Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 640
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Как сте със симптомите мамчета! Аз почти в 19 г.с 3 дена имам енергия следващите 5 съм като парцал

Умората започва да става проблем при мен. Някои дни заспивам на дивана директно след работа. В повечето се чувствам все едно съм перманентно на 70% батерия в сравнение с преди. До 17-тата седмица имах толкова много енергия... Следващия път в клиниката ще ми пуснат изследвания за хемоглобин, дотогава ми препоръчаха да хапвам повече храни богати на желязо - теорията е, че производството на допълнителната кръв ме изтощава повечко.

Започнаха и да се появяват болки в долната част на кръста, най-вероятно защото шофирам до офиса и работя цял ден на бюро. Записала съм си два масажа за бременни, ако не помогнат - ще посетя физиотерапевт.
вижте си хемоглобина да при мен още от началото на бременноста беше 114 а после падна на 104 което си е анемия. И това води до отпадналост

# 61
Аз също съм без никаква енергия, АГ ми пусна пълни кръвни и желязо - хемохлобинът ми е 108, а желязото - 11. В понеделник ще ходя да ми изпише желязо 😅

# 62
Новото при мен е, че се будя между 5:30 и 6:00 всяка сутрин без тенденция да заспя след това … и ако не съм се изморявала да излизам да ходя повече през деня мога да откарам будна до 00:00- 01:00ч, но излизала ли съм или по вкъщи ако започна да си намирам работа през деня, следобяд искам не искам заспивам за за час два..

Със сигурност имам повече енергия от първи триместър, което ме радва и гледам да свърша повече неща, когато мога, че знам ли, като наближи термина дали ще мога да ставам от леглото.

# 63
Аз имам въпрос за косата, вече доста време протаквам балеажа и не мога да се гледам така… та въпросът ми е вие правите ли нещо повече от боядисване? При мен корените не се изрусяват, но дължините на косата - да, така че ми се искаше да си продължа. В интернет има разнородни мнения, АГ ми даде зелена светлина, но все пак и вашите мнения са ми чудни.
Позволявам си като фризьор да изкажа мнение, имала съм много клиентки, които като бременни са се боядисвали, но аз лично бих препоръчала, ако боядисвате корен, то да става с полуперманентна боя за коса (професионалната серия на Лореал имат такава - Inoa, професионалната на Шварцкопф - Vibrance също). Балеажът, ако не е от корена е добър вариант също, но аз за себе си избрах да не боядисвам косата си и спрях няколко месеца преди да забременея. Обмислям или непосредствено преди раждането да скрия няколкото бели косъма отпред с полуперманентна или живот и здраве след раждането да си направя балеаж, но още го обмислям. Simple Smile

# 64
Благодаря за новата тема Simple Smile

# 65
Пак да се включа 😀
Вчера ми беше втората фетална при д-р Павлова в Марковс. Каза ми,че малко съм подранила,но като звънях на регистратура и питах ми казаха,че не е рано. Както и да е,просто се надявам да не се е пропуснало нещо заради ранния ми преглед. Бебка, Слава Богу е добре 🩷 С доста усилия накрая на прегледа си показа муцунката 😊
Относно шийката - аз съм с 40mm в 20 г.с. въпреки че преди две години имам направена лазерна конизация, което е супер. Докторката каза,че е хубаво през бременността да си направя преглед и за нея, защото плпонякога клетките се изменяли, та в понеделник ми предстои такъв при доцента, който ми е правил и конизацията. Да не се налага на никого, но и в Турция и в Тутракан ми казаха,че конизацията е направена отлично от доц. Чавдар Цветков в Плевен!
Скара ми се,че съм качила доста килограми и ме изпрати на ендокринолог за обременяване с глюкоза. Каза ми и да започна стриктна диета,за да избегна гестационен диабет. Думите й бяха "Бебчето е 330 грама, а ти си качила 7 килограма и корема ти е голям за 5ти месец" ... Вярно е, а и предвид,че е лято, ще дам всичко от себе си, ако не да сваля, то поне да задържа положението на тези килограми. Забранени са ми тесто, ориз, картофи, плодове като диня и грозде, сушени плодове, захарни изделия(дано сега не й се прияде на някоя мама, но поне всичко това в момента го има). Знам,че е въпрос на нагласа, та започнах да се настройвам и като се замисля има доста храни, които мога да си хапвам - месо, бобени, овес, млека, сирена, зеленчуци и вярвам,че ще се справя. В крайна сметка здравето на бебка, респективно и моето са най-важни.
Д-р Павлова се оказа бременна и август ще ражда, а коремчето й е по-малко от моето, та ако не ми беше казала нямаше и да разбера. Каза ми,че израждащият АГ ще прецени имам ли нужда от трета фетална и някой от колегите й в Марковс живот и здраве ще може да реагира 😊
За да имате предвид и вие за трета фетална Simple Smile
Общо взето това, сега положението е буквално "Чудя се какво да изям, за да отслабна" 😄
Поздрави и стискам палци на всички с ФМ. Бебчето, стига да се покаже, наистина се вижда хубаво и е прекрасен момент 🥰

