Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 275
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Аз също имах такива, само че различна кандида. Помогна ми Гинофилус глобули 🤗

Аз точно идвам да се оплача, че микробиологията не ми е чиста. Анаеробни клетки и кандида албиканс. И двете умерено. А аз правих преди един месец и имаше само анаеробни клетки, опитахме с лактобацили да оправим флората, но явно не е станало. Сега в добавка кандида ...
Ние бяхме на море, аз само краката си топя, но два пъти се случи да вляза до колене в морето да хвана малката, и ме заля вълна, съответно ми се измокри банския . Та , може и от това да е, знам ли
Притеснено ми е сега, с предната бременност всички микробиологии ми бяха чисти, а сега....Ще видя утре какви лекарства ще ми изпише доктора .

# 691
Здравейте, нова съм и също живот и здраве чакаме бебче със моят мъж ноември месец  (28 гестационнаседмица),но имам въпроси преди седмица бях на преглед при моята гинеколожка ,която ми каза ,че може би имам,,ПЛАЦЕТАРНА ДИСФУНКЦИЯ,,
Някоя от вас чувала ли е за такова нещо и дали е много притеснително?
(Бебчо е много активен и всичко е наред за сега ..надявам се и до края на най-хубавото преживяване )

# 692
Много ти благодаря, че писа. Много се притесних, не знам на мен какво ще ми изпише АГ.
Каза, че това е смесена инфекция  и утре ще ми издаде ел. рецепта, което ме навява на мисълта, че ще изпише антибиотик.
Направо няма празно, само притеснения Disappointed Relieved

Аз също имах такива, само че различна кандида. Помогна ми Гинофилус глобули 🤗

Аз точно идвам да се оплача, че микробиологията не ми е чиста. Анаеробни клетки и кандида албиканс. И двете умерено. А аз правих преди един месец и имаше само анаеробни клетки, опитахме с лактобацили да оправим флората, но явно не е станало. Сега в добавка кандида ...
Ние бяхме на море, аз само краката си топя, но два пъти се случи да вляза до колене в морето да хвана малката, и ме заля вълна, съответно ми се измокри банския . Та , може и от това да е, знам ли
Притеснено ми е сега, с предната бременност всички микробиологии ми бяха чисти, а сега....Ще видя утре какви лекарства ще ми изпише доктора .

# 693
Да ви успокоя относно инфекциите - от сигурно три години се боря с гъбичките, изпила съм всичко де е под слънцето, слагала съм всякакви лекарства и пак се връщат. Гинофилус може би съм приключвала 5/6 пъти комбинирано лечение с препарати и пак си идват.

Като забременях моя си АГ ме успокои, че по време на бременност едно 60-70% хващат гъбички или имат дискомфорт, почти невъзможно е да се отървеш. Аз си хванах инфекцията точно преди да забременея и спешно спрях всякакви лекарства до миналия месец. След МБ пак излезе, но в намалено количество и доколкото разбрах, шанса да я излекуваш и пак да хванеш нещо преди раждането е огромен. Имунитетът ни в момента е много разклатен, така че няма какво да се направи.

Проучвах дали се ражда с гъбички - ами, не е препоръчително, но се случва. Затова не се притеснявайте толкова, имаме време до термин и стискаме палци всичко да се изчисти. Ако пък не, здраве да е, само да е всичко наред с бебчето.

Аз съм утре на изследвания и стискам палци стерилната урина да се върне чиста. Макар че повече ме притеснява глюкозата, не знам как няма да повърна 😄

# 694
Аз анаеробни бактерии лекувах близо 2 месеца, след първите глобули ми излезнаха и гъбички в допълнение. Учудващо третата терапия помогна и не се стигна до перорален антибиотик, но казаха, че сигурно ще е следващата стъпка. Анаеробите са си опасни и не е добре да стоят нетретирани.
Аз да се оплача, че ми откриха днес хематом в края на плацентата. Приеха ме за проследяване в болницата. Надявам се да е спрял вече развитие и при следващото му мерене да се види резорбация. Някоя сблъсквала ли се е с това?

# 695

Доста невероятно, ако сте хванали гъбички от това. Не съм имала до сега нито преди, нито след като забременеях, но като ходя на море и много внимавам на какви повърхности сядам. Като гледам на някои места какви мръсни шезлонги и столове дават, само си представям как са носители на всякакви бактерии. Също не е добре да седите с мокра бански и е добре да имате поне 2 чифта и да ги оставяте да изсъхвах, ако седите на плажа продължително време. Това може да се практикува и не само по време на бременност. 😄

За гъбичките знам, че може да се получат и от синтетичено бельо. Голяма част от бельото в магазините е от изкуствени материи и за това в момента залагам само на ограничено памучено бельо. Също четох, че и дамските превръзки могат да допринесат за появата на инфекция.

# 696
По време на бременност ли ги лекувахте?
Да, доктора каза, че не е добре да са там...

Vertex, аз също не вярвам да е от морето. Гъбички и аз никога не съм имала, нямам идея от какво се пръкнаха сега точно.
А нямам и симптоми, аз мислех, че ще е ок тази микробиология. Може би защото и за анаеробните и за кандидата пише, че са умерено, а не масово.

Аз анаеробни бактерии лекувах близо 2 месеца, след първите глобули ми излезнаха и гъбички в допълнение. Учудващо третата терапия помогна и не се стигна до перорален антибиотик, но казаха, че сигурно ще е следващата стъпка. Анаеробите са си опасни и не е добре да стоят нетретирани.
Аз да се оплача, че ми откриха днес хематом в края на плацентата. Приеха ме за проследяване в болницата. Надявам се да е спрял вече развитие и при следващото му мерене да се види резорбация. Някоя сблъсквала ли се е с това?

# 697
Да, в 12гс имах дискомфорт и взехме първата микробиология и от тогава чак до сега - 22гс. Даже се бях отчаяла и днес като ми излезе чиста микробиология чак не ми се вярваше. Бяха стигнали до бактериална вагиноза в последствие (наличие на clue cells).

По време на бременност ли ги лекувахте?
Да, доктора каза, че не е добре да са там...

Vertex, аз също не вярвам да е от морето. Гъбички и аз никога не съм имала, нямам идея от какво се пръкнаха сега точно.
А нямам и симптоми, аз мислех, че ще е ок тази микробиология. Може би защото и за анаеробните и за кандидата пише, че са умерено, а не масово.

# 698
Здравейте бъдещи мами, някоя мама от софия и по-конкретно Младостите? Имам чисто нова опаковка Биозин мама, ако има някоя която го пие, подарявам!

# 699
Какво ти помогна 🤗

Цитат на: Michelle009
link=topic=1786272.msg50076030#msg50076030 date=1754940803

# 700
За БВ - два курса Арилин Рапид глобули
За гъбичките (non-albicanas) - един курс Нистатин глобули

И двете обаче ги нямаше в аптечната мрежа и ги взимах приготвени от болница Надежда.

Какво ти помогна 🤗

# 701
При кой се следите в Надежда, и аз съм там.
За БВ - два курса Арилин Рапид глобули
За гъбичките (non-albicanas) - един курс Нистатин глобули

И двете обаче ги нямаше в аптечната мрежа и ги взимах приготвени от болница Надежда.

Какво ти помогна 🤗

# 702
Michelle, пиши как се развиват нещата с плацентата. Кога ще те изпишат?

# 703
Надявам се всички да сте добре❤️❤️❤️

Бихте ли споделили кои имена за момченца са ви грабнали? Ние сме в задънена улица 😂❤️

# 704
Flower90, следя се при д-р Михайлович (ЖК) и д-р Чачева (биометрия).  Прекрасни хора и професионалисти според мен.
А ти при кой си?

Violetka91, все още си лежа тук. Не съм имала нови прегледи. Казаха минимум 3 дни, че ще ме държат, за да се успокои матката от системите и да проследят хематома.

Хоупче, и ние с нашите двама хубавци още нямаме фаворити.

Общи условия

Активация на акаунт