Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 341
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Като бях на втората ФМ ми обясниха, че към 20 г.с са около 300 грама, 21 г.с. около 400 грама и така. Като най-много качват след 28 г.с. - близо 250 грама на седмица. Разбира се, всичко зависи и е относително, но ориентировъчно ми го каза лекарката. Към 28 г.с. започват да се образуват подкожни мазнини на бебето, тогава е важно да се приемат повече протеини.

# 661
Вчера бях на преглед. 24+2 , точно 700 гр.
Върви отначало в 50 персентил, доктора каза, че е идеално.
Но има голямо значение гена на родителните, както и дали е момче или момиче.
Доктора говореше за родилка, която е много ниска, под 1.50, нейното бебе през цялото време е било в 10ти персентил, но това е заради ръста на майката, тоест бебето си е нормално за нейните размери.
Та, всичко е относително.

# 662
Момичета, като ви чета сега си мисля за теглото на нашето момче и дали е нормално. От последния преглед почти мина месец (10ти юли), тогава беше 476г, вашите бебоци са вече по 700-800г. Възможно ли е и моето да е пораснало толкова? Следващият преглед е чак през септември, така че ще съм благодарна на мненията ви:) мерси:)
На 09.07 бях на втора фетална 20+3г.с и беба беше 479гр. Следващия ми преглед при моето аг беше на 04.08 24+1г.с и беше 750гр. При всеки си е различно, но е напълно възможно рязко да тръгне нагоре. Не се притеснявай според мен си върви в норми. Били сме в почти еднакви дати и грамчета.

# 663
както писах вчера и аз днес минах на преглед в 28 г.с. госпожицата е 1,2кг, а аз +9кг, каквото такова.

Утре ще ходя на обременяване с глюкоза, че докторът каза, че имам доста води, което попринцип е нормално за тази седмица и тогава има най-много, но все пак да се застраховаме, че всичко е наред. Другото, което ме притеснява, че е седалнищно разположена, а не главично, но все още може и има време да се обърне.

# 664
Здравейте,  следя ви , но скоро не съм се включвала , миналата седмица ходих в 21 на фетална ехокардиография и огледала бебетата , момичето беше със гръб към корема ми и не успя да види дали е развита някаква ципа и ми каза да отида пак 28 , в 21 и 5 дни отидох на фетална момчето е 516 гр , а момичето 556.. горе долу са съразмерни , но явно тя ще е по- едричка . Тя огледа и сърцето и каза ,че не вижда проблем . Да се похваля вече нямам вагинална бактерия и изследванията са ми чисти .
П.С. корема ми е като на 8 месец нормална бременност,  не знам как ще издържа до края , поне още нямам контракции като с каката,  тогава въобще не можех да се движа дълго . Шийката ми е 3.7 ,казаха ,че е нормална за 2ра бременност и то с близнаци . Пращам ви положителни мисли момичета и спокойствие . ❤️

# 665
И аз сега се връщам от преглед - 24+6 съм и бебчето тежи 870 гр. Върви с около седмица напред, висока мадама ще е 😄 Иначе и аз ще правя вторите изследвания + глюкозата другата седмица, стискайте палци всичко да излезе чисто. Нещо ми се засили качването на килограми напоследък, но пък аз и не се ограничавам от сладичко. Май ще се наложи да вкарам някакъв режим до края, ще видя и глюкозата какво ще покаже.

Коремът ми от друга страна порастна доста напоследък. Усещам се много тежка и жегата ме мори допълнително.

# 666
Моето коремче също сякаш порасна рязко в рамките на дни. В резултат на това ми е по-трудно да ставам от леглото и да сменям позите вечер. Също така по някаква причина изпитвам болка когато лежа на дясната си страна в ребрата точно под гърдите - от ляво го няма това, а за момента ми е по-удобно да лежа на дясната си страна. Странни неща, не знам и аз как да ги обясня.

Нашият последен преглед беше на 16.07, а следващия е чак на 22.08.
Някои дни усещам бебка да рита повече от други, но и в двата случая е само когато лежа.

Опитах се да следя по отблизо за подготвителни контракции. За момента забелязвам само втърдяване на цялото коремче на моменти, не усещам болка или нещо друго изрично, и не съм сигурна дали само втърдяването е достатъчно да го класифицира като бракстън Х. 😁

Коремчето започва и да ми тежи все повече тези дни, точно ниско долу - утре (събота) влизаме в 28г.с. Отбелязах го с майка ми, тя отговори с типичното на всички "а чакай" - ненавиждам тази реплика. Нито помага, нито успокоява, само ме дразни излишно, и никой не се усеща като го казва колко всъщност е досадно. 🙃😁

Опитвам се да следя качването на кг и да внимавам, но в същото време ми е трудно все още с храненето - не ми се яде конкретна храна, не ми се готви в тия жеги, и месото също не ми допада особено. Малко нито така, нито иначе.

