💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 411
  • 792
  •   1
Отговори
# 705
Като почнеш да пиеш лекарствата, не спирай въглехидратите. Лекарствата ще подпомогнат процеса, не се притеснявай от тези 6 месеца.
Най-важното е да имаш движение,  така се подобрява чувствителността на клетките към инсулин. Нещо просто, но много ефективно е качването на стълби. Ако живееш в блок е супер лесно изпълнимо. Качвай по няколко етажа всеки ден по няколко пъти. С детето на ръце е все едно тренировка с тежести.

# 706
Преди първото ми забременяване бяха ми включили Метфогама. Наистина свалих кг, с поликостиза съм, приемах и други неща, както и операция на яйчниците. Не знам кое точно или комбинацията, но минаха 8г и имам редовен цикъл и още две бременности без помощ. 
Напомнихте ми, че трябва вече да посетя ендокринолог. Имам киста на щитовидната жлеза, правих биопсия при д-р Райков във Варна, но той почина. И сега не попадам, на д-р който да ми я махне. Дразни ме когато преглъщам.

# 707
Момичета, отчаяно моля за помощ, ако на някоя от вас е позната зверската болка в лявото слепоочие ( най-често), от хормонална мигрена. Това нещо винаги ме мъчи преди цикъл и задължително около 3 дни след началото му. Миналият месец, пак не можах да спя и се будих да пия хапче. Болката е толкова силна, че се гърчех от болка, когато се събудих в малките часове на денонощието. Не мога да фокусирам погледа си, очите ми сълзят и светлинята ми пречи. Денем почти мижам, ако е мрачен ден. Топлата светлина на слънцето се понася по-лесно. Винаги, винаги болката е по едно и също време, всеки месец, по два пъти - преди и по време на настъпване на менструация.
Цял живот е така. Имам чувството, че всеки следващ път е по-жестока. Агонизиращо, бих казала. Всеки път си мисля, че по-силна болка не може да бъди позната. Но бивам опровергавана.
Единствените периоди, когато не съм имала главоболие, е докато кърмя активно, преди първото захранване (при момиченце), и когато родя момче, докато изобщо ми дойде цикъла, отиваха 7½- 10½ месеца.
Ще бъда благодарна на всякакъв съвет! От вчера се засилва тази лавина. Преди малко пих 30 капки детски аналгин, равняват се на таблетка и половина.
Четох за повирашаване за равни хормони, това предизвиквало главоболието. Просто е ужасно. Сама съм, съпругът ми е на рейс. Майка ми на почивка. Просто не зная как ще шофирам малко по-сетне, за да прибера децата си от градина и училище. 😔🤷🏻‍♀️

# 708
Кремона, дано ти е минало вече ❤
Предполагам че си ходила на невролог, такъв може да ти изпише нещо по-силно, с рецепта. Има се лекарства за мигрена доколкото съм чувала, или поне обезболяващи.
Аз съм доволна от Аулин за силни болки, или Парацетамол 1000мг + Нурофен

# 709
Кремона, аз бях със силни главоболия почти ежедневно от дете, особено силни преди цикъл както и ти описа светлината пречи, боли ме навътре в очна ябълка, понякога имам чувството, че мозъка ме боли чак Joy единствено, което ме спаси, е спазването на Зоната. Главоболието изчезна като с магическа пръчка. Спрях да я спазвам и всичко започна отначало. Сега 2ра седмица пак започнах, стисни едни палци.

# 710
Кремона, звучи ужасно. Имам приятелка с подобно и нея само диета и строг режим на съня я оправя. Плюс зная че си купува хапчета за мигрена от германия

# 711
Благодаря Ви момичета! ЯМР съм правила, на невролог съм ходила, кръвни изследвания са ми правили за какво ли не, на алтирнативни методи съм се доверявала, всички казват, че няма причина да ме боли глава. Миналият месец четох, че някакви хормони се повишавали преди цикъл и това била причината. 🙄

Преди години, наш познат ми препочъра на опитам с паракофдал. Обаче мъжът ми каза, че веществото кодеин, освобждава морфин в черният дроб и води по привикване. Затова спрях да го пия. Каза че знаел, защото на кораба му стои в сейфа при останалите лекарства, които не са за шир потреба, за да не се "черпи" екипажа без причина.

Благодаря ви много момичета!!!! 🤗
Ще проуча за препоръките ви! Прекрасни сте!🌹

# 712
Момичета, беба предните дни беше доста болна, тъкмо бяхме достигнали заветните 10кг. и днес реших да я проверя с това не-ядене и паднала на 9.700😔. Тъкмо минаваше на 1 дрямка, ама това ще се отложи във времето. Направо не знам, тя по принцип не яде с апетит, ама сега като е болна съвсем. Ужас е с яденето. Стискайте палци някак да прояде това дете, че имам чувството, че и на височина все не мърда... Дано е някакъв временен застой и да дръпне после.
И един въпрос - на вашите мъници вече забелязват ли се косъмчетата?

# 713
И нашето дете нз дали има 10кг, беше 9.700 преди 3 седмици. Не съм го намирала за проблем. На периоди е с храненето, отново го намирам за нормално. Височината е май има няма 80см, което даже ми е удобно. Клиновете от пролетта и сега ѝ стават.
Не мога да се притеснявам за неща, които са извън контрола ми😅 да седна да я тъпча насила нито искам, нито ще пожъна успех. Да ѝ пускам филмче за да гледа е по-тъпо, отколкото да не яде. Таа колкото иска толкова. В моя контрол е КАКВО предлагам за ядене, а в нейния колко и дали ще иска да го яде. Предлагам читава храна съобразена с нуждите ѝ, нататък си е каквото иска тя.

# 714
Оф, тези клинове да - много ме дразнят - 80 номер все й се вдигат като 7/8, нищо че е 76-7см. а 86 на корема са й като торба и с тях е като рапър, на който му се виждат долу гащите(Памперс MC). 🤣
Ама то и аз съм между 2 номера дрехи в момента, много е досадно това.
Днес поне не е вдигала температура. Единия ден на площадката едно момиченце имаше до нас и я питах харесва ли й на детската, момичето каза да, ама сега не ходя, защото кашлям...
Малко се изнервих честно казано, на площадката имаше и други деца. А не е като наоколо да няма площадки, на които не ходят толкова много, даже има почти празни, защо не си заведат там болното дете да ги питам.
🤔

# 715
Да знаете, че видите ли сутрин дете над 2-3 години или дете с баба/дядо/баща, винаги е болно 😁
Винаги

# 716
Нашите деца все още са мънички и нямат нужда да играя по площадки или с други себеподобни, хубаво е да се социализират, но аз изключително много отбягвам площадки, заведения с детски кътове, забавления с колички и влакчета и сбирщина на деца, просто защото вирусите са навсякъде и болните деца също са навсякъде, на никой не му пука. За някой организъм може да е лек сопол, но за друг може да доведе до сериозни последствия. И от опит в тази крехка възраст, вместо сдобиване с имунитет може да си довлечем допълнителни екстри, като алергии, пристъпи и т.н. Бях много надъхана че това дете ще го пусна на ясла, но от близки които сега пуснаха децата си, започвам да давам назад.

Относно храненето е много кофти злоядо дете да се разболее и на мен ми е голяма мъка, тамън го свикна да яде и хайде пак... Но няма как да е, вярвам че като не ти е добре и не ти се яде самия организъм се предпазва по този начин, повече течности и ще премине. А за килограмите и моето няма 10, а в първите месеци качваше над 1 килограм, но все пак момиченцата да по фини.

# 717
Да знаете, че видите ли сутрин дете над 2-3 години или дете с баба/дядо/баща, винаги е болно 😁
Винаги
Абсолютно вярно!
Нашите деца все още са мънички и нямат нужда да играя по площадки или с други себеподобни, хубаво е да се социализират, но аз изключително много отбягвам площадки, заведения с детски кътове, забавления с колички и влакчета и сбирщина на деца, просто защото вирусите са навсякъде и болните деца също са навсякъде, на никой не му пука. За някой организъм може да е лек сопол, но за друг може да доведе до сериозни последствия. И от опит в тази крехка възраст, вместо сдобиване с имунитет може да си довлечем допълнителни екстри, като алергии, пристъпи и т.н. Бях много надъхана че това дете ще го пусна на ясла, но от близки които сега пуснаха децата си, започвам да давам назад.
Абсолютно вярно!

