Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Аз имам зимен чувал за количка и ми беше много удобен, дори смятам, че е по-комфортен от космонавт. Детенцето вътре е свободно да се движи. Моят обаче е само за летен кош, не би се събрал в зимния. Космонавт няколко пъти слагах в началото, докато детето беше в зимен кош. Та може би трябва да се помисли от тази гледна точка. За мен това е от покупките, които ще изчакат да се родят бебетата, защото се набавят много лесно. Не се знае каква ще е зимата, колко ще са търпеливи и тн.

# 601
Плюса на космонавта е, че с него можеш спокойно да извадиш бебето от количката докато сте навън без да му стане студено. Но пък трябва да се заменя като омалее, докато чувалите се ползват по-дълго време. Другото е, че чувала трябва да бъде съобразен с летния кош на количката, защото не всички пасват. Аз имам един зимен чувал от баткото, но не ми пасва идеално на Балиоса заради коланите и миналата зима адски ме изнервяше, защото се изхлузваше понякога. Засега няма да взимам нито едното от двете, плана ми е бебето да е в раница навън и ще сме с общо яке.

# 602
Той чувала ще се ползва само за зимния кош по принцип. На шест месеца като станат,вече ще е май-юни и ще е топло, тогава горе долу детето се слага и в летния кош. Пък вече за следващата зима ще са по-големи, с обувки и т.н., едва ли ще ползвам зимен чувал.

И според мен космонавт е по-удобно, защото мога да го ползвам и като е с ергономична раница, а с това дете ще ми се налага със сигурност да ползвам.

Гледал Ергобейби, вие имате ли впечатления, удобни ли са?

# 603
Чувалчетата влизат в употреба и есента/пролетта през по-студените дни.

За Ергобейбито, аз имах Omni 360 Cool Air Mesh модела. Ползвах я много малко, не ми беше удобна заради твърдия колан. Отделно е изкуствена материя и много ни спарваше и двамата с малчо. Продадох я и купих BeLenka 4ever, вече беше на 4 месеца сина ми (имат и Mini версия за по-малки бебета). Нея си я ползвах активно докато не забременях. Сега за новородено съм взела Neko Tiny.

# 604
Минавам само да споделя какво ми каза приятелка, която ще роди скоро. В момента се зареждат с памперси и кърпички - в емаг има добри намаления на марката Памперс, конкретно за кърпичките спомена 12бр пакета с 52бр кърпички за 19.61лв - уж било най-добрата цена. Аз не съм ги гледала още, но може да ви се стори полезна информация.  😊

# 605
Минавам само да споделя какво ми каза приятелка, която ще роди скоро. В момента се зареждат с памперси и кърпички - в емаг има добри намаления на марката Памперс, конкретно за кърпичките спомена 12бр пакета с 52бр кърпички за 19.61лв - уж било най-добрата цена. Аз не съм ги гледала още, но може да ви се стори полезна информация.  😊

За мокри кърпи не съм гледала още, но скоро си поръчх памперси премиум кеър голям кашон 224бр бройката ми идваше на 29ст. Оферта си е. Пак в емаг

# 606
Космонавт и ергораница не става. Няма въобще място за движение и детето не може да се постави правилно.

Аз имам и космонавт и зимен чувал, но космонавта много бързо му омаля (също ноемврийско бебе), и като цяло чувалчето вършеше работа по-дълго.

# 607
За бебеносене може космонавт тип софтшел, те не са дебели и позволяват на бебето да си сгъва свободно крайниците.

Тази сутрин за пръв път усетих бебето да хълца. Много ми беше сладко и в същото време ми дожаля като се сетих колко е досадно да хълцаш. 😅

# 608
Ние с първото бебе ползвахме само космонавт и евентуално одеялце през зимата. С два космонавта (различен размер) изкарахме зимата.

И аз следя офертите в Емаг. Ползваме мокри кърпички само на Бебо - 99% вода, за новородени. Дори и сега с 9-месечната фурия сме си с тези кърпички. Като ги пипнеш, наистина са като намокрени с вода, а не с някакви мазни субстанции. Освен това като дръпнеш една, в повечето случаи излиза една.
От мокрите кърпички на Памперс изобщо не съм доволна и спряхме да ги купуваме като ни свърши първият кашон (взет пак така на промоция от Емаг). На пипане са някак по-мазни, и като дръпнеш една, излизат всички. При смяна на памперс е доста удобно да можеш да извадиш мократа кърпички с една ръка, а не с другата да спираш да не излязат всичките кърпички от пакета Joy

# 609
Ако сте от Пловдив, всичко в Гален е доста изгодно 🤗

# 610
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Присъединявам се и аз към клуба на подутите крака 😄 От както дойдоха последните жеги и моите глезени започнаха да отичат, най-вече левия. Благодаря на тези, които дадоха съвети за компресиращите чорапи, непременно ще си потърся и аз такива! От тогава започна да ме боли и кръста и не мога да спя добре. Общо взето както си бях добре и изведнъж започнаха всякакви оплаквания 😄
Както и при вас, и моя корем продължава да си се издува и втвърдява асиметрично от едната страна. Д-р каза, че според нея не са контракции, защото те били по-скоро симетрични, а и на прегледа матката изглеждаше спокойна. Аз все пак си имам едно наум, че може и да са, т.к. издуването не е съпроводено с ритничета.
На последните изследвания ми излезе ужасно нисък вит. D и сега съм на капки Вигантол по препоръка на АГ. И да завърша позитивно - аз съм с Rh- и следя за антитела, за сега всичко е наред! Още един месец да е така и идва ред на инжекцията анти D имуноглобулин.
С пожелание за хубав ден на всички 🥰

# 611
Моето коремче ми е особено тежко сутрин при ставане и вечер след вечеря като се понадуя. 😁
Имам и проблеми със спането тези дни, събуждам се с болки в кръста и ми става все по-неудобно да спя на която и да е страна. Явно влизаме в най-тежките *буквално* месеци.
Ще се справим, мами! 💪

# 612
Момичета, моля за мнение и опит: имам направление по НЗОК за ЛКК за издаване на болничен за 30 дни. Дадоха ми контакт на АГ, с който се чух по телефона и уговорихме кога да отида. Това, което ме озадачи, че ми каза че първо трябва да мина през регистратура и да платя 70 лв. Та не разбрах за какво се плаща щом имам направление, има ли някоя от вас с опит с ЛКК?

# 613
На мен ми пускат 30 дневен болничен за втори път през Лкк. Вземем го от регистратурата ,но там ми вземат само 5 лв някаква такса ,нищо друго .

Цитат на: Thea10
link=topic=1786272.msg50049050#msg50049050 date=1754304147
Момичета, моля за мнение и опит: имам направление по НЗОК за ЛКК за издаване на болничен за 30 дни. Дадоха ми контакт на АГ, с който се чух по телефона и уговорихме кога да отида. Това, което ме озадачи, че ми каза че първо трябва да мина през регистратура и да платя 70 лв. Та не разбрах за какво се плаща щом имам направление, има ли някоя от вас с опит с ЛКК?

# 614
Аз също плащам за болнични.

Общи условия

Активация на акаунт