Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 525
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Аз лично мисля да се запася с Памперс и Пуфис, не много бройки, за да преценя, кои ми допадат повече. Не виждам смисъл в презапасяването, не е нужно и да се ходи до магазин, ще поръчаме после допълнително.

Момичета, има ли някоя от вас с диагноза превия? Не ми е поставена, тъй като е рано, имам преглед след два месеца отново и ако тогава не се е вдигнала, ще я поставят. По принцип на нормалните прегледи ми казаха, че плацентата е на 1-2 см от родовия канал, но на ФМ ми казаха, че засяга част от канала. Доста се притесних, четох разни страшни неща. Казаха ми да почивам повече, без полови контакти и че има шанс да се вдигне.

# 631
Аз четох в други теми тук специално за памперсите - повечето опитни майки казаха, че са минали през няколко различни марки според това как реагира кожата на бебче, и дали и колко са им качествени.
Аз лично не мисля да купя огромно количество от един вид, а ще помисля дали да вземем няколко вида или как точно да го караме.

Между другото, тези дни правих проучване специално за бебешки седалки за коли и намерих много полезна информация как да изберем в канала на "Деца на борда" в ютуб. Може да посетите и сайта на ADAC където са направили списъци със седалки тествани в независими краш тестове, и са оценени по безопасност. На мен това изключително много ми помогна да се ориентирам в това, какво да търсим. 

Ние сме на преглед чак на 22.08 и имам усещането, че тези дни корема ми расте с минутите. Рязко се усещам по-голяма, но като че ли все още не изпитвам подготвителни контракции или поне не мога да ги различа от останалото усещане.

# 632
Относно памперсите, размер 1 умаляват доста бързо, така че не бих се запасявала много с тях. Също бих пробвала в началото на няколко марки, за да преценя кои най-добре пасват на бебето. Много зависи от телосложението дали ще прилепват добре навсякъде, за да не пропускат. Също така по-чувствителени дупета се случва да се обриват от някои марки. Със сина ми след като пробвах по един пакет от всички лесно достъпни марки, се спрях на Lupilu. Всичко беше супер първите месеци ама при по-големите размери започнаха да му пропускат много често и след това минахме на Pampers Premium Care. Карахме с тях докато не стана време да минем на гащички и от тях взимам на Puffies, защото по-добре пасват на слабички крачета и дупе. Така че, доста се променят нещата в движение и затова не препоръчвам презапасяването. 😀

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 07:26 от zoya.

# 633
Относно памперсите, размер 1 умаляват доста бързо, така че не бих се запасявала много с тях. Също бих пробвала в началото на няколко марки, за да преценя, които най-добре пасват на бебето. Много зависи от телосложението дали ще прилепват добре навсякъде, за да не пропускат. Също така по-чувствителени дупета се случва да се обриват от някои марки. Със сина ми след като пробвах по един пакет от всички лесно достъпни марки, се спрях на Lupilu. Всичко беше супер първите месеци ама при по-големите размери започнаха да му пропускат много често и след това минахме на Pampers Premium Care. Карахме с тях докато не стана време да минем на гащички и от тях взимам на Puffies, защото по-добре пасват на слабички крачета и дупе. Така че, доста се променят нещата в движение и затова не препоръчвам презапасяването. 😀

А реално, бебче като се роди какъв размер са памперсите които ползват обикновено? Знам, че може да има разлика с всяко дете, но от 1 ли се започва типично? 😁

# 634
По принцип от размер 1, да. Но понеже бебетата качват много бързо килограми първите месеци, най-бързо умаляват те. Нещо, което да имате предвид е, че посочените кг на пакета са по-скоро ориентировъчни, а не точен диапазон. Ако започне да му пропуска памперса на бебето или много да му стяга около крачетата/кръста, значи е време за следващия размер. Е, при момченцата може и друг да е проблема.. пишлето ако не сочи право надолу, а настрани или пък нагоре, гарантирано ще пропусне памперса. 😅

# 635
Здравейте! Аз имам едно питане и да ми дадете съвет. От Дупница съм, но се следя от както забременях при д-р във Вита. Това си е на частно. По съвет на личния лекар се записах и в Дупница при един доктор по здравна. За сега ходя на двете места , като на тях не съм им казала , че ходя на две места. В Дупница не искам да раждам. Докторката във Вита иска още сега да ме запише да си избера дата за секцио. Една позната скоро ми каза, че има познат доктор в Майчин дом , който е бил много добър. И не знам на къде.