Радвам се, че може да си споделяме тук свободно, олеква ми като знам, че има някой който минава през същото с мен. ♥️

# 667
Момичета, имам въпрос. Преди месец ми взеха секрет, защото имах течение с неприятна миризма. Оказа се, че имам слабо изразена клетъчно-възпалителна реакция от Sg, но нормално представени епителни клетки и лактобацили и всичко останало беше отрицателно. Въпреки това пих две опаковки полижинакс. Сякаш леко се повлиях, но от около седмица, седмица и половина отново е така. Чела съм, че с напредването на бременността и теченията се усилват, но пък миризма не трябва да има. АГ ми каза, че всичко е наред и няма причина да се притеснявам, но никак не е приятно това цялото нещо…

# 668
Вчера и аз бях на преглед. В 26+5 г.с. бебка тежи 901 гр.🧸
Шийката този път се оказа 35 мм (преди месец беше 31мм). Чудя се това възможно ли е?🤔 Като бях питала предишния път лекарката може ли дължината да се върне, тя ми отговори не. Вчера пък ми каза, че различни фактори могат да 
повлияят в някаква степен (дали има контракции например и т.н.) Не знам дали промяната на режима ми в последния месец наистина е оказала влияние (в болничен съм, лежа си доста, не правя големи разходки, а също и добавените лекарства). Вече съм малко объркана по темата🙄😄, но в крайна сметка лекарката каза, че е много доволна и че всичко е наред. И аз самата се успокоих. След 2 седмици каза, че започваме проследяване на тоновете.
Следващата седмица пък ще правя обременяването с глюкоза и то най-вече по моя инициатива. На едни от кръвните изследвания глюкозата ми беше 5,98. След това промених малко хранителния режим и направих нови изследвания - беше 3,93.
Предпочитам обаче за моя сигурност да направя обременяването.

И нещо извън темата с прегледите - вчера след болницата отидохме в Айко и купихме трансформираща се дървена кошара и матраче😊.

# 669
Здравейте момичета,вчера ходих на преглед и ми измериха и моята шийка 38 мм,защото имах няколко поредни дни с подготвителни контракции и дълъг път и бях притеснена,изненадах се обаче,че този път имаше и мануално туширане на шийката, много се притесних да няма някакви последствия,вас прави ли са ви такъв преглед ,то беше съвсем лекичко и не причини болка както е примерно прегледа за разкритие в 9ти месец тъй като това ми е втора бременост и зная как е тогава, според вас трябва ли нещо да ме притеснява,възможно ли е този преглед да провокира скъсяване на шийката,моята аг твърди че не

# 670
LadyK3, а сега взеха ли ти секрет, за да кажат, че няма повод за притеснение?

*Панда*, при мен варира между 30-40мм. Обясниха ми, че различни неща влияят като прогестерона, контракциите, колко ти е пълен пикочния мехур и тн.

Neviqna56mk, щом лекарката е казала, че не може да повлияе негативно, аз бих се доверила. При секс вярвам, че натоварването на шийката е доста по-голямо от описаното Grinning, пък и при 38мм няма за какво да се притесняваш.

# 671
Количката ни дойде! Ние като родители за пръв път, които не са сглабяли досега количка малко се видяхме в зор и определено беше напрегнато по едно време. ММ беше с опънати нерви, но се справихме след няколко нареждания с псувни от моя страна 😂
Количката е много сладка и определено е маневрена, много е странно, че след няколко месеца ще има малко човече в нея 🥺 - времето върви толкова бързо.

# 672
Момичета какво мислите за даването на пробиотик за новородено?
Нямам никакъв опит ще се подготвя за всеки случай с хомеопатично за колики, но чета доста мнения за омни панда, че е добре да се дават от началото и тогава не се налагало да се сменят 100 вида капки за колики. Естествено знам, че при някои бебета не са силно изразени, но тази темичка ми е доста непозната и търся препоръки и съвети

# 673
Моята дъщеря имаше много колики , давахме няколко вида пробиотик, чай от копър и ко лактаза.нищо не помогна.Накрая започнахме пандата и сякаш тогава се подобри.Но може би и сами вече бяха започнали да минават.Не е задължително обаче от начало да започвате с нещо толкова скъпо според мен.Зависи бебчо как ще реагира на друг вид пробиотик.

# 674
[quote author=Nefi23 link=topic=1786272.msg50068203#msg50068203 date=1754745113]
Момичета какво мислите за даването на пробиотик за новородено?
Нямам никакъв опит ще се подготвя за всеки случай с хомеопатично за колики, но чета доста мнения за омни панда, че е добре да се дават от началото и тогава не се налагало да се сменят 100 вида капки за колики. Естествено знам, че при някои бебета не са силно изразени, но тази темичка ми е доста непозната и търся препоръки и съвети
[/quote]
 Аз давах от самото начало Вая с витамин Д и дъщеря ми нямаше много колики , не знам от това или от Лефакса , но бях доволна , сега с близнаците ще изпробвам пак същата комбинация , пък дано действа..

Общи условия

Активация на акаунт