Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 638
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
До колкото съм наясно ( не особено много) ако се направи с професионална фоя и фризьора знае за бременността няма да е проблем. Аз ходя редовно на фризьор и моята фризьорка каза че новите бои не са опасни. Питах и следащия АГ, дадоха ми зелена светлина.

# 571
Даниа, аз се боядисвам със същата боя, с която и преди бременноста. Вярно е, че се води професионална, но си е амонячна. С предната бременност също се боядисвах. Учила и практикувала фризьорство съм.

# 572
Аз също си боядисвам корените редовно при фризьор. Предупредила съм за бременността и мисля, че започна да ми слага една друга боя, по-ниско амонячна. Това ми беше един от първите въпроси към АГ, когато потвърдихме, и тя ми даде също зелена светлина.

# 573
Момичета, здравейте! И аз да се похваля - ще си имаме още едно момченце!:)) Много се радваме. Исках да ви споделя и да ви попитам, тъй като снощи усетих един сърбеж по вагиналната област и много се притесних да не би да е някоя гъбичка или нещо по-сериозно. Тъй като сме в града на мъжа ми (Търговище) лабораторията им работи чак в понеделник и тогава ще мога да си пусна изследвания. Моля да ми помогнете - какво да пусна - урина или и урина и вагинален секрет? Но за вагиналния секрет не трябва ли да ме види гинеколог и да го вземе, защото ако да, ще трябва да намерим със свекърва ми добър? И също така много ли да опасни за бебо гъбичките, защото ще трябва да изчакам до понеделник и ако се задържат без лечение още няколко дни, какво ще е негативното влияние върху бебето? Извинявайте за дългия пост, но съм доста притеснена и моля за съвет и помощ, мерси Simple Smile

# 574
Щом имаш сърбеж във влагалището, то ти трябва влагалищен секрет. Обикновено гинеколозите работят с лабораторията в болницата и няма да се наложи да го носиш сама. Всичко нетретирано се отразява зле на средата най-малкото, а от там може да се създаде и нещо по-сериозно. Щом сърбежа е само от вчера не бих се притеснявала толкова. Отнема повече време да се развие нещо, което би навредило на бебето.
Трябва ти съответно и гинеколог, който да разчете изследването и назначи лечение при нужда.

# 575
Здравейте! Имате ли информация до кой месец се пие фолиева киселина?

# 576
Щом имаш сърбеж във влагалището, то ти трябва влагалищен секрет. Обикновено гинеколозите работят с лабораторията в болницата и няма да се наложи да го носиш сама. Всичко нетретирано се отразява зле на средата най-малкото, а от там може да се създаде и нещо по-сериозно. Щом сърбежа е само от вчера не бих се притеснявала толкова. Отнема повече време да се развие нещо, което би навредило на бебето.
Трябва ти съответно и гинеколог, който да разчете изследването и назначи лечение при нужда.

Благодаря много за отговора! Да, от снощи го усетих този неприятен сърбеж и днес също го има за съжаление. Стерилна урина ли трябва да бъде според вас, за да е най-точен резултата или друга? Ще намерим и гинеколог със сигурност. А като за начало според вас дали само урината ще покаже наличието на някаква бактерия или гъби? Благодаря!

# 577

Благодаря много за отговора! Да, от снощи го усетих този неприятен сърбеж и днес също го има за съжаление. Стерилна урина ли трябва да бъде според вас, за да е най-точен резултата или друга? Ще намерим и гинеколог със сигурност. А като за начало според вас дали само урината ще покаже наличието на някаква бактерия или гъби? Благодаря!
Не мисля, че урината ще даде информация за средата на влагалището. На мен ми взимат само микробиология през 2-3 седмици, без това да е обвързано с изследване на урина.

# 578
DimBZah, в зависимост от това къде е бактерията (ако има такава), може и да излезе само на микробиологията или само на стерилната урина. Щом така или иначе ще пускаш изследвания по-добре пусни и двете, за да си спокойна, че си покрила всичко.

Фелисити, фолиевата киселина принципно е задължителна само първия триместър, но когато питах моето АГ ми каза да продължа да си я пия. Попитай твоя следящ лекар при следващия ти преглед какво препоръчва в твоята ситуация.

# 579
Благодаря ви много, момичета! Сега свекърва ми каза, че нейния гинеколог бил в отпуска, пък друг добър не знаела, но ще отидем за урината възможно най-бързо, пък като се приберем в Лондон следващата седмица, ще си отида при джи пито да си пусна и секрет. Стискайте палци:) мерси!

# 580
felissity, аз пиех само фолиева киселина в началото, след което може би около 2-рия месец ли да беше, 3-тия ли, не помня вече, моята АГ ми каза да я спра и да си купя витамини за бременни, които съдържат всичко, че от тогава си пия такива и така до края. 😊

# 581
Елица, добре дошла, добавих те в списъка на първоначалната страница!

Vertex, аз съм в 26+2 и също я усещам доста често - предимно сутрин и вечер, но понякога и през деня след пиене на течности. И при мен е предимно в дясната част, но по-ниско, че предимно седалищно обича да застава. Вечер като се въртя наляво и надясно до няколко секунди почва да се усеща, че рита от страната, върху която съм легнала. Вече и Бракстън Хикс почнах да усещам по няколко на ден (почнаха от 23-та седмица с една на няколко дена).
Аз съм 25+6 и от няколко дни имам по няколко на ден. Бях се притеснила, защото моя проследяващ винаги се презастрахова и като нищо да ме вземе в отделението да ме влива с Магнезий. Сега съм по-спокойна.

# 582
Момичета, моля ви обяснете как точно разпознавате тези контракции Бракстън Хикс. Понякога коремът ми се втвърдява силно, но не целият, а само от едната страна. Тогава си мисля, че бебето е застанало там просто. В интернет не намирам ясна информация как да ги разграничаваме.

# 583
Vi Simple Smile, целият корем се втвърдява и издига все едно, ако е само от едната страна е бебето.

# 584
Аз също напоследък се чудя дали получавам или не получавам контракции. Това със стягането и вдигането на корема и издигането го получавам само, ако с партньора ми сме интимни, но през останалото време не се случва. Има ли други признаци на контракции?

Общи условия

Активация на акаунт