# 66
Идвам и аз да се отчета. Днес следобед бях на фетална ехокардиография при д-р Василева, всичко е наред със сърчицето на девойката и много ми олекна. 😊 21г.с. + 4 съм днес, а беба я измери около 400гр, не каза с точност. Отново останах много доволна от прегледа, беше обстоен и всичко огледа внимателно. В понеделник съм си при проследяващия АГ и тогава ще се уговорим и за втората фетална, понеже и морфологиите при него си ги правя. Малко ме притесняват последните резултати от урината и ще видим какво ще каже доктора.

# 67
Благодаря за новата темичка!
Отдавна не съм се включвала. С килограмите в първите месеци макар и да имах гадене качих доста, сега ги поодържам добре по 2кг на месец долу горе. Аз да ви питам някоя от вас пила ли е тайлол хот по време на бременност? Имах едни грипоподобни симптоми и моята Аг ми каза да пия тези прахчета и за носа назорик. Как се чувствате в тези жеги, аз нямам никакъв апетит и никакви сили за нищо.

# 68
Nefi23, не е подходящ Тайлол Хот по време на бременност, тъй като съдържа Фенилефрин, който може да свие кръвоносните съдове и да намали притока на кръв към плацентата.

# 69
Псевдоефедринът също има кофти действие, свива лигавицата и отваря бронхите, което лично на мен ми действа и като сърцебиене. Не бих пила нищо, съдържащо съставката особено по време на бременност. Ксилометазолинът в спрейовете за нос ми действа по същия начин.
Като цяло супер вредно е всичко с псевдоефедрин (повечето сашета за настинка и грип го съдържат) и ксилометазолин (в доста от спрейовете и капките за нос).
Неслучайно само парацетамолът става за бременни. А за хрема морска вода/Стеримар.

# 70
Здравейте,незнам дали тук трябва да пиша,но имам притеснение термина ми е 08.11.2025
Имам воднисто течение от няколко дни и се притеснявам да не е рано изтичане на околоплодни води.
Имах бяло течение преди това,МБ ми е ок
Някоя да е имала същия проблем и дали трябва спешно да търся доктор

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 19:23 от Steli8911

# 71
Аз бих отишла в най-скоро да се изследва секрета и да се установи дали наистина има изтичане на води. Стискам палци всичко да е наред!

# 72
Аз щях да пиша преди два часа подобен пост. Също като теб имам течение, от миналата седмица, един ден е обилно друг ден изобщо няма. В сряда ходих на доктор, гледа ме на ехограф, каза че всичко е наред. Днес отново е доста и пак се притесних. Последната ми микробиология е от 7 май и беше ок. Имам час отново за АГ пак на 03.07. Взех си тест за проверка на вагиналното Ph. За собствено успокоение, докато дойде време за следващия преглед. Но най-рано утре мога да го направя, ако резултатът е лош, веднага ще отида. Стискам палци всичко да е наред при теб. Пиши как са се развили нещата. 
Здравейте,незнам дали тук трябва да пиша,но имам притеснение термина ми е 08.11.2025
Имам воднисто течение от няколко дни и се притеснявам да не е рано изтичане на околоплодни води.
Имах бяло течение преди това,МБ ми е ок
Някоя да е имала същия проблем и дали трябва спешно да търся доктор

# 73
Момичета, надявам се да няма нищо такова, а да е някакво нормално течение. Имате ли някакви съпътстващи симптоми?  Аз също имам постоянно течение, но и слагам утрогестан всекидневно и бях спокойна, че е от него, но като прочетох ме обзе паника, дали пък няма и нещо друго.. Прочетох в интернет, че има тестове по аптеките, които могат да покажат, ако евентуално има нещо.

# 74
Аз имам май нямам някакви симптоми, може би лека тежест. Тези тестове за които говориш, LadyK3, специализирани, конкретно за амиотична течност и аз ги гледах в интернет по 70-80 лв., аз си поръчах за определяне на Ph на влагалището 13 лв. мисля, ако има някаква инфекция или изтичане на амиотична течност, ще излезне високо, около 7-7,5 тогава ще тичам при АГ веднага, да пуска микробиология и каквото трябва ...
Момичета, надявам се да няма нищо такова, а да е някакво нормално течение. Имате ли някакви съпътстващи симптоми?  Аз също имам постоянно течение, но и слагам утрогестан всекидневно и бях спокойна, че е от него, но като прочетох ме обзе паника, дали пък няма и нещо друго.. Прочетох в интернет, че има тестове по аптеките, които могат да покажат, ако евентуално има нещо.

Общи условия

Активация на акаунт