Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 575
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Някой има ли информация дали в Майчин дом - София, бащата може да  присъства на раждането?

# 616
Някой беше писал в темата за болницата, че може срещу 500 лв, но най-добре от болницата да потвърдят.

# 617
Някой беше писал в темата за болницата, че може срещу 500 лв, но най-добре от болницата да потвърдят.

А това е несериозно да искат пари бащата да присъства! Какво безобразие и каква огромна сума! Не разбраха ли че това е основно право на бащата той нищо не консумира нито нищо му дават само пази компания на майката и подкрепа.
Аз раждах в Надежда и не искат пари за това.
Трябва да се прекрати това съгласяване и да приемаме че е нормално.

# 618
Преди години беше позволено, поне в Токуда, за Майчин дом не знам, след Ковид вече почти никъде не е позволено. Аз даже се учудих, че в Майчин дом и срещу заплащане ще го допуснат.

# 619
В Софиямед също пускат таткото срещу заплащане, там е 100 лева. Не съм съвсем съгласна, че е само за компания, тъй като не е рядкост някой татко да припадне и да се наложи и за него някоя медицинска сестра да се грижи по време на раждането, та явно това предварително го изчисляват като разход.

# 620
В Селена, където ще раждам пак, се заплаща 1000лв бащата да присъства. 😀 За щастие нямаме такива мераци и двамата с мъжа ми.

# 621
Моят присъстваше на раждането на първото дете. Сега и дума да не става, дори да беше безплатно, няма желание за втори път. Каза, че веднъж му стига Grinning

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 21:07 от tooclose

# 622
  • SOFIA
Здравейте:)
Аз се включвам със закъснение. 25 седмица и 3 дни  и очаквам момиченце. Терминът ми е 14ти ноември, но днес бях на преглед и вече е 6ти ноември, тъй като бебка върви седица напред от самото начало.  Тук съм основно да следя за мнения на раждали в гр.София , а именно в Токуда, СофияМед, Надежда или при Зебрите в СветаСофия. Ако има дами, които се проследяват или дори са раждали при д-р Нур ел Салех, ще се радвам да се свържем ! Пожелавам лека, спокойна и споделена бременност на всички Ви!

# 623
Момичета, моля за мнение и опит: имам направление по НЗОК за ЛКК за издаване на болничен за 30 дни. Дадоха ми контакт на АГ, с който се чух по телефона и уговорихме кога да отида. Това, което ме озадачи, че ми каза че първо трябва да мина през регистратура и да платя 70 лв. Та не разбрах за какво се плаща щом имам направление, има ли някоя от вас с опит с ЛКК?
Аз от няколко месеца съм в болничен, и Аг ми пуска талон и нищо не плащам. Може би ви е на частно, идея си нямам как на места може без заплащане, а на други по 60/70/80лв

# 624
В Софиямед също пускат таткото срещу заплащане, там е 100 лева. Не съм съвсем съгласна, че е само за компания, тъй като не е рядкост някой татко да припадне и да се наложи и за него някоя медицинска сестра да се грижи по време на раждането, та явно това предварително го изчисляват като разход.

Това става 1 на 100 и ако стане нека си искат пари след това.

# 625
Здравейте мами,как сте с подготвителните контракции,появиха ли се при вас,аз имам по осезаеми от около 2 седмици и по препоръка на следващия аг пия Магнерот 3пъти по 2,но шпа при необходимост,от три ден сме на море на Гърция и от пътя ми се заселиха явно ,и сега вечер предимно ми е по твърд корема,а през деня съм добре,ще трябва да избутам някакси до петък когато си трэгваме,но вечер много се паникьосвам и притеснявам,писах на моя аг и казва че без преглед нищо не може да каже,което реално е така,нямам болки само стягане и отпускане предимно вечер,дано няма някакви поражения върху шийката,че умирам от притеснение,хич не трябваше да тръгвам никъде на море,но преди това бях на преглед и разпитам казаха че нямало проблем

# 626
Здравейте, сега следящия ми издаде 14 дневен болничен. Като изтече трябва да отида на комисия. Знаете ли дали за явяване на комисия трябва да се издаде направление за лкк?

# 627
Невяна, не се притеснявай, подготвителните контракции са нещо нормално и не е необходимо да скъсяват шийката. Аз имам такива вече от месец и размерът на шийката не ми е мръднал, като на мен АГ-то също ми изписа Магнерот 3 пъти по 1 таблетка. Щом няма болка всичко би трябвало да е наред, особено щом си имала и позволение от лекаря за пътуването. Опитай се да се успокоиш и да се насладиш на остатъка от почивката!

# 628
Здравейте мами и от мен!
И аз имам подготвителни контракции доста често и то,при първата бременност мисля че не бяха така или вече не помня и аз нз.На преглед съм другата седмица надявам се да е всичко нормално 26 гестационна седмица съм.От сега зех да мисля за раждане и се притеснявам първото раждане ми беше естествено и сега ако всичко е наред ще искам пак да е така ноо с много страх.
Пожелавам на всички лека бременност с щастлив край 🤗

# 629
Може ли да споделите как да избираме памперси? Съжалявам за доста глупавия въпрос, но се чудя дали има някакви особености и трябва ли да изчакаме бебето да се роди?

Общи условия

Активация на акаунт