💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 225
  • 793
  •   1
Отговори
# 255
И при нас нямаше никакъв интерес докато не започна да се опитва да ходи, така че ако все още не е започнала те първа предстои, не го отписвай 😅

# 256
Прави опити да ходи, ама не е от най-ентусиазираните 🤣 Повече иска да се изправя и да се катери някъде. Не съм го отписала още, де.

# 257
Ние вече ходим само за 1 ръчичка. Още малко и ще се пусне съвсем 😍

# 258
Аз хубаво исках да взема дървен уолкър, но едни приятели казаха, че щели да ни подаря за РД. Обаче е пластмасов и е мега нестабилно нещо. Размятква си го като седне. От тази гледна точка пък сега ме е страх да взема дървен, да не се удря много с него, че ще боли. А и да не ги събирам. Пък тя като й дойде музата да ходи и с този се надявам да се справя. Засега не се е засилила да върви грам.
Имам куп не употребявани вече неща, които се чудя какво да правя. Вие какво направихте с люлки, вани и т.н? Успяхте ли да ги продадете?

# 259
Уокър не взех за да не ми съсипе стените и мебелите😆 чудесно си бута един кашон😅

Днес направи първи опити за самостоятелни крачки. От зор да влезе в пясъчника😆

# 260
Моята не се удря в уокъра. Има доста дървени играчки. И на мен пластмасовия ми се струва нестабилен. Зависи сигурно и от марката, де. Аз за това казвам конкретно какво искам. Ей така казах на сестра ми, че искам люлка (тя ме пита какво да вземе като се роди) и взе някаква (не е грозна и евтина, ама…) без легнало положение. И изобщо не ме изкефи, но ме беше жал да взема нова. Така за малко да ни вземат стол за хранене, който нямаше да одобря в последствие. Много се радвам, че си го взехме ние накрая.
Иначе нещата, които не ми допадат - продавам ги. Има фейсбук групи и олх. Обаче често трябва да им сложиш поне 50% отстъпка от тази в магазина, за да продадеш, защото хората масово имат много бебешки неща и играчки и всеки им дава/подарява и става една…. А, тези които ми харесват, опаковам и архивирам евентуално за следващо 🤣 Защото после да купувам всичко наново няма смисъл. Някои неща са супер запазени и се ползват малко. И 5 деца могат да изгледат.

# 261
Ние имаме два пластмасови уокъра. Единия е по-голям 5в1, пълни се с вода, за да е по-стабилен, но има едни крачета отстрани и детето се спъва в тях. Другия за 40лв обикновен е много по-хубав и удобен. Като цяло много не ги кара и двата 😀 Иначе започна да прави по 7-8 крачки сама ☺ Още малко спокойствие ми остана 😀

# 262
Всичко си продавам в олх, разбира се на добре свалена цена, но колкото да не го хвърля... С първото дете бях една от първите родили и всички вещи зарадваха мои близки приятелки, но сега няма общо взето желаещи за трето около нас Simple Smile. А и съм сигурна, че някои хора нямат възможност да дават по 100-200 лв за всеки бебешки артикул и една прилична цена им е в помощ.

Да се похваля, ние вече бутаме количка за кукли или си бута нейната навън, топ забавление е. Вече няма сядане, няма мир. Наслаждавайте се на последните спокойни дни Wink. Уикенда бяхме на каравана и там я пуснах да щъка спокойно на оградената веранда. Пускам я и на игрищата в училището на баткото да обикаля, когато няма спортуващи деца. Но навсякъде другаде е ужасно, мръсно е, все има къде да се спъне и удари. Бях забравила колко е мръсна градската среда... Отново имам нужда от къща с двор...

# 263
Верена също ходи щом я държа за едната ръчичка, но аз не я държа за 2. Или пълзи, или на крака се разтъпква с уокър, или с помощта на мебели се разхожда. Бута столове и т.н. 🤭
Откакто сме втора група от кухнята, има едни парчоци... 🤪
Тя не всичко дъвче, защото когато е много гладна посдъвква набързо и гълта. Явно не трябва да я оставям да прегладнява. Щом мине глада и последните 2-3 лъжички са осмукване на течното и изплюване на "онова" за дъвчене. 😂 мързелана. От вчера прави този номер 😂😂😂 но явно просто предните дни не е била толкова гладна (:

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 18:38 от КремонаЛиза

# 264

Пускам я и на игрищата в училището на баткото да обикаля, когато няма спортуващи деца. Но навсякъде другаде е ужасно, мръсно е, все има къде да се спъне и удари. Бях забравила колко е мръсна градската среда... Отново имам нужда от къща с двор...

Щом си забравила този факт с първото, значи има надежда. Аз се зарекох, че второ дете в тази кочина няма да гледам, освен ако не емигрираме към някоя скандинавска държава  😅
Не знам за кой град говориш, но в София е ужасно трудно с току що проходило бебе, което слага всичко в устата. Детските площадки, поне около нас, са безобразно ама наистина безобразно неподдържани и мръсни, то не са фасове, мръсни счупени играчки (или части от тях), мокри кърпички, опаковки от всякакви боклуци …

# 265
Ние сме от Пловдив. Големите паркове се поддържат ежедневно и е чисто. Проблем са ми малките кафяви топченца от дърветата, които малката лапа 😂
Междублоковите градинки са по-мръснички и ги избягвам.

# 266
Ние сме в Банско за месец, еми хора друго е… чисто , спретнато, окосено, поддържано. Не е като да лази на паркет обаче няма общо с тая кочина в Сф. Много ми е спокойно тук. Паркът е суперски. Мн люлки и катерушки, сенчица има. Из целият град има дет площадки. Абе да гледаш дете в малък град е друго.
Само ми трябва някъде общност от читави хора и май съм склонна да сменя родната си София, която иначе обичам.

Пс хубав е този град ама местните какъв диалект праскат… 😬добре че не говори още, че да имитира😅

# 267
С какви играчки играят децата ви? При нас хит е една от синсей с поп ит и едни стърчащи за гризане, както и кубчета различна форма- триъгълник, квадрат и т.н. и трябва да уцели в кой отвор на капака да ги пъхне. Щипки също са и интересни. И всякакви неиграчки, разбира се Simple Smile
Какво правите с меките играчки? Имаме една чанта такива и не знам какво да ги правя. Няма на кого да ги подаря, в центровете за деца не вземат. Казаха ми да проверя в детскотж отделение на болницата, но не съм звъняла още.

# 268
  • София
Момичета, знам, че е обсъждано, но не го намирам: от кой безконтактен термометър сте доволни? Гледам, че във вис виталис този е намален и се чудя дали е ок: Инфрачервен безконтактен термометър Microlife NC 200. Благодаря предварително! Heart

# 269
Момичета, знам, че е обсъждано, но не го намирам: от кой безконтактен термометър сте доволни? Гледам, че във вис виталис този е намален и се чудя дали е ок: Инфрачервен безконтактен термометър Microlife NC 200. Благодаря предварително! Heart

Xaiomi

Общи условия

Активация на акаунт