# 636
Аз лично мисля да се запася с Памперс и Пуфис, не много бройки, за да преценя, кои ми допадат повече. Не виждам смисъл в презапасяването, не е нужно и да се ходи до магазин, ще поръчаме после допълнително.

Момичета, има ли някоя от вас с диагноза превия? Не ми е поставена, тъй като е рано, имам преглед след два месеца отново и ако тогава не се е вдигнала, ще я поставят. По принцип на нормалните прегледи ми казаха, че плацентата е на 1-2 см от родовия канал, но на ФМ ми казаха, че засяга част от канала. Доста се притесних, четох разни страшни неща. Казаха ми да почивам повече, без полови контакти и че има шанс да се вдигне.
Здравей , Виолетка! Включвам се от октомврийската тема ,но тук сте по - активни и ви чета.
На мен ми повтаряха , че съм с ниска плацента и я чакахме да се вдигне,но сега в края на 28ма г.с в документа ми написаха - плацента превиа тоталис.Забранени са ми също половите контакти , вдигане на тежко и физическо натоварване.Увеличиха ми магнерота на 3х2 таблетки , тъй като предстоят подготвителни контракции и има риск от прокървяване.
Моя позната с първата си Б беше с превия - всичко мина нормално , не е имала проблеми.
Лошото(поне за мен) е , че в такъв случай ще ми планират секцио ,  а първото ми раждане е естествено.
На пуфис памперсите на мен мн не ми допадат, защото идват някакси дебели, но пък за зимата може би няма да е проблем.
Момичета , а има ли някоя от вас чието бебенце върви по - мъничко? Моето изостава вече с 10тина дена и въпреки чудесната анатомия на феталната морфология ми подхвърлиха варианта за амниоцентеза , защото понякога спада в растежа бил от невидяни на ехографа хромозомни аномалии.

# 637
Амазоника :
Момичета , а има ли някоя от вас чието бебенце върви по - мъничко? Моето изостава вече с 10тина дена и въпреки чудесната анатомия на феталната морфология ми подхвърлиха варианта за амниоцентеза , защото понякога спада в растежа бил от невидяни на ехографа хромозомни аномалии.
[/quote]
Привет, аз от самото начало си вървя с 8-10 дни назад. Но при мен в месеца в който заченах бях на фоликуметрия и овулацията ми е доказано късна. И от самото начало по термин съм за 14, а по ехограф приеха дата от първата фетална 20. 11 така, че ако е от самото начало не би трябвало да е проблем, но ако спада е впоследствие може би е по-добре да се доверите на следящия ви Аг.

# 638
Минавам да се включа и да кажа, че направихме първата си поръчка за бебка. Поръчахме си количката, решихме да вземем cybex balios s lux, доста ни беше препоръчана и масово видях да говорят за нея сред по-предпочитаните модели и марки.

Поръчхме я в светло синьо, защото останалите цветове бяха или черно и тъмно синьо, или бяло и сиво - никоя опция не ми допадна особено, но работим с каквото имат. Прави ми впечатление, че специално за 2в1 моделите е трудно да се намерят в магазините последно време, не съм сигурна защо. Та решихме направо да действаме.

По тази тема, нашата ще е доставена от бебе борса "бебино", надявам се тези дни, и ще мога да си поиграя с нея. 😂

# 639
Случи ми се нещо много неприятно предните два дни. Имах много контракции, в началото не бяха болезнени, но после станаха. През 10-15мин по цял ден и нощ.
Още първият ден отидох на спешен преглед и шийката беше добре, бебетата също. Смениха ми магнерота с коринфар, който съм пила и предната бременност.
 Беше нещо страшно. Днес най-после съм по-добре, имам контракции, но не са болезнени и толкова чести. Аз още от 15-16г.с. съм с така наречените Бракстън-Хикс и на магнезии и но-шпа.
Следят ме през 10-14 дни. Днес бях на преглед и лекаря каза, че няма признаци на вътрематочна инфекция. Вероятно е да е провокирано от това, че съм дребна, а бебетата са две и много бързо се разтяга матката.
Много се изплаших. На някоя случвало ли й се е такова чудо и то толкова рано?

# 640
Мишел, и аз съм с много подготвителни и то от много рано. Още в края на трети - началото на четвърти месец ме почнаха. И мен ме стреснаха, защото бяха много рано, а някои си бяха и регулярни и болезнени. Нооооо в крайна сметка все още шийката си е добре, бебето (при мен е едничко) си е добре и расте както трябва, така чеее.. приемам, че моите подготвителни ще са такива, пия си магнезия и това е. Раздавай го по-леко и не го мисли прекалено много, щом вече си била на преглед и са ти казали, че всичко е наред.
Преди няколко дни имах такъв епизод - около 40 минути бях с регулярни леко болезнени контракции на по 5-7 минути. Накрая се поукротиха, но си е стряскащо, така че те разбирам напълно Kissing Heart
При мен най-вероятно е от поредната бременност. Казват, че при всяка следваща бременност матката е по-чувствителна.
Но в крайна сметка явно са безобидни подготвителни контракции, които не заслужават прекалено много от нашето внимание Relaxed

# 641
Мами и аз съм с подготвителни контракции,доста чести през ноща особенно,втора бременост ми е и с първата бях така до края бях на но шпа и магнезий и преносих 4 дни,въпреки всичко и мен си ме стряскат,но явно при повечето е така,само притеснения...

# 642
Нефи, при мен не е от началото - някъде от втората фетална натам.Като от тогава до сега изостава веднъж с 5 , веднъж с 7 и сега с 10 дена.Не е някакво мега голямо забавяне, а аз самата съм висока 1.52см и твжа 47кг не бременна.Предвид ,че анатомично е окей детето не мога с лека ръка да се съглася за амниоцентеца.Днес съм на второ мнение.

Мишел, много стряскащо.На мен не ми се е случвало,но относно инфекциите мога да споделя , че аз си пуснах за херпес зостер, цитомегаловирус и токсоплазмоза, тъй като имах един обрив, а и заради изоставането в растежа.И излезе , че съм карала две от тях някога, за щастие не е било повреме на Б.Ако решиш все пак да си пуснеш да знаеш , че освен стандартните igG  и igM антитела има някакво за igG АВидитет , който дава представа ако са карани инфенкции преди колко време е било, така би могла да ги изключиш като възможност.
Честито за новите придобивки на всички !

# 643
Нефи, при мен не е от началото - някъде от втората фетална натам.Като от тогава до сега изостава веднъж с 5 , веднъж с 7 и сега с 10 дена.Не е някакво мега голямо забавяне, а аз самата съм висока 1.52см и твжа 47кг не бременна.Предвид ,че анатомично е окей детето не мога с лека ръка да се съглася за амниоцентеца.Днес съм на второ мнение.

Стискам палци всичко да е наред. Понякога и измерванията не са ча толкова точни, но добро решение от твоя страна за второ мнение. Аз ако съм дае и на трето бих отишла. Моля сподели след прегледа какво са казали, ще се моля да е грешно измерване и да не се налага да се подлагаш на амниоцентеза. 🫶🙏

# 644
Привет момичета, отдавна не съм писала, ама нямам и какво ново да споделям, девойката понякога не спира, друг път е малко по-кротка.

От около седмица съм в 7ми месец и направо имам чувството, че съм слон/хипопотам, супер сложно ми е да се движа понякога, да ставам от леглото, да лягам и т.н. Миналия път с другата девойка сякаш не беше така, бях си супер до края.
Ще заминаваме на второ море тези дни и много се радвам, че успях да отида на едно друго в 5ти месец, защото сега идея си нямам как ще седя на плажа, ако въобще стигна до него. Последно гледаха девойката на 11.07 и имам записана трета фетална за 17.08, но реших, че преди морето не е зле все пак да я видим дали е добре, зле ли е и така нататък та утре съм пак на преглед. Ще ми се съберат два доста близо един до друг, но надявам се да не е голям проблем.

Успешен ден на всички и само хубави новини да се чуват/четат в темата. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт