💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 246
  • 793
  •   1
Отговори
# 270
Как върви лятото, дамии😋

Нашата мадама вече прави крачки сама вкъщи и навън, когато се залиса в нещо. През останалото време върви за една ръка и кръстът ми вече не е в пълна агония😅
Онзи ден бяхме в заведение и детето се държа добре, даже обядва с храна от ресторанта. Верно след като станат на 1г живота започва леко да възвръща цвета си😄

# 271
Обожавам когато детето започне да яде от храната в ресторанта! Това е началото на готиното и край на строгите съображение. На практика, от тук на татък Лина, ти трябват само шише с вода, памперс и кърпички! Страхотно е! 😊
При нас лятото за момента е готино и интензивно, едновременно. През деня когато момчетата са на летен лагер и градина, а ние с мъжът ми само с бебето вкъщи, направо се чувстваме като гаджета 😂😂😂
Свобода! 🤭
Вечер щом ги вземем, пак става лудница, но сладка! 🤗 Виждаме се с приятелчета на децата, с наши семейни приятели. Обожавам лятото!!! 🥰

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 15:36 от КремонаЛиза

# 272
Лятно време животът е лесен някак, да😍 на какви лагери и у-ще са? Нямам търпение да я запокитя на лагер някой ден🤣, но ако е като мен като дете - няма да иска да ходи никъде без мама😅 ревях на лагерите и след това не исках да ме записват на нищо

# 273
Извинявайте, написала съм училище вместо градина. Поправих се 🤭
Баткото е на летен лагер, беше от училището си - там имат тематични седмици, той изяви желание да е на морската и на нещо с роботизация. А в момента е на летни лагери със страхотна програма и историческа фактология - игри на волята за деца с танграми, пъзели битки (вчера беше морска с пиратските корабчета, на които беше миналият му рожден ден). На този лагер се учат факти от историята ни, докато играят. Всеки ден има племенни битки, носят знаме на племето. 3 племена са. Моето дете е там за 3та или 4та година, в момента не се сещам 🤔 трябва да е на минимум 6 годинки, за да издържа цял ден без сън. Ходят на кану кояк, дори на картинг, яздят коне, имат куизове на тематика България, ходят в Еко парк, въжени паркове посещават, онзи ден ги возиха на каручка за 2лв 🤭 днес темата на деня е "Във вярата е силата", покръстването 864г, глаголицата.
Продължителността е 2 седмици. Не мога да сложа снимки и видеа, защото в кадрите, които изпращат учителките във вайбър група през целият ден, има и други деца.
На лятно "училище" от неговото училище, ще отново в началото на Август. Ако някоя мама от Варна иска, мога да дам повече информация. 😊
Готино е, искам и аз! Аз съм енергичен човек и обожавам подобни заниминия! 🥳

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 15:32 от КремонаЛиза

# 274
Леле, Кремона, звучи страхотно! И аз искам 😄За сегашните деца има тоооолкова много възможности за забавления през лятото, само родителите да могат да си го позволят. Нас едно време масово ни пращаха на село за по 1-2 месеца, никой не те пита искаш ли или не. Беше ми толкова скучно, че цял живот ще го помня…нямаше други деца, най-интересното за деня беше “Дързост и красота” следобед. 🙄

# 275
Герка, за мен понякога беше наистини скучно през лятото, въпреки че го обичам и чакам с цялото си сърце, откакто се помня 🥳🥰
Аз нямах село, моите маминки и дядовци, си били родени и израснали във Варна. Аз чаках уикендите, за да почива майка ми и да ме заведе на лозето на някоя нейна приятелка. Обожавах/м да се люлея в хамак/люлка! Летата ходех и при братовчедите в София, а понеже в апартамента им беше горещо, ходехме в Банкя, имат наследствена къща от дядо си, който е бил брат на маминка ми (родена 1915г.)
Когато бях дете София беше различна. Варна също. Бяха хубави градове. ❤️
За мен летата бяха лета, тогава когато майка ми имаше отпуск и можеше да ме заведе някъде, наричаше ме "гербовата ми марка" 🤭 тя работеше на държавна работа, сега е пенсионер, понеже парите не й стигаха, в оптускът си даваше смени като рецепиционист в творчески дом на БАН, дом на науките, понеже знае немски и руски. Тогава аз бях с нея, а денем ако имаше смени, аз играех с русначетата. Бяха хубави лета! Сигурна съм, че за майка ми е било тежко, да работи в отпускът си. Това й се е налагало, защото баща ми е починал 2 месеца преди да се родя. И от моряшка съпруга, става немила недрага. Случило се е през месец Юни. Не веднъж съм казвала, че когато избягваш и не харесваш нещо, то се се натравпа, за да заимаш поне неутрални чувства към него. Ето, две от децата ми са родени през Юни (:
Лятото и Варна (Варничка) ги обичам като брат и сестра! 😂 вече и месец Юни, освен Август ❤️❤️❤️🥰

