Подаръците - в карати, моля

• 5 898
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
Зависи. Не бих върнала по мое желание, но ако си ги иска... може би ще ги върна, ще ми носят неприятно усещане. Не ми се е случвало и не бих приела ако към този човек нямам усещане за взаимност. Примера е може би неудачен, но категорично не приемам подаръци от свекърва ми, включително имаше и разни злата. Много лицемерно би било да приема, при все че нямаме особено добри чувства.
Познавам жени, чийто приоритет е трупане на вещи с възвръщаема инвестиция, но не знам, какво се случва след раздяла.

# 16
Излезе ми едно видео в Инстаграм: две птички стоят на едно клонче, едната дава на другата пчела, която е уловила, другата я изяжда и тогава позволява на първата да се качи върху нея и да копулират.

Та така, подаръците са изработени. Ако нещо е минало в твоя собственост, ти си решаваш като собственик какво ще правиш с него. Ако е жилище, кола и пр , върху което не ти предоставят собственост, някакви семейни бижута, за които поначало знаеш, че си остават в семейството, предават се през поколенията, пак си знаеш, че си само ползвател, не ги продаваш, не ги носиш на бижутер да ги направи по-модерни...

# 17
  • София
Може би зависи и колко дълго е продължила връзката. Едно е да е била няколко месеца, друго е с години.
Представих си как сега се разделяме със съпруга ми и почваме да си връщаме разни неща слад 30+ години заедно. Wink

# 18
  • По света и у нас
Според мен, връщането на подаръците е демонстрация. И е тъпо да се връща.
Все едно му казвам, че не е значил нищо за мен. А то вероятно не е било така. А той да си поиска подаръците, това е още по тъпо - показва колко е зле той самия.
Сега ако ми е дал някаква глупост която ме е дразнела, вероятно съм щяла да се отърва от нея на момента, но не бих правила демонстрации и да му я връщам.
Реално всяко нещо ще ти напомня на този човек и наистина е малко трудно да се премине на чисто ако имаш подаръци от миналия.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 15:34 от PriMadonna

# 19
Май все мъже се излагат така, ако съм подарила рибарски такъми на бившия, да си ги искам ли, макар че нямам какво да ги правя? А те с изпросените колиета какво ще правят, от Герганка на Дианка ли ще ги подарят? Persevere

# 20
  • Обран бостан ;)
Поводът за темата е мой познат, който ми се оплака, че бившата му не му върнала подаръци бижута - някакво скъпо колие и пръстен (не годежен, той е вечният ерген). Аз, както се досещате, му казах без свян, че е льольо и тя пък е изгубила 4 години с него, даже малко я е обезщетил, познавайки го. Ние сме си искрени, не се е обидил.
Скрит текст:
Какво мислите за връщането на скъпи подаръци? И втора линия на темата - предвид тенденциите мъжете да баламосват жените дълго време, без реално обвързване, мислите ли, че поне е нормално да не реват и да се разпишат с нещо по- ценно, което може да послужи един ден? Уточнявам, че говоря за средностатистически хора, не за мутренски истории.

За да отговоря и аз - не съм връщала подаръци. Някои си ги ползвам и до днес, включително бижутата.
И трета линия на темата, която току- що ми хрумна. Сърдят ли се половинките ви, ако носите/ползвате неща от предишни партньори? Или просто не им казвате.

Поредната тема в която ще се опитвате да осребрите времето прекарано с някой мъж.
Връзките все повече заприличват на трудови правоотношения с определено заплащане на час или надник.

Ама иначе - любов, тръпки, пеперуди. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21
Май все мъже се излагат така, ако съм подарила рибарски такъми на бившия, да си ги искам ли, макар че нямам какво да ги правя? А те с изпросените колиета какво ще правят, от Герганка на Дианка ли ще ги подарят? Persevere
И такива има. 😀 че и пръстен годежен например ще подарят на следващата, че да не се минат, все пак пари са дали.
Един пък купил за гаджето и за любовницата еднакви колиета, били на прИмоция. Язък, и двете му ги върнаха накрая😆

# 22
  • София
Ако мъжът ми изпадне в беда, ще продам всичко, което ми е подарил, за да му помогна.
И ако не ми е подарил много… това си е негов проблем 😇

# 23
Хвърлям, връщам или продавам, в този ред. Предимно хвърлям, защото имат единствено сантиментална стойност, а точно такива сантименти след раздяла нямам.
И аз съм забелязала, че искането обратно само мъже го правят. Това са точно мисли как не стига, че ù го слагал и не може да промени този факт на омърсяване на най-ценното си...ама поне да си прибере материалните неща, та оная [изберете обиден епитет] да остане твърдо на минус - изработена и без нищо.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 13:49 от Нарцùса

# 24
Не съм връщала нищо, не бих носили бижута от друг, но имам една картина в хола подарък, мм като ме пита от къде е му казах, не е поискал да я махам. Той повече ревнува от един мой приятел, който ми е подарявал много неща, и с когото имаме спомени, отколкото подаръци от бивши. Имам и книги, и бижута , никога не се сещам за човека, когато погледна нещото.
Но веднъж преди години получих колет огромен и вътре всички подаръци, които съм правила на един бивш. Явно е искал да ме заличи, защото се е чувствал наранен, почувствах се много тъпо тогава и дълго не знаех какво да правя с вещите.

# 25
  • Обран бостан ;)
Излиза, че бельото не е ОК за подарък. И да ти го върнат няма какво да го правиш. Trollface

# 26
  • София
Поредната тема в която ще се опитвате да осребрите времето прекарано с някой мъж.
Връзките все повече заприличват на трудови правоотношения с определено заплащане на час или надник.

Ама иначе - любов, тръпки, пеперуди. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сиренето и лекарствата на децата не се плащат с ларви.

Не се опитваме да го осребрим, а да го озлатим, но само с тези, които имат злато Wink

# 27
Кажете на приятелката си да ги продаде и да си изхарчи парите с кеф. Тя си ги е платила с кръв и пот да търпи някакъв льохман.
Подаръците си ги искахме, когато бяхме на по 14-15 години, не е нормално при възрастни хора да се случват такива лапешки истории.

# 28
  • София
Как точно една жена си плаща подаръците от гаджето с кръв и пот?
Нима тя насила е била във връзката?

# 29
Недей така, знаеш ли колко горещо става пред котлона у нас...

Общи условия

Активация на акаунт