Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 568
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Много се чудя и аз кога да започна да пазарувам, не съм от суеверните и по никакъв начин на ми пречи да бъде и от сега. Към момента съм купила само нагревател за храна на Филипс, защото си мисля, че е много удобно и най-вече спестява време. Не спирам да гледам различните сайтове, например за шишетата мога да кажа, че от около 2 месеца насам, постоянно пускат намаления и цените все са едни и същи, както и за количката, която сме харесали. Може би ще изчакам август/септември за по-големите неща, защото само ще се чудя къде да ги струпвам.

Относно гел лака, аз не съм спирала да си правя и ако не ми кажат да го махам за раждането дори и тогава ще го оставя. Беше ми казал доктор, че стигнат ли до това да ти гледат ноктите, то нещата вече са трагични, така или иначе всичко е адски напреднало, следят ни с иновативни апаратури, не смятам, че е проблем. 😊 Също така и се боядисвам. ✌🏼
на каква количка се спряхте

# 46
scarlett.letter , аз точно балеаж си правя. Единствено оставяме малко от корените и фризьорката боядисва останалото.  

шуши123 , Tutis uno 5+ моделите с еко кожа си харесах, че се чистят много по-лесно, пък и са ми много симпатични кожените колички. Дават много добри ревюта за марката и конкретно за този модел.

# 47
Може ли да споделите колко см са вашите шийки. На тези от вас които са мерени?

# 48
felissity, на мен последните два пъти в 17 и 19 седмица ми я измериха точно 40 мм.

Гледам, че това са средните нормални диапазони по седмици:
16-20 седмици: 40-45 мм
21-24 седмици: 35-40 мм
25-28 седмици: 30-35 мм
29-32 седмици: 30-32 мм
33-36 седмици: 28-30 мм

Твоята колко я измериха, в коя седмица си и притеснява ли те нещо?

# 49
felissity , на мен в 17+0 ми я измериха 4см.

# 50
моята също я измериха 40мм в 20г.с. + 1

# 51
felissity, на мен последните два пъти в 17 и 19 седмица ми я измериха точно 40 мм.

Гледам, че това са средните нормални диапазони по седмици:
16-20 седмици: 40-45 мм
21-24 седмици: 35-40 мм
25-28 седмици: 30-35 мм
29-32 седмици: 30-32 мм
33-36 седмици: 28-30 мм

Твоята колко я измериха, в коя седмица си и притеснява ли те нещо?
моята я измерена 3.2 см в 17 г.с

# 52
От мен един ъпдейт - в най-натоварената работна седмица за годината, голямото дете реши да ми добави възпален зъб (млечен, явно спукан). Един мост на път за вкъщи срутен от камион… та вчера потна, ядосана и припаднала от умора, ходих на втората фетална. Бебето не спря да мърда та всичко отне двойно по-дълго докато замери докторката. Искаше да му направи някаква снимка на лицето, но след 20 мин ръчкане, така и не успя. Само и казах, че щом всичко изглежда добре, ще живея и без снимка на лицето. Само исках да стигна вкъщи и да се изкъпя и легна 😅

И аз съм +6 кг. Не мисля, че прекалявам с яденето, но първите месеци бяха гадост. Сега по-лесно контролирам какво и колко ям и имам малко повече енеегия да правя неща.

# 53
Фелисити, май преди да стане под 2.5 см не го водят, че е проблем. АГ-то каза ли ти дали ще я следите по-често или да почиваш повече, предписа ли ти нещо профилактично?

# 54
Фелисити, май преди да стане под 2.5 см не го водят, че е проблем. АГ-то каза ли ти дали ще я следите по-често или да почиваш повече, предписа ли ти нещо профилактично?
да, лежа си
Да Аг смята че е рано за интервенция

# 55
Днес бях на преглед и също от днес съм в 17 седмица. Според замерванията бебето в 17+2 и шийката е 35.71мм. АГ ми каза, че всички изглежда нормално и бременност се развива добре.

Най-добре да се доверите на това, което Ви казва АГ.

Например информация за размерите според този сайт е друга:
https://babybirth101.com/dlzhina-na-shiikata-na-matkata-po-sedmitsi/

Дължината на шийката на матката може да варира по време на бременността. Обикновено, нормалната дължина на шийката на матката е около 3-4 см в началото на бременността. Въпреки това, ето как обикновено се променя дължината на шийката на матката по седмици:

1-12 седмица: 3.5 - 4.0 см
13-20 седмица: 3.0 - 4.0 см
21-28 седмица: 2.5 - 4.0 см
29-36 седмица: 2.0 - 3.5 см
37-40 седмица: 1.5 - 3.0 см
Важно е да се отбележи, че всяка бременност е уникална и дължината на шийката на матката може да варира.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 18:14 от Vertex

# 56
Как сте със симптомите мамчета! Аз почти в 19 г.с 3 дена имам енергия следващите 5 съм като парцал

# 57
Как сте със симптомите мамчета! Аз почти в 19 г.с 3 дена имам енергия следващите 5 съм като парцал

17.4 съм аз и при мен е нещо подобно. Май жегичките си казват думата и сутрин ставането е мъка. На моменти приливи на енергия за чистене и покоряване на върхове, а в следващите се чудя къде да полегна 😂

# 58

17.4 съм аз и при мен е нещо подобно. Май жегичките си казват думата и сутрин ставането е мъка. На моменти приливи на енергия за чистене и покоряване на върхове, а в следващите се чудя къде да полегна 😂
Точно така! Аз искам да попитам и нещо друго случайно може да има мами които са се сблъсквали с този проблем!
Във вкъщи често съм по енергична и когато стане въпрос за излизане се чувствам все едно всеки момент ще припадна ще ми стане нещо лошо, може ли да е паник атака или нещо подобно?

# 59
  • Бургас

Умората започва да става проблем при мен. Някои дни заспивам на дивана директно след работа. В повечето се чувствам все едно съм перманентно на 70% батерия в сравнение с преди. До 17-тата седмица имах толкова много енергия... Следващия път в клиниката ще ми пуснат изследвания за хемоглобин, дотогава ми препоръчаха да хапвам повече храни богати на желязо - теорията е, че производството на допълнителната кръв ме изтощава повечко.

Започнаха и да се появяват болки в долната част на кръста, най-вероятно защото шофирам до офиса и работя цял ден на бюро. Записала съм си два масажа за бременни, ако не помогнат - ще посетя физиотерапевт.

Общи условия

Активация на акаунт