Вчера бяхме на 2 рождени дни. Там стоящите спокойно, ми даваха съвети и някои от тях, дори с нервен тон ми казваха "махни го това дете от количката, пуснете го това дете в детският път при децата" изтърпях доста, преди да отговоря. Впечатлих се от себе си. Странното беше, че бебето ми си хапваше. Не разбирам, защо трябва да я вадя от количката, да пада, да става и да се е овъргаля храната от ръката й, в цялата мизерия. Защото? В крайна сметка кихнах. А аз съм страшен нервах и наистини доста устоях. Първият рожден ден беше на двора в дома на моя роднина, вторият в детски кът... не са били и двата на затворено. За щастие.
Та, аз такива разбирачи, гледали 1 дете и сега 1 внуче да ми кажат на мен 😂🤣😂🤣😂🤣🤣 не ги разбирам.
Признавам, първоначално опитах с добро,  обясних, че в първото съм се дупила в детските кътове с едногодишното бебе, че съм правила (в моите очи) саможертви, просто сега няма никакъв шанс да го направя - плюс бонуса, разлудяни 20 деца на 4 годишна възраст, бацилите и вирусите - цял каталог от тях. Една баба на присъстващо дете, чак тръгна да жали щерка ми, че детето стояло вързано 😂 ами... всяка сутрин като тръгне от къщи да води батковците си, сяда в колата, след това обикаля да върша работа, все така вързана в столчето в колата, или евентуално вързана в количката, докато стигне до място за кратка разходка, защото и времето за сън наближава... 3-4 часа си ги откарва вързана. Та, вързаната Верена или горкана да й казваме се чудя 🤔
Не понасям изкуфяли пенсии. Не за друго, а защото съветите им са неадекватни, натрапват ги нагло, нахалстват с повтораемост. Да, зная, че възрастните се уважават, ама когато 15 пъти не спират да те ядат и да ти дават наклон, особено хора не видяли повече от 1 дете в къщата си.... тогава какво правим. Едната възрастна "дама" (кавички защото нямаше дамско поведение) тръгнала да ми се провиква от другата сама. Повдига ми се от разбирачи, от наглостта да говориш ти какво мислиш, че трябвя да се направи.... да дърпаш хората да те слушат, това е 100% нагло. Има хора, на които не им личи, че мислят, но самочувствието да дават съвети  е безкрайно голямо. Как става този номер? Ако не бях на рожден ден, а просто на ресторант, бабчето щеше да е докарано до състояние, само да си говори. Зная защо го казвам.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 10:57 от КремонаЛиза

# 718
Ами не знам ама тук има и майки на по-големи деца, та ще питам - долу-горе кога се водят децата в тези детски площадки, кътове и т.н.???
Аз я водя предимно заради люлките, то друго още не може да прави дето се казва. Около нас имам 3 площадки, обаче люлка за нейната възраст има само на най-посещаваната. Казаха ми и за една малко по-далеч, ама не знам дали ще стигна до нея, то времето става вече по-гадно. Срещнах жена с дете на 18 месеца, детето си се разхождаше само из площадката, тя обърната с гръб и си говорят с други майки. Абе зачудих се АЗ ли съм прекалено психо или такива са много неглижиращи. 🤔 Вярно, нейното дете ходи от 6 месеца, върви стабилно, ама по едно време беше на вратата и си играеше вън-вътре. Дето се вика, случайно ако се удари на нея ще й трябват 2 минути поне докато някой го забележи и й каже(че тя нали с гръб). Иначе пък вярно детето беше много по-оправено от моето и може би аз прекалено се вглабявам в безопасността. Тя не че моята не пада, докато съм с нея, ама поне мога да видя как пада, удря ли се, не се ли. Не знам. Много ми е мътен тоя тодлърски период. 😁

# 719
Мен също ме смущава да е без надзор. Аз дори и средното още го наглеждам честичко, въпреки че е на 4.
С гръб заставам единствено, докаго готвя, чистя, гладя, ако оправям нещо по братята й - "онзи ден" вратовръзката на първият учебен ден, помагам за обуването на един чифт обувки, защото е необходима обувалка, а той ако носи играчки не може да се обуе сам, иначе борави с нея и в градината. Също така, заставам с гръб и на касата в магазин, докато плащам и прибирам покупките и т.н.(именно тогава я пиполат разни баби 🤦🏻‍♀️), но на площадка ме е страх да не гледам какво става. 🙄
Ако попаднем на площадка, или я люлея, или големият й батко я съпровожда по стълбите, докато аз я качам с протегнати на горе ръце, за да й наместя крачетата. Понякога се пуска и в скута му. И аз съм се пускала така, преди почти 10 години, с него 🤭
Аз я пускам да си бута количката с кукла/и, докато батковците й карат тротинетки/ролери. Не ми харесва всяка прощадка. Навяти листа, фасове, улични животни, кенчета от снощни забавления, някой чоплил семки и оставил мизерията. Освен това, особено ме дразни, когато са с мърсни ръце и видят нещо, което някое дете седне да яде в площадката и искат и те. Нормално е да им се прияде 🤷🏻‍♀️  Ми то падало, ставало, играло в пясъка и ще му дам аз да яде с тези ръце...? Може би друг път 😂

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 14:36 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт