Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 585
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
А можеш ли да ми споделиш добър ендокринолог, че искам да изчистя въпроса и да не се товаря с излишни тревоги.

За третата фетална ще потърся друга клиника. Бих искала на финала да ми е по-спокойно.

Съгласна съм с Хоуп. И аз бих си тръгнала, ама след като я поставя на мястото и тази. Като си помисля, че ми я бяха препоръчали и нея за фетална… искрено се радвам, че ходя на друго място. Моите фетални нямат нищо общо с това безобразно отношение. Голям червен хикс и слагам на тази лекарка завинаги. Явно си избива някакви комплекси, ама… по егати начина.. потресена съм от вашите истории Confused
Гуш на всички потърпевши Hug
Аз вече много уважавам ендокринолозите, които могат да преценят дали се или се налага терапия по време на бременност за инсулинова резистентност и след това я следят и коригират при нужда. Кът са, но ги има. Ако имате съмнения в тази посока, търсете ги Blush

# 241
Да ви споделя, минах втората ФМ в Марковс (21+4). Нещо ме жегна при прегледа. Каза ми че околоплодните ми води са повече отколкото трябва да са и заради това ме писа + 6 дена повече, т.е. 22+2. Малкия иначе е 479 гр., каза че има леко увеличени бъбречни легенчета до 6 мм. Съмнява се че това е възможно да е резултат от инсулинова резистентност, за която си бях направила ОГТТ и излезе инсулин 108 в 60 минута (тогавашния ендокринолог ми изписа (Холин+Инозитол). Естествено ми препоръча без бързи въглехидрати, което смятам да спазвам стриктно от сега нататък. Също така ме изпрати отново на ОГТТ след 24 г.с. За съжаление за лекарката която ми препоръча от "София мед",  Др Бояна Трифонова, първия свободен час е 19 август, когато по последна менструация ще съм 28 г.с. + 2, а по днешния ехограф 29 г.с. + 0. Според вас удачно ли ще е тогава да се прави теста и ако не, моля ви да ми препоръчате добър ендокринолог за София, който да се занимава с бременни. Също така към резултата от ФМ имам следната забележка: Забележка: "По-обстойна ехографска оценка на феталното сърце изисква преглед от педиатър кардиолог", ако някой може да ме посъветва какво трябва да изследвам и кога, понеже нищо не ми спомена на прегледа. Благодаря Simple Smile
Лекарите малко плашат родителите с тези им изказвания,на нас също на втора фм ни казаха че бебето има кисти в мозъка но не били нещо страшно,след това не успя да види сърчицето и каза съмнение за мкд. Силно се надявам всички да сме добре и бебенцетата да ни радват края на годината Simple Smile
Препоръчвам д-р Светослава Гериловска. Тя ме следи и с тази и с предната бременност,аз съм с Хашимото и предната бременност бях с гестационен диабет. Тя ми е казвала обаче, че инсулин не се изследва по време на бременност, а само глюкоза. Обясни ми и точно медицински каква е причината, но съм забравила.

# 242
Gadolina, виж препоръчаната от Escila. Аз в момента нямам доверен ендокринолог, затова не мога да ти препоръчам. действам на самоусет и собствени убеждения по темата, но имам достатъчно опит вече и си вярвам, че знам какво е най-добре конкретно за мен.

Gadolina аз се следя в Надежда и ходя там на ендокринолог - при д-р Хедър  , дадохме доста шанс на диетите преди да преминем към по сериозни мерки, просто при мен се оказа , че няма друг начин да сваля сутрешната захар, пращам резултати по вайбър и ако има нужда корегираме дозите, ако не си спазвам последната и на прегледите се разбираме за следваща дата ако няма нужда от някаква спешна мярка

P.s. Fayona добави моята девойка 🌺

# 243
Здравейте. Аз ходих на двете фетални при д-р Милена Цолова в Неоклиник. Изключително любезна , обяснява всичко и останах много доволна от нея. И третата фетална ще е при нея.

# 244
Абсолютно съм отвратена от поведението на  подобни лекари, които явно са дълго време в сферата и забравят човешкото в себе си, и просто изтръпват в един момент.

Благодаря на всички, които се включиха и разказаха за ужасното си преживяване при тази жена.
Радвам се, че нямаше свободни часове при нея и се наложи да изберем друга лекарка в Марковс.

Не знам как някой не я е набил все още,  честно.

Съвсем сериозно смятам, че явно си има някакви нейни си проекции, които вменява на пациентките си.