# 276
Леле, какви неща има вече за големите деца. Нямам търпение и моите да пораснат и да ги записвам 😁
Сещам се за първия ми лагер, била съм в 3ти клас. Цяла година мрънках да ме запишат и налрая като ме пуснаха, умрях от скука там 😁
Нямаше телефони да се оплача и общо взето чаках да свърши и да ни приберат. Повечето деца бяха по-големи и не се познавахме. Водеха ни на плаж и на дискотека, аз не знаех какво да правя там и хич не бях на място 😂😂
Основно се пазех да не ме подстрижат или намажат с паста за зъби. Такива ни бяха игрите 😂
При нас също лятото върви супер. И Плами ходи вече за една ръчичка и понякога се пуска. Голямо облекчение за кръста, но става много опасна. Изкатерва се и по пързалките, вре се при големите деца да им досажда. Тича като муха без глава 😂
Яде си същите неща, но тя има само 2 зъба, не мога да очаквам чудеса. Кака и я почерпи скрежина и и цъфнаха петната отзад на коленцата пак 😂. Чакаме следващото море с нетърпение.

# 277
  • София
При нас растат 2 горни кътника и е малък ад Sad крещи постоянно, нервничи…май съм му писнала, понеже само с мен е най-тегав.

# 278
Кремона, звучи приказно🤩

Ние си чакаме зъб номер 10. Долен кътник чакаме, горе си има. ГолЕм купон😝

# 279
При нас долен, ляв кътник е надул венеца като бобче и за нея ще е 10ти зъб. Кривичка е. Дясното кътно зъбче преди да избие, венецът беше надуто почти 2 месеца. 🫣 горкото ми бебе. 🙄

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 19:11 от КремонаЛиза

# 280
Кремона, ще повторя другите мами, но наистина уауу за забавленията на по-големите деца, чак на нас да ни се прииска 😅.
Аз исках да попитам дали започнаха да ви превеждат крупната сума за майчинсвото за втората година, тези които ще си гледате децата, разбира се ☺. Не че са ми спешни, но искам да видя, че всичко е наред и вече да не го мисля. А предвид, че съм с 4 трудови договора, все един сигурно е пропуснал нещо и от там може да се бави всичко, както беше в началото на болничния за бременност още 😅.
Ние сме с 8 зъба, но напоследък е доста крив и няма да се учудя да са тръгнали нови. Всъщност кой е 9ти - долу или горе? Че при нас първо започнаха 2 долу после 2 горе, пак 2 два горе, а след това 2 долу.

# 281
Лолита, в началото на месеца ми преведоха крупна сума - 140 лв. Завиждайтиииииииииии! Grinning

# 282
Да, може би трябваше да уточня, че по справката в НОИ са ми изплатени паричките до термин за юни. До колкото разбрах май е нормално така, а не до раждането. Т.е аз го разбирам, че за първата година всичко е изчистено и изплатено, но това е до средата на юни. Кога трябва да изплатят за остатъка от юни и вече да си върви месец за месец?

# 283
Аз получих обичайна сума и малко след това 180 и нещо май, ако не греша.

При нас излязоха първо и едновременно 2 зъбчета долу - първите, после един по един горните първи, и вторите(съседни). Следващ беше десният кътник долу, а само на следващият ден вторите долни, и двата наведнъж, отново. 🤪 сега виждам левият кътник, долу 🫣

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 20:38 от КремонаЛиза

# 284
Аз получих 500+ лв още на 26ти юни. През юли още нямам превод. 🤩😂 Предполагам че изравняват до края на юни. Термин ми беше 7ми, родих на 10ти.

Общи условия

Активация на акаунт