💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 238
  • 793
  •   1
Отговори
# 285
Аз си бях изчислила в един калкулатор колко ще получавам и до сега бяха точни (с някви 2-5 лв разлика), а за Юни получих около 100 лв по-малко. Термина ми беше на 1.07 (по тази логика трябва да съм получила за пълен месец), но родих на 24.06. За Юли нямам превод и не знам кога ги изплащат - дали на края на месеца или следващия. Не знам и дали ЧР са подали декларацията ми за втората година. Бе все тая. Следим какво ще получим и да знам, че влизам в един ритъм на 780 лв и туй то 😂

# 286
Извинявайте, написала съм училище вместо градина. Поправих се 🤭
Баткото е на летен лагер, беше от училището си - там имат тематични седмици, той изяви желание да е на морската и на нещо с роботизация. А в момента е на летни лагери със страхотна програма и историческа фактология - игри на волята за деца с танграми, пъзели битки (вчера беше морска с пиратските корабчета, на които беше миналият му рожден ден). На този лагер се учат факти от историята ни, докато играят. Всеки ден има племенни битки, носят знаме на племето. 3 племена са. Моето дете е там за 3та или 4та година, в момента не се сещам 🤔 трябва да е на минимум 6 годинки, за да издържа цял ден без сън. Ходят на кану кояк, дори на картинг, яздят коне, имат куизове на тематика България, ходят в Еко парк, въжени паркове посещават, онзи ден ги возиха на каручка за 2лв 🤭 днес темата на деня е "Във вярата е силата", покръстването 864г, глаголицата.
Продължителността е 2 седмици. Не мога да сложа снимки и видеа, защото в кадрите, които изпращат учителките във вайбър група през целият ден, има и други деца.
На лятно "училище" от неговото училище, ще отново в началото на Август. Ако някоя мама от Варна иска, мога да дам повече информация. 😊
Готино е, искам и аз! Аз съм енергичен човек и обожавам подобни заниминия! 🥳

Аз се интересувам кое е лятното училище Simple Smile нашия батко ходи в момента на Том Сойер.

# 287
Като чуя за майчинство и ми се реве. Ходих по интервюта, когато съм забременяла. Обадиха ми се от мястото, където най-много исках (градината на децата 😂) , но трябваше да откажа, защото нямаше да им хареса, че заместничката на бременната също е бремнна. Но така си оставих вратата отворена за след година, а и новата директорка е кръстницата на децата 😂. И така нямам майчинство 😔
В нашия град също има занимания за децата, но над 6г. Синът ми е на 5г, няма как само сестра му да ходи, ще ми се сърди цял месец. Купихме батут, басейн, люлки, пързалки и сега живеят див живот на село. Малкият и той покрай тях се търкаля и захранва в градината. Много обича аганцата на баба си 😂 ходим да гледа, когато ги храни и вика "баа, бааа".

# 288
Аз въобще не ги следя тия преводи,последно получих някаква малка сума предполагам нещо изравнително е било.Сега и аз очаквам паричките вече за втората година.
Ние сме с 11 зъба и чакаме номер 12 да пробие.Много я дразнят тия кътници.Навира си цялата ръчичка в устата и бърка навътре и започва да се дави сама,луда калинка ме прави.Не помня много как излизаха но първо бяха два долни после два горни и от там нататък ми е мъгла.Кътниците избиха първо горните сега долните.
Ходихме тази седмица да ни бият морбили ваксината,нищо особено не казаха като странични реакции освен че след 10 дена-2 седмици  може да се появи някакъв обрив.

# 289
Ние още сме си с двата зъба от десети месец... С храненето сме на никъде. Ако й направя нещо аз не го яде... Купешки пюрета и то по половината. Парченца пробвах и тях не иска(ако не са банан). Направо ме подлудява тая работа. Мисля да й поръчам някакви прибори от типа на Пандичка или направо тях, някоя от вас ползва ли ги да даде реален отзив, не от рекламите?

# 290
Ние сме с 8 зъба, ама я мъчат кътниците и е кошмар. Не мога да видя хубаво горе или долу ще са първи. Уж по правилник са 2 долу, 2 горе и след кътниците са кучешките. Разбира се, всяко дете е различно.

Аз имам някакви прибори, ама не знам дали стават за самостоятелно хранене. Трябва и аз да видя някакви подходящи, обачееее така не ми се иска, че такова мазало ще стане. Понякога отказва да яде, защото иска сама. Давам й да държи друга лъжица, но така хапва 2-3 хапки. И това го прави като не й е вкусно. Купешки пюрета имам още за резерва, ама не ги харесва вече. Забелязвам я, че като й е вкусно, не мисли кой я храни, а само да яде. Например обича много кисело мляко с бисквити и някакъв плод. Кухнята също я яде и й харесва. Петя, ти като готвиш за нея слагаш ли сол и подправки? Дали не й е безвкусно? И също махнах яденето в 11 и давам междинно. Съответно изтеглих обяда 1 час по-рано. И така яде повече. Явно преди се наяждаше (в 8 яде 200/220 гр, в 11 пак толкова) и за обяд вече не е толкова гладна и ми правеше номера. С няколко думи: или не е много гладна, или не й е вкусно, или иска сама да се храни. Последното на мен не ми харесва, защото супа не може да яде, а ако е по-твърдо мачка храната и пада навсякъде и едва-едва нещо й влиза в устата.