Дори да има верни неща, в нещата които казва, това изобщо не е начина да се предаде информацията към пациент. Абсолютно никакво усещане за тактичност и нормално отношение към бременна жена.

Всяка една от нас постоянно изпитва притеснения, вина, страх и куп други негативни емоции, и да отидеш на преглед на който някой да ти набива колко зле се справяш и да те изравнява със земята е недопустимо.

Това е най-трудното нещо, през което минава всяка една от нас и да бъдем униважани по такъв начин е просто скандално.
Не знам за коя се мисли, но на мен сериозно започва да ми писва от такива хора.

Това, че са професионалисти в тази сфера изобщо не извинява такова отвратително поведение. Погнусена съм.

Съжалявам за всички мами, които са преживели подобно отношение и се надявам да не ви се случи отново.

Това е един от най-значимите моменти за целия ни живот, фокусирайте се върху позитивното и се отдайте на моментите ни с малките бебчета, докато са все още в нас. Наближава момента, в който ще са в ръцете ни и ще има много нови преживявания. 💐🤍

Пък тази жена да ходи на майната си.

# 245
Момичета, здравейте.

Подуват ли ви се краката. Аз пътувах вчера до морето, после малко ресторантчета поседях си на плажа и вечерта много се изплаших като видях, че глезените ми са подути. До сега не ми се беше случвало (22 + 3). Тази сутрин не се толкова отекли, но сякаш пак не са в нормалното си състояние. Sad

# 246
Подуват се и при мен, даже миналата седмица доста бяха подути, тази не. Мъжът ми ги разтрива след работа и на следващия ден са спаднали. Странното е че сега летните ми обувки и сандали ми стягат, всички. Явно сега ходилото ми е подуто, не е видимо за окото, но като обуя нещо миналогодишно и много ми стяга.

# 247
И на мен ми се подуват глезените от време на време през деня, предполагам зависи какво правя, например като седя по цял ден на бюрото и също може би и от температурата зависи. Сутрин обикновено се връщат в нормално състояние. Иначе и на мен явно малко са ми се уголемили ходилата, защото някои обувки ми стягат. Също ръцете изглежда леко са ми се подули, поне така ги усещам и не ми е удобно да си нося халката. Изглежда в комбинация с жегата си е нещо нормално

# 248
Аз с подуване на краката не съм забелязала да имам проблеми (а и нося компресионни чорапи), но със сигурност усещам, че пръстите на ръцете ми са се подули леко и спрях да нося халката си от няколко седмици. Едно време на баба ми по време на втората й бременност й се подули пръстите, но тя не го е усетила преди безименният й пръст да си промени цвета от стягането на халката, та се е наложило да й я режат с ножовка, за да се оправи кръвообращението й. Може и да е рядко срещано, но още при първите симптоми, че ми става трудно да я свалям и слагам и се отказах да я нося.

# 249
А можеш ли да ми споделиш добър ендокринолог, че искам да изчистя въпроса и да не се товаря с излишни тревоги.

За третата фетална ще потърся друга клиника. Бих искала на финала да ми е по-спокойно.

Съгласна съм с Хоуп. И аз бих си тръгнала, ама след като я поставя на мястото и тази. Като си помисля, че ми я бяха препоръчали и нея за фетална… искрено се радвам, че ходя на друго място. Моите фетални нямат нищо общо с това безобразно отношение. Голям червен хикс и слагам на тази лекарка завинаги. Явно си избива някакви комплекси, ама… по егати начина.. потресена съм от вашите истории Confused
Гуш на всички потърпевши Hug
Аз вече много уважавам ендокринолозите, които могат да преценят дали се или се налага терапия по време на бременност за инсулинова резистентност и след това я следят и коригират при нужда. Кът са, но ги има. Ако имате съмнения в тази посока, търсете ги Blush

Може да провериш и д-р Калина Иванова в 17 ДКЦ и мед център Доверие. Следих се при нея преди бременността и местенето от София, но бях много доволна. С нея бяхме говорили за евентуално забременяване и какво ще се наложи да правя след това, та мисля, че може да се разчита на нея. Е, по стечение на обстоятелствата нямаше как да продължа да ходя до София на всеки 2 седмици на прегледи и си намерих местен ендокринолог, с който също се чувствам супер засега. Предполагам може и да е субективно и на други хора да не допадне, но и тя си е сдържана по отношение на лекарства, има индивидуален подход, праща на изследвания, задава страшно много въпроси и винаги си записва, и т.н.

