Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 741
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Ние сме на противоположния край - от положителния тест досега не сме правили. Никой не ни е забранявал, но притеснението ни е прекалено голямо и вероятно ще сме така до края.

# 466
И ние не сме правили. На нас ни е забранен. В началото бях с кървене, а сега съм с ниска плацента.

# 467
И ние сме на противоположния край. Аз имам контракции и не е препоръчително. Шийката ми се е стабилизирала, но иначе при скъсяване също не се препоръчва.
Като цяло аз все се притеснявам, че няма да се отрази добре.

# 468
Засега се отчитаме няколко пъти седмично. Нямаме противопоказания, но желанието ми значително е намаляло.

# 469
Желание имам. Правя секс, но не много често - примерно веднъж на 2-3 седмици. Не ми е тотално забранено, въпреки че си имам контракции.

# 470
Здравейте отново, момичета. Аз вчера се прибрах от пътуване и явно съм се понатоварила физически, защото усещах лека  болка ниско в корема, тежест и на моменти стягане в корема. Разбира се притесних дали това не са контракции и дали шийката не се е скъсила и отидох в спешен кабинет в Шейново. Оказа се че от последното мерене на шийката, когато беше 32 мм, сега е 27 мм. Доктора, който ме прегледа каза, че си е окей   И след разпитване от моя страна, препоръча само да пия магнезий като не уточни какъв или марка. Та сега не зная трябва ли да ме притеснява тази шийка, трябва ли да правя или да не правя нещо по-специално, а имам записан час при моята си лекарка чак за 29-ти.

# 471
Здравейте отново, момичета. Аз вчера се прибрах от пътуване и явно съм се понатоварила физически, защото усещах лека  болка ниско в корема, тежест и на моменти стягане в корема. Разбира се притесних дали това не са контракции и дали шийката не се е скъсила и отидох в спешен кабинет в Шейново. Оказа се че от последното мерене на шийката, когато беше 32 мм, сега е 27 мм. Доктора, който ме прегледа каза, че си е окей   И след разпитване от моя страна, препоръча само да пия магнезий като не уточни какъв или марка. Та сега не зная трябва ли да ме притеснява тази шийка, трябва ли да правя или да не правя нещо по-специално, а имам записан час при моята си лекарка чак за 29-ти.

Странно, че не е изписал вагинален прогестерон. Според мен говори с лекарката ти да те вмъкне по-рано и кажи какво те притеснява.
До 25мм не го отчитат за голям проблем, но под тази стойност те приемат за задържане преди 30-32г.с. Аз като отидох в спешен кабинет с 27мм веднага ми изписаха прогестерон и почивка, казаха че не е за прием в болница на този етап. Също като теб тъкмо се бях върнала от "почивка" и дълго пътуване.
Опитай междувременно да лежиш повече, избягвай седене права или седнала на 90 градуса, за да не я натоварваш допълнително.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 17:53 от Michelle009

# 472
Аз гледам безолатни уебинари на Спокойна мама, също възнамерявам другия месец да посетя лекциите в Токуда. Прегледах и няколко уебинара на 9 месеца в ютуб.

Vi, кой е подкастът на Алгафари?

В Storytel - "Голям да пораснеш". Yum

# 473
Здравейте отново, момичета. Аз вчера се прибрах от пътуване и явно съм се понатоварила физически, защото усещах лека  болка ниско в корема, тежест и на моменти стягане в корема. Разбира се притесних дали това не са контракции и дали шийката не се е скъсила и отидох в спешен кабинет в Шейново. Оказа се че от последното мерене на шийката, когато беше 32 мм, сега е 27 мм. Доктора, който ме прегледа каза, че си е окей   И след разпитване от моя страна, препоръча само да пия магнезий като не уточни какъв или марка. Та сега не зная трябва ли да ме притеснява тази шийка, трябва ли да правя или да не правя нещо по-специално, а имам записан час при моята си лекарка чак за 29-ти.

Странно, че не е изписал вагинален прогестерон. Според мен говори с лекарката ти да те вмъкне по-рано и кажи какво те притеснява.
До 25мм не го отчитат за голям проблем, но под тази стойност те приемат за задържане преди 30-32г.с. Аз като отидох в спешен кабинет с 27мм веднага ми изписаха прогестерон и почивка, казаха че не е за прием в болница на този етап. Също като теб тъкмо се бях върнала от "почивка" и дълго пътуване.
Опитай междувременно да лежиш повече, избягвай седене права или седнала на 90 градуса, за да не я натоварваш допълнително.

