Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 677
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Хоупче, много се радвам да го чуя. 🥰🥰🥰

# 541
Ние също се чудим за Cybex Balios S Lux понеже доста наши познати с бебета я имат и са много доволни. Има я доста често на добра цена и има нова версия от 2025 година, както и 2 нови цвята, затова и ние се чудим за един от двата (Chocolate Brown и Moss Green). Понеже чакаме момиче ми се искаше да е нещо по-момичешко, но и да е хубава количка. Но остановихме, че избора е почти никакъв и затова май ще е универсален цвят.

# 542
Момичета, тъй като повече от вас са по-напред искам да ви попитам нещо. От 18-та седмица усещам бебчето, лекичко. Сега съм 20 г.с. Има дни, рядко, в които изобщо не усещам нищо и много се панирам. Нормално ли е, така ли е/било при вас?

# 543
Момичета, тъй като повече от вас са по-напред искам да ви попитам нещо. От 18-та седмица усещам бебчето, лекичко. Сега съм 20 г.с. Има дни, рядко, в които изобщо не усещам нищо и много се панирам. Нормално ли е, така ли е/било при вас?
И аз бях така като теб и сега отвреме на време за кратко получавам такива филми (23 г.с. съм). Не се притеснявай - голяма част от времето то прекарва в сън, освен това все още му е широко и не е задължително да усещаш често всяко движение, зависи също и от твоята активност. Аз мисля, че е напълно нормално.

# 544
Нормално ли е, така ли е/било при вас?
Да, и аз не усещах малката всеки ден, когато бях бременна. Дори веднъж отидохме на преглед и бебето мърдаше супер много, а аз нищо не усещах. А по принцип я усещах много и то още от четвъртия месец. Една приятелка така се беше притеснила, като не усети нейното бебе 2 дни, и пак всичко беше ок.

# 545
Violetka91, бих казала, че едва от тази седмица (23) го усещам абсолютно всеки ден и то много отчетливо. Преди това както беше много активен, така и имаше дни, в които не усещах нищо и изпадах в паника. Имайки се предвид, че го усетих за първи път едва в 14г.с , докато дойде моментът да не ми изкарва акъла постоянно мина супер много време.

# 546
Да, и аз не усещах малката всеки ден, когато бях бременна. Дори веднъж отидохме на преглед и бебето мърдаше супер много, а аз нищо не усещах. А по принцип я усещах много и то още от четвъртия месец. Една приятелка така се беше притеснила, като не усети нейното бебе 2 дни, и пак всичко беше ок.
И аз съм по същия начин. Усещам я от 15-16 г.с. та знам за какво да следя, но онзи ден бях на преглед и това бебе не се спря буквално, даже докторът се учуди каква е тази активност,а аз нещичко не усещах. Та си представям като я усещам какво прави вътре.

# 547
Мами какво мислите за замразяване на стволови клетки, ще го направите ли?

# 548
Здравейте, момичета. Връщам се от преглед след близо месец пауза, не знам как издържах. 😄 Момата вече е малко над 1кг, 26г.с. + 6 съм днес. Вече се е завъртяла главично и сега остава така да се задържи и до последно. 🤞 Много беше бойна по време на прегледа и малко затрудни доктора с взимането на мерките. 😆

Относно стволовите клетки, нямам намерение да замразявам. Най-много да ги даря.

# 549
И аз бях на преглед преди няколко дни и бебетата се ритаха, а аз не усещах. Въпреки това пък вече всеки ден по няколко пъти ги усещам, представям си какво правят Joy

Ние замразихме стволови клетки на първото дете и се колебая дали да замразяваме отново, след като имаме вече някакви. Като наближи ще обмисля по-подробно плюсовете.

# 550
zoya. Като прочетох, че двойката ти вече е 1кг си викам леле кога порасна толкова и после влезнах в приложението, което ползвам и да пише, че е напълно очаквано да е толкова бебето. Много бързо ми лети времето, сякаш вчера бяха по 300-400гр.

За стволовите клетки и аз съм в размисли и страсти. Мисля си да замразим, на първото замразихме за 25г, а след като навърши 18 тя си става собственик, попринцип съвместимостта с брат/сестра е около 99%, та би трябвало да е ок, но не искам пък втората девойка да се чувства пренебрегната някак, та почти всеки ден съм на различно мнение. Единствено съм решила, ако замразяваме да е на различно място за всеки случай.

# 551
Ние няма да замразяваме, но обмисляме да дарим.

# 552
Някой може ли да сподели повече относно това замразяване? На мен никой не ми е говорил за това досега и даже не знам каква е процедурата и какво струва. Знам само, че ползата е ако в бъдеще се наложи да се използва за някакво заболяване, но не смятам, че това е пълната информация.

# 553
  • Бургас

Нормално е.
Лекарката, която ми прави последния скан миналата седмица, ми каза, че колкото повече растат в третия триместър - толкова повече и чуват, усещат, и развиват мозъчна дейност. Което означава, че ще спят още повече, тоест няма да са толкова активни (то и няма да има място за пируети,м за разлика от сега).

Ние се върнахме от въпросния скан с 725 грама юнак, очакват го 3.600 или 3.700 при раждането. Отдъхнах си. Съпругът ми е бил 4.500 Dizzy Face Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

# 554
Здравейте, дами!
С термин 2.12 реших да се запиша и тук. Ще си имам момченце и върви голямо. Накрая може и ноемврийска майка да се окажа 😀

Общи условия

Активация на акаунт