Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 740
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Thea10 радвам се да чуя, че си спокойна, звучи всичко под контрол.

При нас тези дни е по-хладно и съответно съня ми е по-добре. Наистина жегата влияе.

Да се оплача и аз с нов симптом - киселини (които досега през живота си не съм имала, но ето...). И че много ми тежи още от сега корема. Не знам какво да правя да го облекча, а много се панирам пред това, че имам още 3 месеца, в които ще расте тепърва.

Може би трябва да видя за някакви упражнения да се раздвижвам по-ефективно, защото дори и разходките ми тежат.

# 481
При мен започнаха безсънните нощи, откакто влязох в 6 месец…всяка вечер стискам очите и не мога да заспя по 1-2 часа, даже повече. Снощи и в 2 през нощта ми беше горещо, през деня не се диша. Лятната бременност не е за слабите 😄

Същата история и при мен. Както можех да спя постоянно в началото, сега едно будене по 4-5 пъти на вечер. Имам чуството, че тялото ме готви за безсънните нощи с бебчо Laughing

# 482
Аз си спя доста добре освен ако ме събуди малката и че 3 пъти ставам да пикам.
Пускам вентилатор и отварям прозореца нощта.
Навън ми става лошо и е опасно в жегата да се движим.В 6 месец съм

# 483
Ох, голям мор е с тази жега последно време. Тази сутрин в 08:50 телефона ми показа 30°C и направо ми се прииска да се преместя в Сибир. 🥵 Зимно/пролетното бременеене определено повече ми харесваше. 😅

С малчо всяка сутрин още в 08:00 сме в парка, за да може поне два часа през деня да прекара навън, вкъщи направо се побърква миличкия. Той ми е единствената мотивация да излизам. 😀

Относно киселините, мен доста ме облекчава Карикол гастро. Не знам дали си внушавам, но май от добавката желязо ги имам.

# 484

Относно киселините, мен доста ме облекчава Карикол гастро. Не знам дали си внушавам, но май от добавката желязо ги имам.

Не знам дали си внушаваш, но на мен ми се появиха след стартиране на това желязо. И както вече казах - досега в живота си не съм имала киселини. Таймингът много подозрителен и за мен.

# 485
И при мен е същото. Ужасно спя напоследък. И тази нощ около 2 часа само се въртях и се опитвах да спя, ама топло ми беше (на надут климатик в стаята), неудобно ми беше, пишкаше ми се и не знам още какво… спя малко и некачествено Sad после през деня съм като тресната с мокър парцал.
Киселини имам само като ям сладко, затова не го ям Grinning засега е добре положението. Иначе пия желязо, но пък аз съм свикнала с него, защото го пиех и преди бременността, та то не ми докарва киселини.

При мен започнаха безсънните нощи, откакто влязох в 6 месец…всяка вечер стискам очите и не мога да заспя по 1-2 часа, даже повече. Снощи и в 2 през нощта ми беше горещо, през деня не се диша. Лятната бременност не е за слабите 😄

# 486
Аз нямам проблем с жегите, навсякъде съм с кола, сутрин в 7 сме с кучо навън да се разходим и после чак в 9-10. Но съм и в морски град и макар жегата вятъра е силен

За съня спя си ок но при мен климатика е срещу мен и дъха директно в мен. Аз съм завита с един чаршаф и съм ок.

Аз пък съм на тема подготовка ( документално ) за раждане. В болницата където ще раждам изискват амбулаторен картон. Аз такова нещо нямах и ходих да си го изкарам.

# 487
Някоя има ли понякога лека болка дълбоко все едно в кожата вената над левият лакът?

# 488
Thea10 радвам се да чуя, че си спокойна, звучи всичко под контрол.

При нас тези дни е по-хладно и съответно съня ми е по-добре. Наистина жегата влияе.

Да се оплача и аз с нов симптом - киселини (които досега през живота си не съм имала, но ето...). И че много ми тежи още от сега корема. Не знам какво да правя да го облекча, а много се панирам пред това, че имам още 3 месеца, в които ще расте тепърва.

Може би трябва да видя за някакви упражнения да се раздвижвам по-ефективно, защото дори и разходките ми тежат.

Между другото, не знам моя корем дали ще порасне толкова много, но видях че има жени които ползват физио ленти с които си облепят коремчетата, за да се "издърпат" един вид и това предлага по-голяма упора и комфорт. Може да видиш дали нещо такова би ти помогнало.