Утре ще звъня на моята лекарка за по-ранен преглед и междувременно трябва да се сдобия и с болничен

# 474
как сте в тези жеги, момичета?

Аз се крия вкъщи на климатик, но днес нещо не съм на център и само ми се спи. Добре, че е ден с не много работа, та успявам да вмъкна и една дрямка, която се оказа 1:30 между работата. Надявам се утре да е по-добър ден, че не ми е приятно да съм така непродуктивна и да ми е зле. Иначе девойката си шава, надявам се да й е добре. Сега съм в един размисли кога да ми е следващия преглед, миналия беше преди седмица и половина, записала съм си час за 3та фетална след месец, реших, че ще ми е по-спокойно, ако я направя и се чудя дали да вкарвам преглед между двете или да изкарам месец и половина без? Моят доктор нищо не е казал, ама и аз не питах кога да се видим пак, та така. Ще видя как го чувствам.

# 475
Оказа се че от последното мерене на шийката, когато беше 32 мм, сега е 27 мм. Доктора, който ме прегледа каза, че си е окей   И след разпитване от моя страна, препоръча само да пия магнезий като не уточни какъв или марка. Та сега не зная трябва ли да ме притеснява тази шийка, трябва ли да правя или да не правя нещо по-специално, а имам записан час при моята си лекарка чак за 29-ти.

Thea10 как си? Успя ли да се видиш с лекар? Надявам се да се чувстваш и по-добре и да си успяла да се видиш с лекар, дори и за успокоение.

# 476
Привет и от мен! Да се отчета, че мина втората фетална, госпожицата е супер, не спря да шава, но ни измериха всичко и добре. Два пъти ме пращаха да я разходя, за да се обърне за снимка в профил, но така и не се нави, та си останахме без 😂 Важното е, че е всичко е наред. 407 грама е, а моята шийка е 41 мм. Тази седмица съм ина рутинен преглед при следящия.
Скоро не съм писала, но проследих темите на разговор от последното ми влизане. И аз пия желязо от две седмици някъде - биоелектра iron сутрин и вечер и мисля, че има ефект вече. Също имам и киселини често, но засега минават с лъжичка сода (знам, че не е супер вариант, но пак по-добре от хапчета). Иначе бебка доста шава, особено като ѝ пусна някаква приятна музика 😁

# 477
Аз също умирам от жега последните седмици и ми е много некомфортно през деня.
Само нощем ми е добре ако е хладно и навън и за това гледам да съм максимално рядко навън ако не се налага.
По цял ден съм вкъщи и само по бельо ми е удобно да седя и по-горещите дни съм доста поспалива също😭😂
Още малко и ще избутаме лятото. 😅

# 478
Оказа се че от последното мерене на шийката, когато беше 32 мм, сега е 27 мм. Доктора, който ме прегледа каза, че си е окей   И след разпитване от моя страна, препоръча само да пия магнезий като не уточни какъв или марка. Та сега не зная трябва ли да ме притеснява тази шийка, трябва ли да правя или да не правя нещо по-специално, а имам записан час при моята си лекарка чак за 29-ти.

Thea10 как си? Успя ли да се видиш с лекар? Надявам се да се чувстваш и по-добре и да си успяла да се видиш с лекар, дори и за успокоение.

Свързах с моя АГ по телефон и потвърди това, което ми каза доктора от спешното в Шейново - магнерот в големи дози + почивка. Имам си контракции, но гледам да съм в легнала позиция през повечето. Реших да си изчакам насрочения за 29ти преглед. Честно казано телефонния разговор с АГ ме поуспокои и гледам да си настроя съзнанието позитивно, защото психическата нагласа играе много важна роля.

# 479
При мен започнаха безсънните нощи, откакто влязох в 6 месец…всяка вечер стискам очите и не мога да заспя по 1-2 часа, даже повече. Снощи и в 2 през нощта ми беше горещо, през деня не се диша. Лятната бременност не е за слабите 😄

Общи условия

Активация на акаунт