(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 60)

• 23 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пак е намален еърфрайъра, доставката не е малко, но пак излиза по-евтино.
Направо реших за догодина да пробвам и аз боб, само тря ва да видя отнякъде да поръчам семена есента и да видя къде и каква конструкция да направя пролетта.

# 556
  • София
Смилянски боб има и шарен, и бял. Софенката е само бял и още по-едър. Вероятно вече са се омешили и опрашшили.
Aila, ще потърся семена да го пробваме. При мен поне фасулът расте като луд. Сутринта пак ставах в 6 ч, сварих още 14 големи буркана. Ще надмине миналогодишната реколта.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 17:09 от sofyia

# 557
Aila, инстант пот само аърфрайър ли е, или заедно с мултикукът?
Отдавна им се каня и все отлагам.

# 558
  • София
Този който имам е само фрайър, не съм гледала дали имат комбинирани. Но и аз имах мултикукър, подарък от фирмата Бош, който така и не ползвах и го подарих на Хедра, та и не съм търсила комбинирани уреди.
Ей подобен на този е вторият ми голям на село, само че е с едно чекмеподже, което има подвижен разделител, а в апартамента е по-малкият вариант. Само щепсела трябваше да подменим.
Скрит текст:

# 559
Дъждец, ние имаме комбиниран на инстант пот. Изключително много си го ползвам и разнасям на двете места. Питай какво те интересува ще споделя.

# 560
И за съм с комбиниран 8 литров, родих се с него

# 561
Mößbauer-Effekt, питах за смилянският боб, но и за Софенката, ако знаете от къде да намеря семе споделете. Или за всякакви едри и вкусни бобчета. Нашите са гледали такъв стар боб като сме били деца.  Не знам сега с изменението в климата ще се получава ли нещо. Те не отглеждат и зелен фасул всяка година. Даже мога да каже, че изобщо не сее баща ми. Преди 3 години заради мен ся аспержовия боб,  а преди това не си спомням да е сял и след това не е.

# 562
Момичета, това ли е комбинираният уред https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp-air-fryer/?attribute_pa_model=8l

И да се посмеете малко за опрашването на тиквички. Не е мое видеото и тексът, но искрено ме разсмя.
Скрит текст:
https://www.facebook.com/svetlana.nikolova.925/videos/23995665243387471/
Да ви покажа моят сутрешен секс...
До скоро разчитах на разните буби, дето разнасят прашец, обаче като се заредиха тиквички, които пожълтяват и се налага да ги премахвам, се наложи да участвам в масовата оргия и да ги оплождам собственоръчно...
Тази тиквичка е единственият хибрид в градината - сортът е Изобилна и наистина е изобилна, само дето мъжките цветове са по-евроатлантически настроени и цъфтят ден, преди да се отворят женските. А когато се отворят женските - мъжкият вече е дал Богу дух и тиквичката отива по дяволите. В случая, разкъсах венчелистчетата на мъжкият, който беше цъфнал вчера, без да се съобразява с настроенията на женските, та му оголих срамотиите и му показах как се прави 😆...
Затуй, въпреки обетът ми за целомъдрие, който спазвам вече десетина години 😆, тука се налага да се намеся по най-директният, сексуален начин, иначе ша ям тиквички на кукуво лято. Ако корените бяха повече от един, примерно 5-6 растения, винаги щеше да има разтворен мъжки цвят по съседните и буболеците щяха да вършат моята работа, ама като съм скрънза - сакън да не засея повече, отколкото ми трябва - сега се правя на тиквооплодител...
П.П. Да добавя, че като всяка жена, цветът на тиквичката е достатъчно капризен, за да го/я боли глава... и се затваря по обед. Така че, ако сексът не стане рано сутрин, по обед тя вече си е затворила... китката и който сколасал - сколасал.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 20:21 от Дъждец

# 563
Дъждец, имам този комбиниран уред. Моят е по-малкия. Купих го преди 2 години, беше на промоция. Аз съм много доволна. Още не съм пробвала еър фраера, обаче, та за него не мога да дам отзив.

# 564
Да този имам.Препоръчвам тази кошница, защото тази която има е не много лесна за почистване, но си  има предимства при правене на мъфини и сутрешни филийки за закуска.

# 565
И моят е този модел, но по-малкият.  Прави чудесни шишчета, хляб и кюфтета. За друго май не съм го ползвала като фраер. Основно готвя  и задушавам зеленчуци.  Ползвам го и за варене на буркани. Лошото е, че събира само три големи т.е. компотени.

# 566
Бях на градината. Домати има и червени, и зелени. Консервирах 4 буркана, белени. Дотук добре. 3 корена ми се стори, че ще изсъхнат, листата са им здрави, плодовете също, но увяхнали. В близост до тях бяха купчини на къртицата, освен там да има тунел и да са увиснали корените, пък може и болест някаква да е. На две растения в плодовете намерих зелени гъсеници, листата ми се сториха здрави. Оскубах ги. Обаче, другите? Някой беше писал за капани с феромони, дали вършат работа? За пръскане като има плодове явно не става.

# 567
  • там където има винаги вятър
Картофите са подредени/преди това проверени, че имаше няколко развалени/ - над 20 касетки. Другата седмица 2-3 касетки заминават, по нататък пак ще си вземат.

"консервната фабрика"

laurentin, и нашите домати са такива - червени, розови, сърце.

Към 10-тина круши са се запазили, дано оцелеят да узреят.

Гроздето, което мислим да опитаме другата седмица, че всички деца и внуци ще са на линия. С тия 2 чепки, тъкмо по няколко зрънца.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 09:43 от mama iasi

# 568
laurentin,  рапакс на Амитица е за гъсениците и няма карантина, аз ще купувам тази седмица, че имам нагризани 3-4 домата. По пипера и патладжана не съм гледала дали има щети

# 569
  • София
Аки си поръчвате Рапакс, да подсетя и за Пирегард, че миризливките са в ход.

Общи условия

Активация на акаунт