Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 659
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, копи-пействам си въпроса от друга тема и тук, ако някой може да ми съдейства.

Решила съм, че искам да родя във Вита с планово секцио, но не се следя там и съм решила да избера секцио без избор на екип. Има ли как да стане това? До колкото знам е добре да направя консултация около 32-34 г.с. със завеждащата отделение д-р Чорбова и ще го направя, но искам да знам ако някоя от вас е била в същото положение дали за планово секцио ще трябва да съм с избор на екип?

# 526
Привет 🤗
Аз виждам по голям зор в избора на шишета отколкото в този на количка😆 давайте съвети, с първото дете не ми трябваха защото беше 2г на гърдите ми но сега ще използвам шишета и АМ, така че ще помоля и за препоръки за АМ.

# 527
Момичета, днес пусках изследвания и ми излезе резултат за Витамин D 38.56 nmol/l (при референтни стойности 50.00 -120.00).
Това като много занижена стойност ли се счита при бременност?
Мисля да направя консултация с ендокринолог през новата седмица.

Привет, много ниска стойност е и за бременни и за небременни. При резултат 80 nmol/l ми изписаха 2000 единици на ден, като аз даже пръскам 3000.
Ще ви изпишат нещо със сигурност, но това може и АГ. На мен той ми каза колко и какво да взема.

# 528
Доколкото аз съм запозната - много използват шишетата на филипс авент, нук, бибс. Има два варианта - да се купи по едно от всичките да се изпробват и което най се харесва да остане и да се купят още от същата марка, но така другите ще се окажат захвърлени.. другият вариант е да се купи едно на една марка, да се изпробва и, ако не става да се купи второ, трето и т.н. Има шанс да стане и от първия опит и да не се налага да се купуват други марки.

# 529
Понеже искам консултация и за други показатели и затова направо ще се обърна към ендокринолог.
В последните седмици заради препоръчаната ми почивка вкъщи почти не излизам навън и не ме вижда слънцето.. и имах съмнения, че заради това може да имам недостиг на витамин D. Добре, че реших да го изследвам.
Момичета, днес пусках изследвания и ми излезе резултат за Витамин D 38.56 nmol/l (при референтни стойности 50.00 -120.00).
Това като много занижена стойност ли се счита при бременност?
Мисля да направя консултация с ендокринолог през новата седмица.

Привет, много ниска стойност е и за бременни и за небременни. При резултат 80 nmol/l ми изписаха 2000 единици на ден, като аз даже пръскам 3000.
Ще ви изпишат нещо със сигурност, но това може и АГ. На мен той ми каза колко и какво да взема.

# 530
NewWay73, аз лично четох много из интернет, бг ревюта, чуждестранни ревюта, за всички има и положителни, и отрицателни мнения, но за някои са повече. В крайна сметка се спрях на Philips Avent Natural Response (уж редуцират въздуха в шишетата), наистина са много предпочитани. Бях харесала и Tommee Tippee, но били доста проблемни. За Nuk също четох, но и пред тях са предпочитани на Philips, разбира се, че има хора, които са доволни и ползват както гореспоменатите, така и на други марки.

# 531
Панда, недостатък на витамин Д има почти цялото население, само че си мислим, че от слънцето получаваме нужното, а то хич не е така. Почти целогодишно има нужда от суплементация, ако искате да поддържате нормални нива. Не е причината, че няколко седмици сте се заседяла вкъщи. Бързо ще го наваксате.

# 532
Относно шишета ние взехме комплекта на филипс авент natural response стъклената опция ( не съм фен на пластмасовите)

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 16:12 от mary13aa

# 533
Ние бяхме с Нук с баткото, обаче имаше страшни колики+рефлукс и не знам дали не беше от шишетата 😅 Сега няколко приятелки ползват на Филипс Авент и нямат такъв проблем, та мисля ние да пробваме също с тях ❤️

# 534
Някоя от вас случайно да има опит или да обмисля покупка на cybex e priam? Приятели ни я предлагат и се чудя

# 535
Аз имам опит само с шишета на Нук (First Choice) и на Филипс Авент (Natural Response). Тези на Нук не ми харесаха, защото биберона течеше дори когато детето не суче и по този начин се задавяше. Иначе стъклените им имат много готина лента отстрани, която си сменя цвета според температурата на течността. Сменихме ги с Филипс Авент, при тях биберона тече само когато бебето засуче и проблема със задавянето изчезна. Сега ще взема едно стъклено на Филипс за всеки случай.

# 536
Ние с първото дете ползваме шишетата на Philips Avent, и с второто ще ползваме тях, така и така са ни останали. Продават се навсякъде, качествени са (особено стъклените) и имитират добре сучене от гърда. Имайте предвид, че биберон 2 почти не пуска и бебето може да си остане гладно. Минахме на 3-ка още първата седмица вкъщи и така до третия месец.

# 537
Skady добре дошла, добавих те в списъка на началната страница! Blue Heart

Панда, аз също разбрах, че съм в дефицит още преди бременността. Тогава бях на 3000 UI, сега ме минаха дори на 5000 UI. Добре си решила да се консултираш с ендокринолог, че да прецени каква доза ти трябва, за да го наваксаш.

# 538
Kalina9999, преди седмица купихме Cybex Balios S Lux и на първо четене е много маневрена, с добри амортисьори, лека е и мисля, че ще бъдем много доволни от нея. В този ред на мисли, Cybex Priam май трябва да бъде по-добър вариант, предвид, че Priam версиите се водят по-висок клас. Не съм запозната с тях. Все пак, ако не сте я виждали на живо, разгледайте нея и други модели, за да можете да направите сравнение.

# 539
Моята най -добра приятелка роди през април и са със Cybex Balios S lux - наистина е уникална, много хубаво се вози бебето в нея

Общи условия

Активация на акаунт