Подаръците - в карати, моля

• 5 902
  • 135
  •   1
Отговори
# 90
Имам много подарени бижута, които си нося или пазя.
Не бих давала обяснение на никой кой е броил парите за тях, не ми се е случвало и някой да пита.
Годежен пръстен имах, много красива халка по мой дизайн - също. Продадох ги и двете след развода и си купих красиво, скъпо палто с парите, което си ползвам с удоволствие.
Случвало ми се е да ми търсят уред след като вече съм го подарила на някой (преди това съм питала за претенции и е нямало такива), и съм карала да съжаляват, че въобще са попитали. За мен това са мишкарски изпълнения - да си търсиш нещо подарено или за което не си имал претенции, но след време си се присетил, че ти било потрябвало.

# 91
  • Варна
Не бих върнала нищо - нито подарък, нито бижута, годежни пръстени или на баба му гривната.
Щом е преценил, че може да ми ги подари, то сделката е затворена.
Изключения правят неща, които предварително са договорени, че са за временно ползване или до поискване.

Подаръците не са задължителни, да е мислил Grinning

# 92
  • София
Сетих се за чалга певиците, на които всяко гадже "подарява" кола и апартамент/къща и после си ги взима, когато се разделят.

# 93
  • Melmak
Сетих се за чалга певиците, на които всяко гадже "подарява" кола и апартамент/къща и после си ги взима, когато се разделят.

Факт, една всеизвестна обясняваше, че след развода си не е имала кола, с която да закара щерка си на училище и се молела на бившия да остави поне колата. Детето не е негово.

# 94
  • София
А после били печелили много. Явно си наливат техните пари по естетичните клиники. Ама и такива мъже намират, които подаряват само на приказки, а не с нотариален акт.

# 95
Ами да мъкнат пари и като съберат, да си купят нещо на свое име, ама не мислят дългосрочно, а живеят ден за ден.

# 96
Скрит текст:
Съседка съди снаха си, да и върне подарено злато след развод със сина и, съдът отсъди, че подарък не се връща, независимо какъв, над 200 грама злато остана за снахата.

Значи синковеца и го е върнала, ама златото не. Е те на това му се вика златотърсачка. Trollface
,,Сина ти като ми върне е@нето, тогава ще ти върна златото" - беше отговор на снахата, съда го потвърди.  И двете учени, вишистки, интелектуалки, изложиха се бетер циганки.

Връщам такива дългове по заместване. Единствено предварително условие - снимка на кредиторката.

Късмет извадих в този живот. Нямам богати баби и прабаби, оставили ми скъпи бижута. Нямам пари и възможност да купувам скъпи подаръци. Което означава, че жените, навили се да прекарат известно време в моята компания са оценили други мои качества. Духовните, предполагам Simple Smile

Оплювате "традиционните" общества, подтискали жената, ама пък давали злато (инвестиционно? Wink ) при брака, а сега де? Как да се разкрачите толкова, без да паднете?

# 97
Само известно време, а не фурева? Май не само наследството ти го няма...

# 98
  • София
Потискам се пише без Д.

# 99
  • Out of the Mix
A какво да кажем за "удаването" и "отдаването", което дори "знатни" потребителки бъркат и мешат.

Боверик, не захлеби ли за толкова години в хАмериката, бре...

Тук в БГ сме все по-добре, приемаме Еврото, предполагам следиш.

# 100
  • София
Мож' да обясниш на аудиторията разликата, ако те влече. Само имай предвид, че в едно от значенията са дублетни.

# 101
  • Out of the Mix
Не ме влече, ти си по пунктуациите и семантиката. Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз съм по други неща. Sunglasses

# 102
  • София
Ми спри с вметките за правопис, че ти разваля образа, който се опитваш да ни представиш.

Харесва ми отговорът на снахата от историята на Бубето. Разбира се, ще има хора, които ще възкликнат "ама на неяяя не ѝ ли е било удоволствие". Ами, на него не му ли е било удоволствие да подари подарък, да го види върху любимата си, не е ли било доброволно Stuck Out Tongue Winking Eye

П.П. Понеже много пъти се засегна инвестиционното злато- знаем. И въпреки това подаръкът все пак трябва да има някакво друго измерение освен финансово. В случая на бижутата - естетическо. Кюлчета да подаряваш е малко сухарско. Grinning

# 103
  • Out of the Mix
Я да чуя, че ми разгорещи любопитството, какъв е образът, щото нищо не опитвам? JoyRolling Eyes
А, че се забавлявам, факт.

И защо говориш в множествено число от името на всички?

# 104
  • София
За мен инвестиционното злато е по-естетично от бижута, но аз не обичам златни бижута. Толкова красиви монети има - цели серии с различни фигури всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт