Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 666
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
И на мен ми ги обясняваха тези, че накрая бебето няма място да шава много.. да бе, такива хубави ритници си ми раздаваше сина ми. 😅 Вярно, че той си беше дребно бебе, но и аз съм сравнително дребна. Веднага след гърдите започва корема, няма никакво място между тях. 😀

# 556
Идвам да се похваля с първата голяма покупка за бебето - взехме количка 😄 Струваше ми се рано, но намалението беше много добро и ще я пазят на склад до октомври, така че няма да събира прах вкъщи сглобена.

Започваме да правим списъци с по-големите неща, които ще са ни необходими и малко по малко да се ориентираме какво, как и кога. Следващата ми главоблъсканица е коша за кола, който трябва пък да пасне на количката.

# 557
Мили мами, прияли са ми се пилешки дробчета с лук от край време. В началото на бременността четох, че не било добре заради високите нива на вит. А, но в момента срещам мнения, че може да се хапват просто не твърде често.
Имате ли наблюдения? 😁

# 558
Мили мами, прияли са ми се пилешки дробчета с лук от край време. В началото на бременността четох, че не било добре заради високите нива на вит. А, но в момента срещам мнения, че може да се хапват просто не твърде често.
Имате ли наблюдения? 😁
Аз много се бях притеснила понеже в началото на бременността 10-11 г.с. ядох две порции на един път свински и телешки дроб и след това прочетох, че било опасно. Гинеколожката ми каза, че няма проблеми стига да не е често 1 път на една две седмици в нормално количество е ок. Каза ми да избягвам пилешките дробчета, те най-малко са за предпочитане заради антибиотиците, които им слагат, но ако толкова много ми се яде да си хапна малко.

# 559
Имате ли наблюдения? 😁

на мен нищо не са казвали, а и а не съм попадала на нещо свързано със забрана да се ядат пилешки дробчета. Доколкото знам дори се препоръчва да се консумира дроб (свински) заради желязото, което съдържа. В една или две порции дробчета не мисля, че се съдържа количество вит. А, което може да навреди на бебенцето. Все пак проверих и chatGPT какво инфо ще даде по въпроса:

"Бременните могат да ядат пилешки дробчета, но с уговорки и в умерени количества. Ето какво е важно да се знае:
✅ Ползи:
Пилешките дробчета са богати на желязо, фолиева киселина, витамин A, витамин B12 и протеини – все важни вещества по време на бременност.
Помагат при анемия, особено при недостиг на желязо.
⚠ Рискове:
Пилешките дробчета съдържат големи количества витамин A в животинска форма, който в прекомерни дози може да бъде токсичен за плода и да доведе до вродени аномалии.
Затова се препоръчва да се ядат рядко – не повече от веднъж седмично и в малки количества (около 50-100 г).
Риск от инфекции
Трябва винаги да са добре сготвени – не полусурови или розови отвътре.
Недобре термично обработени дробчета могат да носят риск от листериоза или салмонела, които са опасни при бременност.''

# 560
Благодаря ви!

П.с - включвам се с нов и странен симптом - от няколко дни усещам доста силно опъване на кожата на коремчето ми, по-специално вертикално. Не съм сигурна дали това значи, коремчето е започнало да расте доста бързо изведнъж или какво.
Според чат джпт е нормално да има такова усещане, стига да няма силни обриви или дискомфорт. 🤷‍♀️

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 00:46 от Leti07

# 561
Благодаря ви!

П.с - включвам се с нов и странен симптом - от няколко дни усещам доста силно опъване на кожата на коремчето ми, по-специално вертикално. Не съм сигурна дали това значи, коремчето е започнало да расте доста бързо изведнъж или какво.
Според чат джпт е нормално да има такова усещане, стига да няма силни обриви или дискомфорт. 🤷‍♀️

И аз усещам нещо подобно, вкл и сърбеж понякога и мислех, че ще излязат стрии, но мажа усърдно с масла и засега няма. Иначе мен си ме наболява между дясната гърда и корема (около дясно ребро май се пада някъде, малка област), като стоя дълго седнала. Все едно няма място и се мъчи да се разтегне всичко там. Лекарят ми каза, че било нормално.
За дробчетата - на мен пък ми казаха да ям повече заради анемията, не съм прекалявала,  защото не обичам особено, но знам, че са полезни по-скоро. Явно, както с всяко нещо,  не трябва да се прекалява.