# 489
Здравейте, да се отчета и аз - бебчо е 764 грама вече, всичко е наред 😍 Лекарят ми взе микробиология, провери и шийката, не е скъсена изобщо и си отдъхнах, защото имам доста контракции ( лекарят каза, че щом нямам никакво скъсяване, са Бракстън хикс ). Сменихме желязото с Липоферилак, да видим - каза, че ако и него повръщам, ще ми изпише течно. Утре съм на обременяването с глюкоза..

# 490
И аз идвам с отчет от втора ФМ, много съм доволна, преглежда ме над час. Бебчо е идеален в 22гс 510гр., единствената ми тревога е все още ниската предна плацента, до колкото помня каза само на 15мм от канала на мат шийка...но не виждам да е написано някъде в листа. При другите с такъв проблем какво ви казват, дават ли ви надежди че може да се вдигне до 28гс. Попритесних се леко. Явно ще трябва пазене.

# 491
Здравейте, момичета. Минах втората фетална днес и тъкмо се зарадвах и си отдъхнах, че всичко е в норми и като се прибрах вкъщи видях, че имам 1-2 точки кръв по бельото. Страшно много се притеснявам, възможно ли е да е от прегледа с вагинален ехограф (когато ми мери дължимата на шийката за риск от преждевременно раждане) от това да  се е получило, опасно ли е, утре ще се свържа с моята лекарка, но тази вечер не знам как ще издържа...

# 492
Аз също съм с непоносимост към жегите, по  принцип винаги съм била, но от както съм бременна е на друго ниво. Изобщо не мога да издържам, ако е топло, задължително трябва да съм на климатик. От около 2 седмици всяка вечер имам проблем със съня, все не ми е удобно, въртя се по хиляда пъти (с триста зора 😂), горещо ми е, ходя до тоалетната многократно. Излизам късно вечер за разходка, защото преди това е невъзможно, имам чувството, че ще остана някъде по пътя. 😃 Като чета и слушам вече миналите този път, тепърва се започва, а съм едва в първата седмица на 6-тия месец. Ще бъде интересно. 😁

Smurffete19, странно, при условие, че всичко е било наред. Да не би да имаш някаква раничка, която да се е разкървила от прегледа? Наблюдавай се, аз лично бих отишла до спешното още днес. По принцип от самия преглед не мисля, че трябва да има такива последствия, то си е като нормален вагинален преглед, поне досега не ми се е случвало. Спокойно, всичко ще е наред! Дръж ни в течение. ❤

# 493
Аз съм с гастрит и 2 месеца преди да забременея и първите 2-3 месеца от бременността корема ми беше ужасен, плюс че понякога имах киселини. Не знам дали си внушавам, но започнах да спя върху повече възглавници и по-конкретно върху тази за бременни плюс една тънка се чувствам много добре и за сега няма. Обаче не ям никакви пържени и мазни храни, както и избягвам шоколади, вафли, торти и т.н.

Спим на климатик пуснат в съседна стая или го спираме преди да заспим и може да се каже, че се живее. Обаче жегата навън доста ме мори и дори не излизам някои дни. Понякога ходя на фитнес или тренирам в нас и се чувствам много добре, но изляза ли навън да направя крачки се чувствам се едно имам торби с пясък около краката. За щастие не се подуват, но усещам тежест и не знам дали не е притеснително.

# 494
Ако са само няколко капки и не продължи кървенето е възможно да е от прегледа. Не е задължително да е нещо лошо, но да, при първа възможност се свържете с АГ.
И аз бях на втора фетална днес, всичко е наред. 22+1 гс, 508 гр е бебчето . В петък съм на фетална ехокардиография, въпреки че според лекарката днес няма нужда, но аз така или иначе съм си записала час от миналата седмица , ще отида.
Аз се притеснявам сега, че имах една като пъпка долу, която ми е от доста време, не съм и обръщала особено внимание , мислех, че е обърнат косъм или запушена жлеза, но сега ми се струва, че е малко по-голяма, та почвам да се замислям. Той доктора би трябвало да я е видял, взема ми микробиология предния път, нищо не каза, но ще питам на следващия преглед.

Общи условия

Активация на акаунт