по-късите май им е по-лесно. Имаме и едни силиконови пак късички, многоги обича, одеве се опитваше да си набоде парчетата диня с тях, но уви, дебели са зъбчетата и трябва натиск, който не може да упражни на точното място. Решава си проблема, като хване с другата ръчичка и напъха всичко в устата 😄
За гърнето, без да натрапвам мнение, а само да споделя информацията, която знам.Душинките волево започват да използват мускулите на дупето(за акане) около 2г възраст, за пикане около 3г възраст. Най-общо казано, до тогава не е препоръчително приучването на гърне(въпреки съветите на педиатрите), защото има опастност на по-късен етап, 5-6 годинки да развият проблеми и да започнат много да се изпускат.

# 304
Привет! Позволявам си да “нахълтам” във вашата тема с едни юлски младеж, набор 2024.
Обсъждате теми, които и “у нас” са на дневен ред, та затова си позволявам да се включа във вашата тема, надявам  се да нямате против.
Ние също сме записани към държавната детска кухня и взимаме от началото на юни. Давам му само основното на обяд и по няколко лъжици от десерта, колкото да опитва различни вкусове. Супичката я изяжда 3годишната му кака.
Понеже вашите деца са малко по-големи, вие заместихте ли вечерята вече?

# 305
Добре дошла! Всичко сме заместили ние, отбита е напълно. В закуската сутрин винаги има масло и сирене, в готвеното от кухнята застройка, а вечер често яде таратор или кисело мляко.
За гърнето, вече ака само на гърне. Буди се  суха от дневния сън и ако я слагам редовно мога да напредна доста, но още не съм се захванала.
Много е активна през деня, не се спира и за секунда. Вечер ляга и припада 😂

# 306
Педиатърката е отпуск до август и няма заместник и няма как да взема бележка за кухня 😒

Дани, моля те дай рецепти за споменатите храни. Май е време за ядки, но забравям. И таратор все мисля да правя и забравям. 😶‍🌫️

# 307
Green Arrow, аз водя детето и на частни консултации при педиатри и от там също може да се вземе бележка за кухнята, вероятно всеки лекар с печат може да ти издаде такава...

Моето колкото и да играе, да търчи и да се мята, вечер си се буди поне по два пъти, бутам вода, милвам, пея, шъткам, но без кърмене не заспива, това е варианта да се успокои.. вече си мисля, че до 4 годишна ще я кърмя... Ахахах.. ужасена съм. Иначе тя е приятно злояда, тези дни е много любопитна и яде всичко от нашата храна което и предложа и съм повече от щастлива, но се чудя до кога ще трае това ни щастие...

Има 5 зъба...уау...надявам се като се сдобие с повече да се храни и по-добре...явно си е на периоди детето...

# 308
Аз още не съм заместила вечерята. Като стане от обедния сън ядеше десертите от кухнята - до 1 г бяха без захар, но сега не й взимам. Правя й аз нещо. И в 8 пие мляко. Но е време да вкарам вечеря и се чудя в колко е удачно да я давам. Сега яде около 17 часа, но си мисля да й давам по-рано някаква междинна закуска като стане и вечеря около 18.30/19.00? И също така смятам да си й предлагам мляко преди лягане и в някакъв момент сигурно ще го откаже.
Плана ми е:
Закуска 200/220 гр
Междинна закуска 100 гр
Обяд 200/220 гр
Междинна закуска 100 гр
Вечеря 200/220 гр
Мляко (като то ще е 120/150 мл)
Не знам до кога трябва да предлагам мляко. Или да я чакам сама да го откаже?
Аз сега кухня взимам през ден като единия ден давам основното, на другия ден супата. Обаче като мине на вечеря, редно ли е да давам за нея супата от кухнята дори тя да е с месо или е хубаво месното ядене да си е през деня. Сигурно ми е тъп въпроса, ама се обърквам и аз. Не трябва ли за вечеря да хапват нещо по-лекичко, а не месо, въпреки че е на супа.

# 309
Педиатърката е отпуск до август и няма заместник и няма как да взема бележка за кухня 😒

Дани, моля те дай рецепти за споменатите храни. Май е време за ядки, но забравям. И таратор все мисля да правя и забравям. 😶‍🌫️
Заповядай
Бадемови кексчета
2 яйца
1 банан
80гр бадемово брашно
50 гр кисело мляко
Щипка сода
Пекат се около 25мин на 180градуса. В малки тавички за торта стават 2 блата. За крем-заквасена сметана съм пробвала само.
барчета
 100гр овесени ядки
1 банан
1 л фъстъчено масло
1 банан
100-150 гр ягоди/малини/боровинки
Смесваш и печеш на 180градуса за 30-40минути.
За хляба не помня как го правих, но си харесах случайна рецепта от интернет. Барчетата са от едно мамче в Инстаграм. Има добри попадения, каквото съм пробвала, го е харесвала бобоната
https://www.instagram.com/yummy_little_belly?igsh=MWh6bHRmb2Y5Y3Ftag==

# 310
И аз не съм заместила още вечеря... И моята яде към 17-17:30 следобедната закуска. Ама последно време е много зле  храненето, не изяжда колкото трябва, та не знам как ще въведа вечеря. В сайта на хиполенд видях някакви прибори и аз, но няма налични в нашия магазин... А не ми се поръчват, не го харесвам тоя магазин някак, не знам защо.
Дадах малко някакъв био фъстъчено мус от DM. Взела съм и бадемово брашно, ще видим какво ще правя с него. Уж бисквитки, но може и друго да е.
Храненето - мъка. Доста се умаря, направо ме е страх от тези изследвания.

# 311
Денят ни започва  около 6-6:30 часа.
Сутрин 8 яде нещо от тези: попара със масло и сирене; кус-кус с масло сирене пшеничена каша с масло и сирене; намаза филийка с крема сирене
Обяд около 12 часа-основното от кухнята + малко от десерта
Следобедна закуска около 16-17 часа-най-често някаква млечна каша и плод.
Вечер си ляга около 20 часа и пие мляко преди сън.
Нощем се буди 1-2 пъти за мляко.

# 312
Анника, благодаря за съвета! Ще се поинтересувам. Дани, благодаря за рецептите!

Аз сутрин давам кус-кус със сирене и масло; Овес със сирене (котидж) или извара и масло; баница + шунка и краставица; качамак със сирене и шунка.  За обяд: месна супа + хляб. Понякога давам и кашкавал парченца да си взима. Понякога обядът е пържено яйце + шунка/пуешки кренвирш + хляб + постно ядене от Ян Бибиян. Вечерта е постна или месна, според зависи. Но обикновено давам да си взима кашкавал, шунка, краставица, авокадо (не го хареса много), сирене, хляб... и бутам супата в устата. Междинна: грис или нишесте без захар, но понякога с бисквитки със захар, както и плодове.

# 313
Ние сме само с едно кърмене преди заспиване и то май вече е по-скоро навик и успокоение.
Става към 7:30ч, закуска към 8ч, обяд към 12:30, следобедна към 16:30-17ч ( като се събуди от следобедна дрямка) и вечеря към 19-19:30.
Заспива около 21:30. Откакто давам вечеря спря да се буди нощно време.
Ваня, аз гледам обяда да е с месо, нали той трябва да е най-солиден, а вечер супичка или нещо с яйце.

# 314
Обаче нали понякога супата е с месо, понякога основното. Или винаги да си давам месото на обяд, независимо дали е супа или основно.

Общи условия

Активация на акаунт