# 291
На мен ми беше вкусно нейното, ама на нея не й допада. Ще я пробвам другата седмица пак с кухнята, ама... Най-вероятно ще хвърлям пак. Подправки слагам, сол пробвах да й добавя, като видях, че не го хареса ама пак не й допада. А така ми се иска аз да й готвя, че да знам поне какво яде. Кисело мляко обича... Ходихме на плаж единия ден и там почти си изяде пюрето. Накрая ще ме принуди да я изкарвам навън да пробвам да я храня там. Сутрин се буди обикновено към 5-6 давам й мляко и поспива още. Днес реших да пропуснем млякото, защото се събуди към 6:30 и направо да й дам закуска към 8, ама дори не я опита. Съответно пак пи мляко. Една малка манипулаторка е. 🤣 Трябва да избягвам вече да я водя в магазини, където има играчки, защото все иска нещо. Дано е някакъв период само, че въобще не знам как ще е, ако стане от децата, които се тръшкат в магазините, не ми се мисли. 😄
Онзи ден си пуснах някакво видео за храненето в тоя период и преди това някаква говореше, как късното зъбоникнене може да е недоимък на калций, та и това трябва да добавя към изследванията, че ми вкара муха в главата тази докторка.

# 292
Как разбираш, че иска играчки? Аз по принцип не я водя в такива магазини, че все онлайн поръчвам, ама ако сме в Лидъл, тя си драпа да пипа нещо, ама аз не я отразявам. Не съм й купувала нищо, което уж да е поискала.

# 293
Е как - сочи ги и крещи/реве докато не й подам това което сочи... Командос е. 🤣

# 294
Изобщо не изпълнявам такива команди 🤣

# 295
Хорааа, детето ми, което заспиваше с 2 биби ( една в уста и една в ръката) вече 2пъти заспива без биба🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Баща ѝ я приспиваше и вика - ми не видях биба и тя заспа…🧐 тия мъжеее бее😂 аз от месеци се потя и се чудя как ще стане тая хватка, той не видял биба и бааам готово🤣

# 296
И аз днес видях реклама на  приборите от Пандичка и щях да питам дали имате отзиви за тях. Моята преди имаше повече интерес към прибори, сега всичко яде с ръце. Сключително и супа. Sweat Smile Напоследък иска само с ръце да яде и не иска да ѝ бутам нещо с лъжичката и така отказва течно-кашавата храна. Не обича изобщо кисело мляко, а аз като цяло се изчерпах от към закуски.

Горе-долу направих режим със събуждане в 07:00 или 07:30 ч. и заспиване между 21:30 и 22:00 ч. Ползвам биба и не знам как ще се отърва от нея след няколко месеца. Все още е на 2 дремки. Това е малко ангажиращо, ама какво да се прави.

Опитвам се след всяка дрямка да я слагам на гърне. Ама явно толкова ѝ писна, че вече изобщо не иска да седи дори за минута. И тук не знам какво ще правя.

Когато сме в магазин и тя реши, че ще го реаранжира, не я оставям много. Ако си хареса нещо и реши да го дърпа, я разсейвам и го връщам на място. Не мисля, че изобщо разбира какво е, че да иска да ѝ го взема, така че не ѝ го взимам.

# 297
Хорааа, детето ми, което заспиваше с 2 биби ( една в уста и една в ръката) вече 2пъти заспива без биба🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Баща ѝ я приспиваше и вика - ми не видях биба и тя заспа…🧐 тия мъжеее бее😂 аз от месеци се потя и се чудя как ще стане тая хватка, той не видял биба и бааам готово🤣

Те са такива, бе! Мъчиш се нещо и накрая той го прави за 5 минути и ти вика: то много лесно, кво само се оплакваш 🤣 И ти не знаеш какво да кажеш…

И аз мисля, че това, за което драпа, не го иска реално. Просто иска, защото е нещо, което не е виждала. Ако й подам празна кутийка от нещо, ефекта е същия.

Обадиха ми се за държавна кухня, ама за Септември. Но трябва бързо да се регистрирам днес, утре да платя, че Август излизат в отпуск. Та, ако не ви се обадят тия дни, няма да сте за Септември, а за Октомври евентуално. Тъпото е, че половината Септември сигурно няма да сме в София, ама квото, такова…

# 298
Ваня, и на мен така ми се обадиха в 11:40 ама до 12 да сте се регистрирали … аз ви чакам 3 месеца и после ми даваш зор… офф!

Иначе моето дете от магазините иска неадекватни неща като закачалка, не баш играчки😅 и съответно не ги взимам. Един път си хареса и взех от ония циганийки дето се въртят от вятъра, ама беше 1лв и още ѝ се кефи

Пс : нз дали ще поръчвам още от държавната кухня. Мноого олио ползват, че и захар има в десертите🙄 май не ми се ще

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 14:21 от Lina Ivanova 672609

# 299
И на мен така зор - днес да се регистрирате, утре след 12 ще са активни купоните и утре да ги купите. Срока е до 20-ти, ама трябва утре. Явно зор да си оправят всичко и да излезнат отпуска.
Ще видя как е яденето и ще преценя дали да взимам за следващия месец. Айде десертите няма да й ги давам. Поне цената на ден е смешна. Аз сега взимам на Хер Бебе след 1 г и там също слагат захар. Поръчвам само основно и супа. Не мога да разбера какъв е тоя зор да слагат захар в десертите? Детето като не знае какво е захар, не разбира вкусно ли му е, не е ли. Захарта от плодовете е достатъчна според мен.

Общи условия

Активация на акаунт