Аз да се оплача, че тези дни ми се отключи болката в гърба и е брутално. От доста време имам проблеми, като миналата година си стана вече сериозно и се наложи да ходя по всякакви лекари, докато накрая нищо кой знае какво не излезе и спря от само себе си. Или просто от плуването и йогата, което всички ми казваха да правя като превенция. Е, сега плуване няма и с растежът на коремчето явно си оказва влияние. Притеснихме се даже да не е от бъбрек, защото в един момент болката беше толкова силна и странна, че не можах да разбера откъде идва. Сега си чакам изследванията на урина, за да изключим този вариант. 90% съм сигурна, че е от нерва.. АГ-то каза, че може да се мажа с болкоуспокояващи, но да не прекалявам. Вие имате ли подобен проблем и как се справяте? Най-неприятно е като имам много работа и трябва да стоя на бюрото без да ставам  често или да лежа 😔

бТВ, за подуването на пръстите мисля, че е нормално, особено в тези жеги, при мен също се случва понякога, но вече за глезени и друго следете по-сериозно и ако трябва, лекар.

# 250
Здравейте, следящата ми АГ е в отпуск и там, където преглежда няма спешен кабинет. На някоя от вас налагало ли се е да посещава спешен кабинет в Надежда или Щерев и има ли отзиви? Бяхме на море в Гърция и ме хвана някакъв вирус ли, не знам
и аз какво, но повръщах доста няколко пъти и имам болки в стомаха та ми се иска да ме види някой като се приберем, че ми е притеснено.

# 251
Няколко момичета от тук бяха споделили, че са на терапия с фраксипарин около бременността. Откриха ми тромбофилия и за жалост ще се наложи най-вероятно да започна и аз лекарството, въпреки истерията, която ме обзема около игли. Може ли въпросните дами да споделят при тях добре ли се влияе тялото от терапията, как понасяте инжекциите и като цяло толкова ли са гадни 😄

# 252
Аз съм ходила на спешен в Надежда, ако искате звъннете да регистратурата и попитайте каквото ви вълнува. Не съм сигурна през деня би трябвало пак да си работи, на мен ми се е налагало да ходи уикенда и през нощта, не съм имала проблеми..

За момичетата, на които им се подуват краката, изследвали ли сте общ белтък? Ако е нисък се подуват. Предполагам и от жегата също е възможно, но все пак давам идея, да проверите . При мен не се подуват, но се оказа, че белтъка ми е нисък .

# 253
С първата бременност бях цялата на фракси с тази започвам другата седмица след прегледа с гинеколога ми Simple Smile Беше ми много страшно в ръцете като ги слагах ,обаче като замених мястото с паласките отстрани ,всичко вече беше поносимо поне при мен Simple Smile
Няколко момичета от тук бяха споделили, че са на терапия с фраксипарин около бременността. Откриха ми тромбофилия и за жалост ще се наложи най-вероятно да започна и аз лекарството, въпреки истерията, която ме обзема около игли. Може ли въпросните дами да споделят при тях добре ли се влияе тялото от терапията, как понасяте инжекциите и като цяло толкова ли са гадни 😄

# 254
Аз съм с твомбофилия  и това, което зная е че не при всички мутации е необходимо да се прилага фраксипарин. Моята мутация е Factor V Leiden, при която обаче фраксито е задължително. Мъжа ми ми слага инжекции от положителния тест за бременност. В началото нямах никакви реакции, като започнахме в зоната на около 5 см под пъпа с изключение, че от време на време ми ставаха големи синини. След около 30-тата инжекция започна зверски да ме сърби корема, кожата да става много суха и загрубяла и на места да стават синки и подкожни топчета. Към днешна дата около пъпа ми е станала като удебелена кожата и вече слагам по-настрани към паласките, не мога да преброя топчетата, които имам, защото отнема време да изчезнат, всяка сутрин е опипване, за да намерим място за нова инжекция. Мажа корема вечер с крем Здраве, сутрин с олиото на Bio-oil и следобяд с обикновен лосион за тяло. Когато сърбежа стане много силен си минавам корема с кубче лед-много успокоява. Тегаво е, няма да лъжа, но най-важна е нагласата, да не забравяш, че тези инжекции са необходимост и не прилагането им носи голям риск и за майката и за бебето. Както казват хората “страх лозе пази” и като прочетеш какво може да стане без фраксито, си даваш сметка за нещата.

Общи условия

Активация на акаунт