Подаръците - в карати, моля

• 5 892
  • 135
  •   1
Отговори
# 30
Как точно една жена си плаща подаръците от гаджето с кръв и пот?
Нима тя насила е била във връзката?

Изхождайки от обяснението на авторката, че въпросния господин е пълен льльо и е загубил 4 години от времето на тази жена, докато тя се е надявала явно на друга развръзка на нещата, влагайки от себе си всичко - тяло, душа. Останали са и няколко карата и то даже не знаем колко, предвид, че сега има бижута с много малко карати и може буквално за няколкостотин да купиш обичи или колие. Останалото си е излагация на льольото.

# 31
  • София
Купа с пържени тиквички струва много, много, много от всичко 😇

# 32
  • София
Този аргумент много често се споменава, но важи с пълна сила и за другата страна. Никой не подарява нещо насила и никой не стои с истеричка насила и никой не се обвързва със "златотърсачки" насила. И така нататък.

Пито, платено. Само че времето е по- скъпо от малко злато и камъни. Та кон за кокошка е положението според мен.

# 33
  • Обран бостан ;)

Изхождайки от обяснението на авторката, че въпросния господин е пълен льльо и е загубил 4 години от времето на тази жена, докато тя се е надявала явно на друга развръзка на нещата, влагайки от себе си всичко - тяло, душа. Останали са и няколко карата и то даже не знаем колко, предвид, че сега има бижута с много малко карати и може буквално за няколкостотин да купиш обичи или колие. Останалото си е излагация на льольото.

Ще доживея ли да ми обясни някой, защо тази иначе толкова умна жена, се е хванала с този "льольо".

Казвам "хванала" за благозвучие. Вие си знаете какво значи Wink

# 34
  • София
Е, да.
Подаръкът е нещо, което се дава и не се изисква, но пък подаръкът се предполага, че не е компенсация за мъчението да бъдеш с някой човек, а са жест на любов, внимание и т.н.
Та и за двете страни важи.

# 35
  • София
Бънди, това, че някой е сглупил да се хване с неподходящ човек, не го задължава да връща подаръци и да изплаща грехове. Grinning
Много ви е първично на някои желанието да вземете от жената, да си изкупува вината. Абе, с две думи да е прецакана непременно. Като е избрала льольо, може пък нещо хубаво да ѝ се случи за компенсация. Grinning

# 36
  • ВАРНА
Не съм получавала такъв тип подаръци от минали връзки 🤷🏼♀. Преди 20+ години на 17, 18 годишни кой подаряваше бижута …
Смятам обаче, че не е нужно да се връщат вече подарени такива, освен годежен пръстен /при развален годеж/ или такива със сантиментална стойност /като предавани през поколенията/.

# 37
  • Melmak
Не бих върнала скъп подарък. В предишните си връзки не съм получавала скъпи подаръци, не се е налагало да връщам нищо. Ако сега се разведа пак не бих върнала. Какво да върна? Нали са подаръци? Аз да взема половината пералня, тогава? Или дънките, които му купих последно? Това са някакви номерца, които не разбирам. Ако нещо не те кефи, че ти напомня на някого - продай го, подари го.

Нямам скъпи подаръци от бивши, както казах, за да се дразни мъжа ми.

Като цяло също, като Невена смятам, че жена, която не е пожелала, не е баламосвана. В традиционните общества няма такива работи като “не искам брак” и злато подаряват и всичко. Там проблемите, разбира се, са други. В модерния свят мъжете се научиха (оосбено тук, в Източна Европа), че жените бъхтим наравно с тях, раждаме деца, въртим къща, изглеждаме като топ модели и сме на топ позиция в работата. Съжалявам! Ако жените държат на брак, трябва да го казват и показват, не се съгласяват да раждат деца в безбрачие, не се съгласяват на отлагане с “има време, скъпо е, сега не е момента, не съм панаирджийска мечка и подобни”.
Така, че ако аз съм будала няма карати, които да ме компенсират.

# 38
Моят опит показва, че колкото по-свидлив е човекът, и колкото по-евтино бижуто - толкова повече държи да му се върне. В тоя ред на мисли, точно веднъж ми се е случвало да върна подарък и той беше евтин накит, за който прелъстеният и излъган лигльо ми натяква, все едно е похарчил цяло състояние. С облекчение и сълзи от радост му го върнах. Истински бижута не съм връщала, но ако някой много настояваше - щях да му ги дам обратно. Самият факт, че някой си ги иска, за мен значи, че може и да не съм била аз първата притежателка и така да обикалят от жена на жена. От друга страна пък не мисля, че бижута могат да откупят изгубено време.

# 39
  • Обран бостан ;)
Бънди, това, че някой е сглупил да се хване с неподходящ човек, не го задължава да връща подаръци и да изплаща грехове. Grinning
Много ви е първично на някои желанието да вземете от жената, да си изкупува вината. Абе, с две думи да е прецакана непременно. Като е избрала льольо, може пък нещо хубаво да ѝ се случи за компенсация. Grinning

За сглупяването - и аз съм сглупявал, ама за месец два.
Да сглупиш за 4 години  е в друга категория, ама няма да я казвам, че ще ме нарита администрацията. Wink

# 40
  • Out of the Mix
Кечър, не, никога не съм си искал нещо, или търси, или натяквал.

Всичко се прави с желание, сърце и безвъзмездно, като остава в миналото, хубавите спомени, след което животът продължава.

Може би е така, защото признавам не съм подарявал кола, или апартамент, все още. Joy

И преди съм казвал, че едно от нещата, които обожавам да подарявам, т.е. купя на една жена е хубава, скъпа рокля.
Със сигурност продължават да си ги носят, защото са качествени и винаги им седят секси. Relieved

# 41
  • София

Да сглупиш за 4 години  е в друга категория, ама няма да я казвам, че ще ме нарита администрацията. Wink
Е, какво, да се обеси ли? Дърпаш темата, накъдето ти е удобно само и само да поставиш фокус върху грешката, вместо върху факта, че някой е толкова дребнав, че да си иска печката или колието.

Хечи, в случая не става дума за съвсем млади хора, на които предстои брак, дете и така нататък. По- скоро за уседнали вече, та в този смисъл компенсацията не е за лишаване от деца, брак и т.н.

# 42
  • Melmak
Не знам, аз ако чувствам, че съм загубила 4 години, един златен накит няма да ме утеши. Не бих го върнала, ама с него и без него, ако чувствам загуба на време…

# 43
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

Е, какво, да се обеси ли? Дърпаш темата, накъдето ти е удобно само и само да поставиш фокус върху грешката, вместо върху факта, че някой е толкова дребнав, че да си иска печката или колието.

Дребнав, че и льольо. Ти направо я закопа авторката. Wink

# 44
  • Out of the Mix
Това за загубените години - никога не знаеш, и няма как да знаеш как биха се развили отношенията.

В началото се тръгва с еуфория, но няма ли постоянство, да чувстваш удовлетворение от връзката, колкото и да тиктака часовника, се стига до раздяла. Ако ли не - нещастно семейство, потенциално детето не би растяло с двама обичащи се родители.

Общи условия

Активация на акаунт