Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 793
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Къде е това? Ако има някое момиче с подобен случай и да се следи там..

# 91
Gersie , не можеш ли да минеш ЛКК? Щом ти тече вторият 30 дневен болничен, ще пускате 3-ти? Аз имах 5 дневен болничен от личния, след това имам 30 дневен заради лежане в болницата и ми казаха, че вече трябва да минавам комисия. В момента ми тече вторият 30 дневен болничен, който ми дадоха от ЛКК-то и другия месец пак съм там за следващия.
когато отидеш на ЛКК какво те питат или просто отиваш и ти дават болничния

# 92
Здравейте, момичета! Имам един въпрос, свързан с болничния ми. Не ходя на работа от средата на май месец вече. Сега ми тече втория 30 дневен болничен. Следващият обаче когато се пада да извадя, май АГ-то ми ще бъде в отпуск. Бих ли могла в такъв случай да си взема от личния лекар за 14 дни и после пак от АГ? Ще представлява ли проблем, тъй като АГ ми изписва като причина ,,заплашващ аборт", но личния може ли да го впише по същия начин или ако ми извади болничен за общо заболяване ще имам ли проблем с НОИ или работодател..? Извинявам се, ако въпросът ми е малко хаотичен, но доста съм се притеснила как ще станат нещата. Благодаря предварително на всички отивали се!
Преди да ти изтече текущия болничен  нама ли да ходиш на преглед? Аз също съм в болнични от май месец и часът ми за преглед е преди да ми изтече болничния. Тогава АГ ми дава документите и аз си ги нося после на комисията. Можеш да помолиш да ти ги изготвина предния преглед.
Шуши123
Аг ти подготвя документи за ЛКК (амбулаторен лист от преглед, талон за лкк и трябва да си копираш болничния който изтича)

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 23:17 от Nefi23

# 93
Здравейте, момичета! Имам един въпрос, свързан с болничния ми. Не ходя на работа от средата на май месец вече. Сега ми тече втория 30 дневен болничен. Следващият обаче когато се пада да извадя, май АГ-то ми ще бъде в отпуск. Бих ли могла в такъв случай да си взема от личния лекар за 14 дни и после пак от АГ? Ще представлява ли проблем, тъй като АГ ми изписва като причина ,,заплашващ аборт", но личния може ли да го впише по същия начин или ако ми извади болничен за общо заболяване ще имам ли проблем с НОИ или работодател..? Извинявам се, ако въпросът ми е малко хаотичен, но доста съм се притеснила как ще станат нещата. Благодаря предварително на всички отивали се!
Преди да ти изтече текущия болничен  нама ли да ходиш на преглед? Аз също съм в болнични от май месец и часът ми за преглед е преди да ми изтече болничния. Тогава АГ ми дава документите и аз си ги нося после на комисията. Можеш да помолиш да ти ги изготвина предния преглед.

Заради фаталната, която ще ми бъде другата седмица, няма да имам преглед с нея преди да ми изтече болничния. Но тя може ли да издава амбулаторен лист за пускане в болничен предварително? 🤔

# 94
Преди да ти изтече текущия болничен  нама ли да ходиш на преглед? Аз също съм в болнични от май месец и часът ми за преглед е преди да ми изтече болничния. Тогава АГ ми дава документите и аз си ги нося после на комисията. Можеш да помолиш да ти ги изготвина предния преглед.

Заради фаталната, която ще ми бъде другата седмица, няма да имам преглед с нея преди да ми изтече болничния. Но тя може ли да издава амбулаторен лист за пускане в болничен предварително? 🤔
Да може. Давам пример с мен. Моя преглед е на 30.06 при аг. Болничния ми е до 11.07. Дава ми документите на 30 и нямам проблем

# 95
Мами здравейте! чувствам парене но леко нямам течение или нещо и вагиналния секрет беше чист. Какво може да е

# 96
Аз няма парене или течение, но моята АГ ми каза да си пусна с всички останали изследвания и Стерилна урина (може да проверите как се дава), която е за изследване на бактерии в урината.

# 97
Здравейте, само минавам да кажа , че ако някой се е насочил към сгъваема ваничка за къпане, сега има промоция на Stokke с подарък подложка за новородено. Аз си поръчах, реално това е първото нещо, което взимам за бебо Simple Smile не се стърпях Simple Smile
Имам въпрос за количката: колебая се между Easywalker и Cosatto, всяко мнение ще ми бъде полезно:)

# 98
Здравейте, само минавам да кажа , че ако някой се е насочил към сгъваема ваничка за къпане, сега има промоция на Stokke с подарък подложка за новородено. Аз си поръчах, реално това е първото нещо, което взимам за бебо Simple Smile не се стърпях Simple Smile
Имам въпрос за количката: колебая се между Easywalker и Cosatto, всяко мнение ще ми бъде полезно:)
Здравей, не знам нищо за Cosatto, но доста съм разучила Easywalker, аз вече си взех модел Jimmey. + ми е дълбокият сенник (имам две приятелки, които са със Cybex Priam, но се ядосват,защото не могат да си скрият бебенцата от слънцето, сенникът е ужасно къс), адаптерите за височина могат да се използват както за зимния, така и за летния кош, просто има ограничение в килограмите при летния, багажникът се затваря. Не е най-лека - 12кг е летния кош със шасито, но пък е суууупер маневрена. Легналото положение оставя дупето в една ниша, но виждам,че на бебчетата не им създава дискомфорт - спят си. Задните гуми са големи и попиват доста от вибрациите заедно с амартисьорите. Това от опит на приятелки, вече ще видим при нас как ще е е. 😊

# 99
Здравейте! Днес бях на втора фетална в 20+5 г.с. съм. Всичко е наред с бебето. Ще си имам момче 💙

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 21:44 от ivkon4ety92

# 100
Здравейте! Днес бях на втора фатална в 20+5 г.с. съм. Всичко е наред с бебето. Ще си имам момче 💙

Фетална*😃

# 101
За количките според мен Easywalker е по-добрият вариант, по-надежден може би.

Аз да кажа, че ходих на консулатация и с Олга Дукат и със Зебрите, като цяло и на двете места ми хареса, като недостатък при Олга бих казала, че тя има планирано пътуване от 26.10 до 01.11, което мен с термин 01.11, въпреки че детето върви 4 дена назад, малко ме притеснява, та така.

# 102
Днес бях на преглед бебчо е добре в 19 г.с тежи 245 грама. Нормално ли е колко тежат ваще бебенца вече

# 103
шуши123 , моят бебчо казаха, че е 200гр в 17г.с. Недей да го мислиш, зависи от много неща, а и всяко детенце е различно. Така или иначе от сега нататък започва истинският растеж. 😊 Все още вървим с термина, другия месец съм на фетална ще го видим как се движи. 😁

# 104
Аз тъкмо се връщам от преглед, трябва да съм 21+1, но бебка очаквано вече отговаря на 22+0 и тежи 500 гр. Всички бебенца са различни и важното е да растат с постоянен темп. Ако имаше нещо притеснително лекарите щяха да си кажат, та щом не са, трябва да се опитаме да сме спокойни, че всичко върви наред.

Общи условия

Активация на акаунт