# 562
Аз усещах силно разтягане около пъпа миналата седмица, и бебето се беше опънало напречно точно там. После изведнъж ме отпусна, явно като е сменил позата.

Пия и магнерот и но шпа. Може и това да ме е облекчило.

# 563
Някоя от вас случайно да има опит или да обмисля покупка на cybex e priam? Приятели ни я предлагат и се чудя

Много съм доволна от количката. Не е за разнасяне с кола, защото е много тежка, но е супер  проходима и ако живееш на място с много наклони, е голямо спасение.

И аз се записвам с термин 21.11, второ детенце момче, първото е на 1,7 в момента. Simple Smile)

# 564
Здравейте, аз съм в 22 г.с + 5 дни и бебка вече доста мърда. Сигурно на всеки час усещам, че движи и се чудя дали и при вас е така. Също я усещам предимно в дясната част на корема до пъпа.

# 565
Елица, добре дошла, добавих те в списъка на първоначалната страница!

Vertex, аз съм в 26+2 и също я усещам доста често - предимно сутрин и вечер, но понякога и през деня след пиене на течности. И при мен е предимно в дясната част, но по-ниско, че предимно седалищно обича да застава. Вечер като се въртя наляво и надясно до няколко секунди почва да се усеща, че рита от страната, върху която съм легнала. Вече и Бракстън Хикс почнах да усещам по няколко на ден (почнаха от 23-та седмица с една на няколко дена).

# 566
Аз моята бебка започнах да я усещам в началото на 20-та седмица и много дълго движенията бяха само от дясно, концентрирани на едно място и наподобяващи трептене на мускул. Сега съм в 25+4 г.с. и в последните седмици движенията се промениха - вече се усещат на различни места из корема, но самите движения са по-различни като усещане от трептенето, което беше в началото. Предполагам, че е нормално усещанията да се променят с растежа на бебето, знам ли. Иначе не е активна постоянно, а само от време на време.

# 567
Боядисвате ли се ? Ако да с каква боя.. от известно време се гледам в огледалото и не мога да ги гледам вече тези бели косми .. и съм на косъм да се боядисам с боя без амоняк …(че се води, че е по-безопасна по време на бременност) ако има компетентни по въпроса или такива които са се боядисвали вече моля споделете каква боя сте използвали и според вас всичко наред ли е било по време на процедурата. Извинявам се ако въпроса се повтаря някъде 🙂

# 568
Dania18, аз съм с балеаж и ходя на няколко месеца на фризьор. Последно бях в края на май месец и нямах/нямам абсолютно никакви оплаквания. Според мен, стига да нямаш проблем с миризмите няма от какво да се притесняваш. Аз ще имам още едно боядисване преди ноември, със сигурност. 😊

# 569
Dania18, аз съм с балеаж и ходя на няколко месеца на фризьор. Последно бях в края на май месец и нямах/нямам абсолютно никакви оплаквания. Според мен, стига да нямаш проблем с миризмите няма от какво да се притесняваш. Аз ще имам още едно боядисване преди ноември, със сигурност. 😊

За балеажа до колкото знам обаче не се нанася от продукта върху корена. (Надявам се да не говоря глупости) аз съм тъмно кафява понякога биещо към червено и няма как да не се нанесе и по корена.. та четох, че реално това би създало проблем, но искам мнения , за да разбера до колко е мит цялата работа.. ако трябва безамонячна ще ползвам и така

Общи условия

Активация на акаунт