Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 745
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Smurfette19 , стискам палци всичко да е наред!! 🙏

# 76
И аз имам често такова воднисто течение, минавало ми е през ум, но бързо съм се успокоявала, защото и преди бременността съм го имала. Без мирис, без цвят, без дразнене. Все си мисля че недай си Боже, ако е околоплодна течност ще има някакви симптоми, че се случва нещо нередно. А тежестта, мисля че си е нормална също - при повече натоварване, ходене, стоене в седнало положение си се появява, но при почивка минава. Във всеки случай бих попитала АГ, за да съм спокойна. Та колкото и глупави въпроси да си мислим че задаваме понякога, щом това би ни дало покой е най-важно.
Аз все си подготвям въпроси и всеееки път ги забравям като съм в кабинета 🤦🏻‍♀️ Сещам се като изляза и започвам да се притеснявам пак 🤷‍♀️

# 77
Аз сега нямам кой знае колко въпроси, това ми е по-познатата част от пътя, но когато ходех при репродуктивната имах доста и понеже и аз си гълтах граматиката там, нямам идея защо, си ги записвах преди прегледа и си ги преглеждах, за да си ги задам все пак Grinning

# 78
Момичета, само да внимавате с тези тестове за околоплодни течност, че съм чувала, че често дават фалшив положителен резултат и може излишно да се вкарате във филм. Воднисто течение може да е нормално по време на бременност, ако не е прекалено ексесивно. Все пак ако се притеснявате е хубаво да минете през лекаря си и да попитате. Те могат да преценят дали околоплодната течност е намаляла или всичко е наред.

# 79
да се изкажа и аз по темата с течението. Би трябвало да е нормално, с първата ми бременност раждането започна с изтичине на води, но те си течаха бавно, при контракция имаше леко изпускане и после при ходене до тоалетна по хартията оставаше леко розов отенак, та този розов отенак като го споделих на АГ-то и той веднага ме викна за преглед да проверим дали са води и така и беше. Ако все пак се притеснявате минете на един преглед и помолете да ви прегледат водите, на мен на феталната ми ги прегледаха и казаха, че всичко е ок.

# 80
Здравейте, момичета идвам от декемврийската тема, защото видях, че на феталната мерят и шийката. При вас как мериха трансвагинално или с ехограф да знам за какво да се подготвя Grinning

# 81
Трансвагинално се мери.

# 82
Хванах грип и ми каза гин.да пия биозин мама .Каза ми за 10дни 2х1 таблетка.Слид това по 1 дневно.Тези витамини ли са или лекарство ? Тази доза и на вас ли предписаха?

# 83
Хранителна добавка - витамини ,аз също пиех когато изкарах грип в ранна бременост ,но не се наложи нещо друго да ми изписват .
Хванах грип и ми каза гин.да пия биозин мама .Каза ми за 10дни 2х1 таблетка.Слид това по 1 дневно.Тези витамини ли са или лекарство ? Тази доза и на вас ли предписаха?

# 84
Здравейте, момичета! Имам един въпрос, свързан с болничния ми. Не ходя на работа от средата на май месец вече. Сега ми тече втория 30 дневен болничен. Следващият обаче когато се пада да извадя, май АГ-то ми ще бъде в отпуск. Бих ли могла в такъв случай да си взема от личния лекар за 14 дни и после пак от АГ? Ще представлява ли проблем, тъй като АГ ми изписва като причина ,,заплашващ аборт", но личния може ли да го впише по същия начин или ако ми извади болничен за общо заболяване ще имам ли проблем с НОИ или работодател..? Извинявам се, ако въпросът ми е малко хаотичен, но доста съм се притеснила как ще станат нещата. Благодаря предварително на всички отивали се!

# 85
# 86
Gersie , не можеш ли да минеш ЛКК? Щом ти тече вторият 30 дневен болничен, ще пускате 3-ти? Аз имах 5 дневен болничен от личния, след това имам 30 дневен заради лежане в болницата и ми казаха, че вече трябва да минавам комисия. В момента ми тече вторият 30 дневен болничен, който ми дадоха от ЛКК-то и другия месец пак съм там за следващия.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 22:10 от LadyK3

# 87
Gersie , не можеш ли да минеш ЛКК? Щом ти тече вторият 30 дневен болничен, ще пускате 3-ти?

По принцип може, но АГ ми каза, че ако не мина през нея преди това да ми напише амбулаторен лист, щели да ми дадат болничен ,,след 5 седмици"... за това съм така притеснена, защото все пак от работа си ми го изискват документа. Те и без това ми бавиха болничния 7 дни последния път, та знам ли ги без документ кога ще звъннат да си го взема..

# 88
Gersie , на мен не ми е издавала. Тя е в друг град и пътувам само за прегледите. Нямаше никакъв проблем. Аз също съм със заплашващ аборт.

# 89
Gersie , на мен не ми е издавала. Тя е в друг град и пътувам само за прегледите. Нямаше никакъв проблем. Аз също съм със заплашващ аборт.

Ами явно в този МЦ, в който ходя аз са такива.. 🥲

Общи условия

Активация на акаунт